Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 3
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizódy(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (8)

Stín minulosti (2022) (S01E01) 

Príbeh: Galadriell nám rozpráva svoj príbeh o tom ako stratila brata v boji so Sauronom a ako sa snaží svet zbaviť zla. Popri tom sledujeme dejovú linku Hobbitov, ktorá nie je absolútne ničím zaujímavá snáď až na posledných pár sekúnd kedy sa im do dedinky zrúti meteorit. Pre mňa najzaujímavejšia linka je linka Arondira, ktorý čelí záhade otrávených polí. Prevedenie: V prvom rade by som po tak dlhej dobe dal do popredia neskutočnú nostalgiu a radosť z výpravy na Nový Zéland. Je pre mňa celkom zaujímavé vidieť mladých hrdinov z milovanej trilógie na ktorej som vyrastal. Zrejme to tu už viacero ľudí spomínalo ale nedá mi to. Ničí ma Genderove vyrovnávanie rás a pohlaví v dnešných projektoch kde by sa táto ideológia nemala do takej miery prejavovať. Čierneho hobita som prekusol ale čierneho elfa? Veď sám Tolkien prirovnal ich pleť k alabastru. Najhoršie na tom je, že postava Arondira je neskutočný simpoš a vidím to tak, že jeho dejová linka bude bomba ale jednoducho vo všetkej úcte k predlohe tam nepatrí. 77% ()

Na moři (2022) (S01E02) 

Príbeh: Galadriel vyskakuje z lode ktorá sa plavý do zeme jej predkov lebo podľa nej ešte nedokončila svoju úlohu. Elrond čelí svojmu dávnemu priateľovi, ktorý je na neho nahnevaný za chyby z minulosti. Tajomná postava medzi hobbitmi hľadá tajomný hviezdny útvar. Prevedenie: Rozhodol som sa nevnímať historické saturnálie a naplno si užiť tento fantasy svet so všetkým čo ponúka. A na základe toho precitnutia ma nemohla ani v najmenšom vyviesť  z miery trpaslica tmavej farby pleti. Do popredia musím dať vizuál škretov design sa vrátil k pôvodnému LOTRu a nie k dementnému zobrazeniu z Hobbita. 74% ()

Adar (2022) (S01E03) 

Príbeh: Galadriel sa dostáva do kráľovstva v ktorom elfovia nie sú dva krát moc vítaní. Natrafí ale na statočného kapitána Elendila, ktorý dostáva od svojej kráľovnej neľahkú úlohu. Stretávame sa aj s jeho synom Izildurom (áno zrejme práve s tým Izildurom). Arondir v zajatí bojuje o holý život a Nori sa stáva vyhnancom medzi vlastnými za to že si cení viac priateľstvo ako hlúpe pravidlá Chlpatonožcov. Prevedenie: Spoznávame sa s Ďalším mega sympaťákom Elendirom. Svoje si zahrá aj Halbrand, ktorý ide v šľapajách Aragorna teda "From zero to Hero". Arondir a jeho bojová choreografia ma absolútne rozsekala a aj napriek nudnej línií s hobittmi som napálil plné hodnotenie. 90% ()

Velká vlna (2022) (S01E04) 

Príbeh: Štvrtá epizóda prináša odpovede na veľmi veľa zásadných otázok a teda, kto je otec škretov, aké je tajomstvo trpaslíkov a prečo kráľovná Miriel nenávidí elfov. Rovnako sa ale dozvedáme, že otec škretov je úplne nová postava tak, že predchádzajúce zahmlené zábery boli iba akože bu bu bu, trpaslíci skrývajú kus šutru o ktorom sa dozvedáme, že je mithrill - kov z ktorého neskôr elfovia šijú košele a Miriel sa iba snaží aby sa naplnila vízia z veštiacej gule. Teda hlavné otázniky celého filmu, boli vlastne úplné banality, ktoré dej nikam neposunuli. Týmto sa ale Hobbitia linka, ktorá bola doteraz tou najotravnejšou stáva razom najzaujímavejšou, teda hneď po tej Arondirovej.... Prevedenie: trocha som sa k nemu rozpísal už v príbehu a tak to nebudem opakovať ale musím ešte spomenúť jednu dôležitú vec. Vizuál seriálu je vec ktorá ho ťahá neskutočne hore. Napriek veľmi nešťastne voleným slow motionom je vizuál škretov, miest a lesov neuveriteľnou pastvou pre oči a dušu milovníkov fantasy. 80% ()

Odchody (2022) (S01E05) 

Príbeh: Numenorská armáda sa naskladala na tri lode a vyplávala do Stredozeme. Elrond musí porušiť prísahu aby spasil svoj ľud. Chlponohovia putojú ďalej a do cesty sa im stavajú stále väčšie prekážky. Ľudia juhu sú pripravený brániť svoje domovy aj za cenu vlastných životov, teda aspoň niektorý. Prevedenie: Dejová linka okolo Balina a Elronda ma doslova vytáča ale pevne verím, že je dôležitá a preto sme jej svedkami. Na druhú stranu Južania ma dosť bavia po novom aj s Numenorskou armádou, ktorá kántri škretov. 75% ()

Udûn (2022) (S01E06) 

Príbeh: Adar sa spamätáva s lstivej frašky vo veži a berie si svoju armádu aby dobil dedinku pod horou. Ako na zavolanie sa ale objavujú armády Numenoru na čele s krásnou Galadriel aby im pomohli. Prevedenie: Konečne poriadna akcia. Nedá sa to síce porovnať s bitkou o Minas Thirit ale tiež sme iba v prvej s plánovaných piatich sérií. A mne sa to teda páčilo dosť. Ten koniec s výbuchom bol teda fenomenálny. časti som dal plný počet lebo po takto nabitej časti určite Ďalšia bude plná kecov a vysvetľovania. 90% ()

Oko (2022) (S01E07) 

Príbeh: Dostávame sa do povýbuchových Južných krajov, ktoré sa pomaly ale isto menia na Mordor. Dej našich hrdinov pomaly odsýpa. Armáda Numenoru sa vracia domov s prísľubom skorého návratu. Galadriel musí zohrať Halbranda k svojím ľuďom aby mu vyliečili smrteľné zranenia. Elrond bojuje so svojím presvedčením. Prevedenie: Po vynikajúcej predchádzajúcej časti je táto pomalá, vysvetľujúca takou povinnou jazdou. Ale mne to až tak nevadilo aspoň sa osudy hrdinov posúvajú tam kam majú a nestagnujú na jednom mieste. 78% ()

Slitina (2022) (S01E08) 

Príbeh: Čarodejov súboj na ochranu Hobbitov. Smrť kráľa Numenoru. Strašné odhalenie Galadriel. Prevedenie: To čo sa plazilo ako sopeľ z astmatikovho nosa počas siedmich častí. Sa tu v jednej časti snažia autori vysvetliť za necelú hodinu. Ku podivu sa im to celkom darí. Gandalfov súboj je mega. A Galadrielino precitnutie mi pôsobilo zimomriavky po celom tele. Úprimne môžem vyhlásiť, že sa neuveriteľne teším na ďalšiu sériu. 92% ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (viac)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (viac)

Akční Citadela se dočká další řady

Akční Citadela se dočká další řady

26.05.2023

Amazon opět zatřásl svými bezednými měšci na peníze a potvrdil dříve avizovanou druhou sérii akčního seriálu Citadela. Projekt, který měl poměrně komplikovanou cestu na obrazovky a několikrát změnil… (viac)

Reklama

Reklama