Reklama

Reklama

Kto mi ide po krku

  • Česko Kdo mi jde po krku (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa ešte stále nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam náhodou nájde vydeseného dvanásťročného chlapca. Connor (Finn Little) je skrvavený a traumatizovaný. Spoločne musia utekať nepriestupným lesom počas silnej búrky, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja neľútostní nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (207)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pred pozretím si predstavte, že namiesto Angeliny hrá jej úlohu Liam Neeson. Počas sledovania si predstavte, že namiesto Angeliny hrá jej úlohu Liam Neeson. A pri hodnotení si predstavte, že namiesto Angeliny hrá jej úlohu Liam Neeson. A neberte do úvahy, že film nakrútil a čiastočne aj napísal Taylor Sheridan. Potom film ohodnotíte aspoň nič nehovoriacimi troma hviezdami. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol povedal, že “Sheridan”, ktorý má na svedomí výborný “Wind River” či solídny explo zárez v podobe “Vile”, natočí takúto doslova primitívnu, hlúpu, dementnú honičku po lese, v ktorej hrá väčšiu rolu oheň, ako dvojica idiotov, ktorí od prvého okamihu pôsobia ako Laurel a Hardy. Toto je pomerne silný “hard atack” na zdravý rozum, nuž ale každému podľa chuti, ako sa hovorí .. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, minimálne príbehom. Celkom zaujal a zaujala aj Angelina Jolie, ktorá mizne pred očami a musí už nosiť detské nohavice. A nie je už ani verná svojmu menu, keďže priezvisko Jolie si kedysi vybrala sama, čo vo francúzštine znamená pekná. Tie časy sú dávno preč. Čo však vo filme vôbec nefunguje sú niektoré prehnané situácie. Auto spadne vo veľkej rýchlosti  do rokliny, chlapcovi sa nestane vôbec nič. Angelina spadne z 10 metrovej výšky alebo tresne s padákom na zem a zase nič. Len si napraví chrbticu a ide. A duu zabijakov mohli dať slepeckú paličku. Z tých svojich samopalov vypálili snáď tisíc rán, no netrafili skoro nič. ()

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Dost jinej Sheridan než jsme zvyklí. Někdy až nečekaně patetický a wtf Angelina tomu taky zrovna dvakrát nepřidává (až na pár docela slušnejch gagů), nicméně nemůžu říct, že mě to nebavilo. Má to spád, herci fajn (hlavně dětskej překvapil), je to napínavý a pěkně a dynamicky natočený. Byť to není asi nic, po čem bych se znova nenabažitelně sápal, slabší čtyři hvězdy tomu dál velmi rád. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Ono by vůbec nevadilo, že si chtěl tentokrát Taylor Sheridan natočit přímočarý a divácký survival bez hloubky a nějaký ambicích. Jen by to celé nesmělo být tak strašně pitomé a zejména veleprůměrně natočené. A celá survival část by nakonec nesměla trvat asi tak 20 minut. Kdo mi jde po krku je jedním z těch snímků, v němž se hodinu rádoby buduje napětí, aby se pak ta hlavní část, na kterou se divák těší, sfoukla v nejkratším možném čase. Sheridan pak navíc jako by zapomněl na své největší přednosti, budování atmosféry a práci s postavami, které jsou na celém snímků asi nejsmutnější.  Postavy jsou opravdu načrtnuté tím nejprostším způsobem, pouto mezi Angelinou a malým klukem tu prakticky neexistuje a místo děsivých vrahů tu máme dva neorganizované idioty, které bych si na odklizení nepohodlných lidí nenajal ani zadarmo. Nikdo tu nemá co hrát a někteří se filmem vyloženě pronudí. A diváka od absolutní nudy zachraňuje jen solidní tempo a krátká stopáž, díky níž tohle další sheridanovské rozčarování rychle uteče. S tímto materiálem a jmény mělo vzniknout něco víc než jednoduchý thriller, který uspěje max. v televizi ve večerním vysílacím čase. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • V románe, podľa ktorého bol film založený, sa ukázalo, že Jack (Aidan Gillen) a Patrick (Nicholas Hoult) Blackwellovci pochádzajú z Austrálie. Vo filme to zmenili na Američanov, pravdepodobne z Floridy, hoci ich pôvod je na ostrovoch (Veľká Británia a Írsko). (Arsenal83)
  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (viac)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (viac)

Reklama

Reklama