Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa Juraxin k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

Mandalorian je v skutku fenomenálna show, ktorá znázorňuje príbeh dvoch postav v čase novej republiky vonkajších okrajoch. Je to to čo som od star wars chcel už od nepodarených Sequeloch a seriál to naplnil do poslednej bodky. Musím uznať že Jon Favreau tu urobil kus dobrej roboty, znázorňuje nám skvelý príbeh, ktorom nám dokázal že svet star wars môže kludne fungovať aj bez Skywalkerovcov.  Znázorňuje nám akčne dobrodružstvo, ktoré ukazuje nové planéty, postavy, príšerky a prehĺbi ešte viac do detailoch takýto úžasný svet na ,ktorom nie jeden divák vyrastal. Prvá séria mandaloriana je prevodná fakt na obrovskej úrovni. Ponuka nám kvalitné dialógy, bojové akcie, hudbu ako aj strih či kameru. Samozrejme seriál by nebol taký dobrý bez úžasných hereckých výkonoch hlavnej úlohe si dobre zahral známy herec Pedro Pascal, ktorý tu hrá famózne, prejde si tu obrovsky vývojom z bezcitného lovca odmeň až k ochrancovi malej nevinnej bytosti. ďalej je tu baby Yoda, ktorý je veľmi malý a zlatý a hneď si ho obľúbite. a povedal by som že doslova si kradne každú scénu pre seba, zvyšok postav tu nedostáva tak veľký priestor a nezanechávajú tu tak výraznú stopu, ale budúcej sezóne by mohli kludne viac žiariť ,a už teraz sa na nich veľmi teším ako aj na epické pokračovanie. Seriál je v skratke pastvou pre oči, podobe krásnej 45 minútovky. určite zrelo odporúčam 10/10. ()

Season 2 (2020) (S02) 

A máme tu druhu sériu mandaloriana. Musím priznať že druha séria je ešte niektorých veciach veľkolepejšia ako prvá. A v celku Jon Favreau a Dave Filoni vytvárajú skvele kozmické dobrodružstvo, ktoré je založene na jednej myšlienke. A celá druhá séria je vlastne o jednej primárnej úlohe Mandaloriana a každá epizóda je iný quest, ktorým sa postupne približuje k splneniu hlavného cieľa ,plus zdolávaniu prekážok ktoré sa im vyskytnú. Seriál nám poskytuje lepšiu akciu od bitiek až po prestrelky, pestrejšie lokácie a užasnú hudbu. V skratke nám autori poskytujú viac dospelacky štýl. V príbehu sa vyskytujú staré dobre postavy ako Boba Fett,Ashoka Tano a mnoho ďalších. A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik chce vidieť. Tento príbeh nám poukazuje že svet hviezdnych vojen má stále čo ponúknuť a som rád, že tento seriál v rukách Disney je vysoko pozerateľný aj pre všetkých divákov nehladiac na vek. A povedal by som že seriál je unikátnym skvost, niet mu čo vytknúť 10/10. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Máme tu najviac očakávaný seriál tohto roka. Musím sa priznať že som sa na pokračovanie mandaloriana veľmi tešil, počítal som dni kedy príde ten deň D, kedy si budem môcť pozrieť toto nové pokračovanie. A musím priznať že 3 séria mandaloriana je iná ako ostatne. A povedal by som že zatiaľ najhoršia séria zo všetkých troch. Jej kvalita výrazne kolísa oproti ostatným konzistentným sériám. Tretia séria Mandaloriana je scenáristicky a príbehovo obrovským sklamaním. Príbeh seriálu len krúži dookola, pričom postavy nezažívajú nič prevratné, takže seriálu chýbajú určité dramatické zložky. A teraz si musím položiť otázku kde sa vlastne stala chyba? Povedal by som že tvorcom dochádzajú nápady, rozvíjajú tu bezcieľne linky, preto je často príbeh určitých dieloch nelogicky napr. tretí diel ako aj zbytočný baby Yoda alebo Bo katan, ktorá tu dostáva veľa priestoru a zatieňuje Dina. A povedal by som že scenár ju doslova glorifikuje. Hlavnou chybou týchto nerovnosti je zrušenie seriálu rangers of the new republic. O deji ani nehovorím, ten tu prakticky nie je žiadny a topiacu sa loď podľa mňa zachraňujú posledné tri epizódy a veľkolepe finále, ktoré stoji za to. Po vizuálnej stránke je tato séria pastvou pre oči. Seriál nám poskytuje užasnú akciu, zápletky tu majú viac vrstiev, perfektné vizuálne digitálne efekty, ktoré tu pôsobia dobre a nie ako lacný polotovar ako je u Disney zvykom. Tretia séria nám poskytuje ešte viac kvalitnú hudbu ako minule je omnoho emočne silnejšia, určitých scénach doslova manipuluje s divákom. A som naozaj zvedavý, kam to budú tvorcovia ďalej smerovať. Dúfam že príde lucasfilm spolu s Disney s lepším, údernejším príbehom, ale napriek tomu je mandalorian moja veľká srdcovka ktorú by som nikdy neopomenul a preto mu udeľujem 7/10. ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama