Reklama

Reklama

Kto mi ide po krku

  • Česko Kdo mi jde po krku (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa ešte stále nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam náhodou nájde vydeseného dvanásťročného chlapca. Connor (Finn Little) je skrvavený a traumatizovaný. Spoločne musia utekať nepriestupným lesom počas silnej búrky, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja neľútostní nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (207)

InJo 

všetky recenzie používateľa

Naprosto bezkrevný bazmek působící dojmem, že ho většina přítomných točila za trest a na první dobrou. Nefungují tam postavy (dvojice zabijáků nebudí vůbec žádný respekt, natož snad strach) ani vztahy (citové pouto Angeliny a toho kluka je prakticky nulové), akce je jalová, bez intenzity a znatelného fyzična. Vlastně to selhává ve všem, v čem třeba Wind River vynikal. 50 % ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Taylor Sheridan po svojej prakticky, a v podstate, dokonalej trilógii American Frontier prišiel ešte s ďalšími dvoma projektmi, ktorými skalopevne potvrdil svoje scenáristické a režisérske kvality. No prejdi v čase o dva roky dopredu a máme tu priemerného nového Toma Clancyho a film s Angelinou Jolie, na ktorý som sa tešil už od čias ohlásenia a preprodukcie – Those Who Wish Me Dead. Sklamanie z toho, že film nebude u nás v kine, rýchlo vystriedal strach, keď som videl prvé dni tých ledva 50%, skoro som zbledol x) Sú ale nízke hodnotenia jeho posledných dvoch diel opodstatnené? Alebo boli len zle prijaté voči nastoleným očakávaniam? Zrejme oboje. Obe snímky mi prídu úplne štandardné a šablónovité bez akéhokoľvek predchádzajúceho osobitého štýlu a rukopisu, ktoré z daných filmov robili vrchol nielen subžánru neo-western, ale filmovej tvorby ako takej. Obe boli dobre natočené, neponúkali však (minimálne mne) ani emočné ani atmosférické vyžitie rovné úrovni diel predtým. Taktiež je možnosť, že všetky elementy boli obsiahnuté, len som ich necítil. Cítim však obavu a paniku, že film ako Wind River či Sicario od Sheridana už proste nedostaneme. Hádam sa mýlim. Slabé tri hviezdy. (Koment som si využil sám pre seba skôr z dôvodu menšieho výlevu a zvečnenia nasledovného čísla, než pokusu hodnotiť film samotný, za čo sa ospravedlňujem x) (26.6..2021) (9.9.2023) [symbolické hodnotenie č. 7000] ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

To je přesně ten typ filmů, kdy vypnete a sledujete napínavý příběh, aniž byste si říkali, že tohle není možné. Dvojice zabijáků jsou namyšlení kreténi, co předpokládají, že každého zmáknou. Právě v tom je jejich největší achilovka. Navíc zapálí les, aniž by tušili, že jim to může vrátit. Byť leckterá scéna byla přitažená za vlasy, tak čistokrevný happy end se nekoná. Na druhou stranu přesně u těchto filmů si přeji, aby dopadly dobře, jelikož ve skutečnosti tomu tak mnohdy není, proto alespoň ať ve filmu je s padouchy zatočeno po zásluze. Snad i konec mohl být doslovnější, ale budiž, člověk si ho domyslí. Krásná příroda, hluboké lesy. Pěkný vizuál, úderná hudba a pixely byly vcelku věrohodné. Oddechovka, kterou můžete vzít vážně, pak je ale lepší se na ni nedívat. Tohle je film, ne realita. ()

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Dost jinej Sheridan než jsme zvyklí. Někdy až nečekaně patetický a wtf Angelina tomu taky zrovna dvakrát nepřidává (až na pár docela slušnejch gagů), nicméně nemůžu říct, že mě to nebavilo. Má to spád, herci fajn (hlavně dětskej překvapil), je to napínavý a pěkně a dynamicky natočený. Byť to není asi nic, po čem bych se znova nenabažitelně sápal, slabší čtyři hvězdy tomu dál velmi rád. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $7,347,103║ Tržby Celosvetovo $17,572,321▐ Strach a hrôza si toto pozrieť. Tak pritiahnutý film za vlasy a s takým obsadením sa len tak nevidí. Nehorázne klišé na každom kroku a príbeh postavený na vode, úplne banalita na entú. Ani sa mi nechce veriť že toto zbúchal predtým ešte výborný Taylor Sheridan.  /15%/ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • V románe, podľa ktorého bol film založený, sa ukázalo, že Jack (Aidan Gillen) a Patrick (Nicholas Hoult) Blackwellovci pochádzajú z Austrálie. Vo filme to zmenili na Američanov, pravdepodobne z Floridy, hoci ich pôvod je na ostrovoch (Veľká Británia a Írsko). (Arsenal83)
  • Náramkové hodinky, ktoré nosí Angelina Jolie, sú lacné Casio MRW-200H-1BVEF, ktoré sa dajú kúpiť aj za 30 eur. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (viac)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (viac)

Reklama

Reklama