Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa Motinski k tomuto seriálu (4)

Mandalorián (2019) 

Mandalorian je darček pre fanúšikov. V rámci možnosti epický, v prvom rade ale komorný a zameraný na postavy. Využívajúci Star Wars svet na plno a čo sa týka vykreslenia prostredia po páde Imperia bezchybný. Každá epizóda funguje nezávislé od seba a ajkeď sa striedajú silnejšie momenty so slabšími tak si seriál nesmierne užívam. Postupne spoznávame aj veľa už známych postáv, na seriál tu máme výnimočné dobré efekty, výpravu a pomaly sa z toho stáva jedna z mojích obľúbených záležitosti. Baby Yoda je cool, Mando je frajer a som rád že niečo takéto vzniklo.1. séria  7/10   2.séria 9/10  3.séria 8/10 ()

Season 1 (2019) (S01) 

Prvá séria je výborne rozšírenie SW univerza. Pre fanúšika poslúži ako kvalitná oddychovka, ktorá dobre vykresľuje prostredie po páde impéria, predstaví celkom zaujímavé postavy a komornejším tempom ukáže rôzne príbehy čo síce s hlavnou zápletkou nemajú veľa spoločného, zato ale nenudia, rýchlo odsypú a slúžia na dokreslenie charakterov. Prostredné časti sú trochu vata ale nemôžem povedať že by nebavili. Najviac som si ale užil prvé dve a posledné dve.  7/10 ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

Season 3 (2023) (S03) 

3. séria je v mnohom iná ako predošlé. Stále ale rovnako kvalitná. Mando je opäť hlavná postava, no určite nie stredobod diania. Grogu mi občas prišiel že tu ani nemal byť ale fanúšikov by to nahnevalo, tak ho zakomponovali. Čiastočne sa stratila epizódnosť a sledujeme ucelený príbeh kde má každá postava svoje miesto a zápletka má viac vrstiev. Veľmi som si obľúbil Bo-Katan a fandil som jej snáď viac ako všetkým ostatným dokopy. Rozbeh bol ale slabý. 3. epizóda chaotická a ajkeď chápem prečo, tak mi nesadla. Ako Star Wars mini-film okej. Ako celok veľmi divná vsuvka. Prvé dve série boli, jednoducho povedané, dobrodružstvá malého Yodu a jeho pestúna v Mandalorianskej zbroji. A musím povedať, trochu mi to chýba. Neznamená to ale že som si neužil aj takýto prístup. Práve naopak. Osudovosť a vážnosť je vycibrená k dokonalosti, cítiť navýšenie rozpočtu a vizuál je vďaka tomu dychberúci. Možno to objektívne nie je pravda, ale zdá sa mi že aj hudba je lepšia a silnejšia v dramatických scénach ako minule. Mandalorian je stále srdcovka a niečo čo ma vie pohľadiť na duši. A po prešlapoch aké sme z tohto sveta už dostali nadštandardný sci-fi zážitok.  8/10 ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama