Reklama

Reklama

Purpurové řeky

(seriál)
  • Belgicko Les Rivières pourpres (viac)
Trailer
Belgicko / Nemecko / Francúzsko, (2018–2022), 26 h 54 min (Minutáž: 46–52 min)

Predloha:

Jean-Christophe Grangé (kniha)

Hudba:

David Reyes

Hrajú:

Olivier Marchal, Erika Sainte, Baptiste Sornin, Hubert Delattre, Benjamin Georjon, Diane Dassigny, Serge Swysen, Colette Sodoyez, Brigitte Louveaux (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Policejní detektivové Pierre Niémans (Olivier Marchal) a Camille Delaunayová (Erika Sainteová) se specializují na vyšetřování zvlášť hrůzostrašných zločinů, ke kterým dochází v zapadlých a temných koutech Francie. Často přitom narazí na mystické okolnosti a tajuplné místní pověry... Mysteriózní detektivní seriál Purpurové řeky vznikl na motivy knižních bestsellerů spisovatele Jeana-Christopha Grangého a volně navazuje na filmové thrillery Purpurové řeky a Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy. Tento napínavý a nervy drásající kriminální seriál se odehrává v temném světě strašlivých zločinů a nevysvětlitelných jevů. Hlavní hrdinové vyšetřují drastické zločiny, s nimiž si místní policejní služebny neví rady. Setkávají se přitom nejen s hluboce zakořeněnými tradicemi, ale i náboženskou vírou a předsudky. Niémans a Delaunayová odhalují tajuplnou francouzskou historii, a ať už stojí před sebevětší záhadou, nakonec vždy najdou smysluplné vysvětlení. A přestože Niémanse a Delaunayovou dělí věk i pohlaví, společně jsou jako dvě různé tváře jediného geniálního detektiva. Jsou neústupní, neúnavní, sympatičtí, schopní a nebezpeční. A na stopě vraha je nic nezastaví! (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa brasek k tomuto seriálu (15)

Melodie smrti (2018) (S01E01) 

Priemerná kriminálka s lepšími momentami s mierne tragickým koncom, ktorý aj malou fraškou možno nazvať. Ako pilotný diel mi takto podaný príbeh nepripadá veľmi presvedčivý, ale kedže už jestvuje dlhšiu dobu celovečerný film tak možno to bola stávka na názov série a tématický okruh kriminálnych prípadov. ()

Den popela (2018) (S01E03) 

Druhá epizóda je o niečo z pohľadu kriminálnej zápletky slabšia ako prvá, dokonca aj keď nepoznáme zápletku z pôvodného celovečerného filmu ako u prvej epizódy. Filmári sa mali viac vyhrať s príbehom, prirobiť viac mystiky. Slová MLK označujúce Molocha, každý kto niečo čítal z biblických čias pozná o to viac je prekvapujúce že v príbehu sa nič také až do finále snímku neudialo. ()

Jizvy z dětství (2018) (S01E05) 

Zo štyroch príbehov čo som doteraz videl určite najslabšia časť, bez patričnej mystiky ktorá nejako tak patrí do série "Purpurové rieky". Mierne podpriemerná kriminálka, ktorá postráda atmosféru a vlastne nemá ani čo veľmi ponúknuť. ()

Poslední hon (2018) (S01E07) 

Po kriminálnej stránke asi najlepšie, veľká škoda že postráda tajomno predchádzajúcich epizód. Tajomstvo šľachtickej rodiny Geyersberg, podpora bývalých nacistov, nejaká tá mystika... to tam proste chýba vo väčšej miere a potenciál by tam bol. Záver snímku je silne horká pilulka, kde nič tu nič... jeden dialóg kde sa dozvieme, že väčšiu časť "čiernych lovcov" chytili. Ale koho chytili? Boli to bývalí nacisti a či iba chovatelia zakázaných psov pre Geyersbergov? ()

Hon na čarodějnice (2020) (S02E01) 

Tešil som sa na druhú sériu, aj keď som očakával že kriminálne prípady budú iba šedý priemer a mysteriózne tajomstvá budú plané. Táto epizóda nie je zlá, ale zápletka (mladé dievčatá, krvné transfúzie) bola jasná do polhodiny. Mierne množstvo balastu neprekážalo a vyvrcholenie príbehu bolo veľmi dejovo chudobné. ()

Tajemství mučedníků (2020) (S02E03) 

Rozčarovaný som a sklamaný. Už v dvoch epizódach za sebou hlavné postavy nevyšetrujú, iba dávajú rozkazy a celá séria stráca na pútavosti. Z mysterióznych vrážd sa stane obyčajný kriminálny zločin (je to holý fakt na ktorý som si zvykol), ale finále snímku kde neviem "koľká bije" ma dosť naštvalo. ()

Stíny černé Afriky (2020) (S02E05) 

Konečne skoro maximálna spokojnosť. Tejto epizóde nie je veľa čo vyčítať. Mystický príbeh, vraždy, dobrá zápletka a vyvrcholenie s prekvapením. ()

Rodová kletba (2020) (S02E07) 

Najlepšia epizóda čo sa týka napätia, zápletky a práce s atmosférou. Teším sa na tretiu sériu. ()

Černý měsíc (2020) (S03E01) 

Klasická epizóda s lepším príbehom. Žiaľ opäť je dopredu jasné kto je páchateľ. ()

Vykoupení (2020) (S03E03) 

Najlepší príbeh zo všetkých prípadov. Atmosféra, vraždy, morová nákaza. Škoda, že vrah sa dá identifikovať veľmi skoro a nie je v príbehu žiadny zvrat. ()

Spoutané duše (2020) (S03E05) 

Klasický kriminálny príbeh ako väčšina z troch sérií. Divák očakáva mierne prekvapenie na záver a ho aj dostane. ()

Poslední soud (2020) (S03E07) odpad!

Totálny výplach a primitívna epizóda. Absolútna bezmocnosť scenáristu, únava režiséra či celková skaza v mysli filmárov? Najhoršie medzi naivnými a hlúpymi príbehmi. ()

Hyena (2022) (S04E01) 

Žiadne vraždy vo väzení sa neriešia! Vraždy v mestečku, zabití školáci, zabitý vodič... lepšia kriminálka, žiaľ bez mystiky. ()

Černá duše (2022) (S04E03) 

Najlepšia mysteriózna časť! Táto epizóda bola naozaj dokonalá. ()

Poslední vlna (2022) (S04E05) 

Žiadna poriadna kriminálka a podľa mňa nelogické chovanie postáv. Cernak utečie za pomoci žoldnierov, ale vráti sa aby lukom lovil ľudí v lese. Vyšetrovanie zvyšných vrážd absolútne mdlé. ()

Reklama

Reklama