Reklama

Reklama

Kto mi ide po krku

  • Česko Kdo mi jde po krku (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa ešte stále nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam náhodou nájde vydeseného dvanásťročného chlapca. Connor (Finn Little) je skrvavený a traumatizovaný. Spoločne musia utekať nepriestupným lesom počas silnej búrky, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja neľútostní nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Lietadlo na konci videa je DHC-6 Twin Otter s dvoma turbovrtuľovými motormi, lenže zvuková stopa je zvukom len jedného motora, ako napríklad v Cessne 172. (Arsenal83)
  • V románe, podľa ktorého bol film založený, sa ukázalo, že Jack (Aidan Gillen) a Patrick (Nicholas Hoult) Blackwellovci pochádzajú z Austrálie. Vo filme to zmenili na Američanov, pravdepodobne z Floridy, hoci ich pôvod je na ostrovoch (Veľká Británia a Írsko). (Arsenal83)
  • Náramkové hodinky, ktoré nosí Angelina Jolie, sú lacné Casio MRW-200H-1BVEF, ktoré sa dajú kúpiť aj za 30 eur. (Arsenal83)
  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)
  • Produkčný tím obrovskú lesnú scénu s požiarom starostlivo pripravil. Skutoční hasiči zostali na pľaci, aby starostlivo zadržiavali šírenie sa ohňa. Angelina Jolie sa s niekoľkými z nich stretla, aby zistila viac o tom, ako sa nebezpečne šíri dym aj oheň a vedela prípadne predvídať nečakané skutočnosti. (Arsenal83)
  • Hnedý kabát s bielym kožušinovým lemom, ktorý Angelina Jolie vo filme nosí, je identický ako kabát, ktorý bol ikonickou súčasťou Lary Croft v hernej sérii "Tomb Raider". Rovnako cepín, ktorým sa ku koncu filmu oháňa, bol v jednej z hier kľúčovou zbraňou Lary Croft. Netreba zrejme zmieňovať, že práve Laru si Angelina pred rokmi zahrala vo filmoch Tomb Raider (2001) a Tomb Raider: Kolíska života (2003). (matthew.17)
  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (viac)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (viac)

Reklama

Reklama