Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektív Alex Cross (Morgan Freeman) vyšetruje mimoriadne závažný a súčasne aj záhadný prípad: z prominentnej súkromnej školy sa, napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, po vyučovaní stratila dcérka známeho kongresmana Megan Roseová (Mika Boorem)! Jediného svedka zavraždili a inak nikto nič nevie, nikto nič nevidel... Spočiatku sa Alex skutočne nemá čoho „chytiť“, hoci vie, že hrá o čas a o život malého dievčatka - napokon zachytí prvú stopu, ale únosca akoby bol stále o krok pred ním! Je to skúsený profesionál, ktorý dobre pozná svojho protihráča. Jeho odhalenie nie je jednoduché a šokuje aj skúseného kriminalistu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (201)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Titul "Ako pavúk" (Along Came a Spider) je americko-nemecko-kanadský koprodukčný film, ktorý v roku 2001 natočil novo zélandský režisér Lee Tamahori a v hlavnej úlohe sa objavil afro-americký herec Morgan Freeman. Vskutku globálna spolupráca. Je to klasický šablonovitý thriller, ktorý zbehlého diváka určite nezaskočí predvídateľnými dejovými zvratmi, ale na jedno pozretie je to celkom znesiteľné. Trocha však pochybujem o tom, že obsadiť Morgana Freemana do hlavnej úlohy bola dobrá voľba. Z môjho uhla pohľadu nemá na to, aby bol ťahúňom v takto ladenom akčnom krimi thrillery. *** ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

..co mu znásilněním Pattersonovy knihy amputovali pět nožiček, dvě jakžtakž zdravé v podobě klidné síly Freemana a hezké tvářičky M.Potter ho podpírají a na tu Tamahoriho režisérskou silně kulhá. Nedbale upletenou pavučinou příběhu se udýchaně šine k cíli, ale vše je marné, neboť dějovým veletočem před koncem ho scenáristova bota č.12 definitivně zašlápne do bahna zapomnění.. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to ešte o chlp viac ako predošlý diel. Aj keď je toto podla všetkého prequel, obyčajný diváci to ani nezistia a vlastne to každému je na dve veci, pretože to filmu nič nepridáva a snáď nijak ani neprepája zo zberatelom bozkov. Prvý diel bol fajn, ale dusnejšia atmosféra sa tam nedostavila a nedostaví sa ani tu. Každopádne ma tento diel bavil viac svojím príbehom, záporákom a Goldsmithovou hudbou, ktorá posúva film dopredu aj keď sa nič nedeje. Morgan Freeman opäť skvelý. 70% - 3* ()

J.Bourne 

všetky recenzie používateľa

Morgan to hrozně táhne. V těhle rolích je výbornej. Ostatní už trošku pokulhává. Scenář by nebyl zas tak špatnej, kdyby se 80% věcí neoběvovalo ve spoustě jinejch krimi thrillerů. Navíc, když už takhle zamotaná zápletka, tak proč je sakra vyřešena za 2 a půl minuty? Psychologie zločinců nikde, motiv nikde. No každopádně já mám tyhle typy filmů rád, byť jsou sebe víc přitažený za vlasy, takže 3 hvězdy. Doufám, že se někdy dostanu k přečtení předlohy. ()

Deftie 

všetky recenzie používateľa

Jééééjda, film s Morganom, ktorý som ešte nevidela, super! No, tak nejako sa to začalo a pokračovalo to veľkým, ale ozaj veľkým sklamaním. Počínajúc prvotnými technickými problémami (za ktoré síce film nemohol, ale určite to na mojej nálade nepridalo) a končiac ,,veľkým" finále. Hneď spočiatku nám Pavúčik dal zreteľne vedieť, že sa na efektoch šetrilo. Nie, že by ich tam bolo nejako veľa, ale ani na tých dvoch, či troch si teda záležať nedali. Takže po prvom what the fuck momente prichádza na rad hlavný dej. Ženská sekundantka Freemana, Jezzie, hneď od začiatku nesympatická a ani malá Megan nebola práve postavou, ktorej by vám bolo ľúto, keby sa únoscom náhodou podarilo ju zabiť. Vykrádačka Smrtonosnej pasce 3 mi len pozdvihla kútiky, čo bol znak ďalšieho z mnohých nie príliš podarených momentov. Koniec viac menej predvídateľný (no hlavne opäť príliš prekombinovaný) a malá rada na záver, Megan, nechceš sa pridať do nejakého vzpieračského tímu? To, ako zdvihla posteľ a naaranžovala ju, mi je doteraz záhadou. Podobne, asi to bolo najinteligentnejšie, ale zároveň to najblbšie stvorenie, aké sa kedy vo filmoch predstavilo ako obeť únosu. Môžete si vybrať. Jedna hviezdička, aj to len za to, že mám pre Freemana slabosť. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (15)

  • Názov predlohy aj filmu je prevzatý z detskej riekanky „Malá slečna Muffet“ ("Little Miss Muffet"). (Arsenal83)
  • Alex Cross má v knižnej predlohe 38 rokov a dve deti. (elanius)
  • Sonejiho (Michael Wincott) adresa je uvedená ako 1435 Granville Street, čo je skutočná adresa vo Vancouveri, BC, kde sa film natáčal. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (viac)

Reklama

Reklama