Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenzie (106)

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Fraška, aneb ako silné ženy Amazonom otriasli.⚪Piaty diel z ôsmich a dej sa stále motá v kruhu. Tak, hlavne, že sme tento diel dostali hneď na začiatku jeden prudko feministický rečnícky prejav a jeden prudko feministický zápas 1v6, v ktorom emancipovaná Galadriel poľahky prebila šiestich mladých trénovaných chlapov. A že teda táto scéna stojí za to, divák nevie, či sa smiať, či plakať. Pôsobí to celé ako paródia - od herečkinho herectva až po trápne slabú choreografiu boja, v ktorom sa Galadriel pohybuje asi o polovicu pomalšie ako ostatní herci, no všetci jej aj tak zázračne uhýbajú, potkýnajú sa pred ňou a pod., aby ona mohla byť za výbornú bojovníčku - k smiechu a zatiaľ najblbšia scéna (ak nerátame tú skoro rovnako blbú z minulého dielu, v ktorej zavrela 4 kráľovských strážcov do väzenia).⚪Znova sa objavuje linka s hobitmi, znova nestojí skoro za nič, asiGandalf, ktorý sa skôr podobá na starého Pierra Richarda si zase strihne 1v3 súboj proti škaredým cgi vlkom, ktorý celý nemá ani napätie, ani nápad.⚪Ono, celý seriál pôsobí, že pri jeho tvorbe nikto nerozmýšľal, všetko je buď až bizarne amatérske alebo úplne nefunkčné, po piatich dieloch sa divák ani nesmeje tomu, čo vidí, len čaká, kedy diel skončí (aj v tomto diele napr.: scéna, kde sa vyleje olej vo vnútri lode, zapáli sa, daná loď vybuchne, ale následne vybuchujú aj ďalšie lode, aj keď ich sa oheň ani nedotkol, alebo scéna, v ktorej elf popiera, že by niečo vedel o bájnom hľadanom kameni, a potom, keď elfský kráľ od neho asi na 2 metre poodíde vytiahne presne ten kameň z vrecka a začne si ho obzerať, pričom kráľ to môže z diaľky krásne vidieť....)⚪Inak, kde sú tie miliardy na výrobu stále nevieme a už by som bola naozaj ochotná veriť, že sa väčšina rozkradla.⚪ ()

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Presteva me bavit sledovat Isildurovo potloukani, kdyz vim, ze do Stredozeme odpluje a jak skonci. Prestava me bavit vecne nevynucene girlpower sceny, ktere jsou zpravidla podporene hloupou akcni choreografii. Prestava me bavit arogantni Galadriel hrana slabou hereckou. Prestava me bavit nedomyslene otukavani harfootu s clovekem trvajici uz ctyri dily. ()

Reklama

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak si pojďme zase trošku zhodnotit co jsme viděli. A jak to bylo v knihách dle Tolkiena... Mithrill/Pravostříbro samozřejmě takhle nikdy nevznikl. Balrog nikdy nebojoval v Mlžných horách (do doby než se utkal s Gandalfem) Tenhle Gandalfůf Balrog se hluboko do země pod Mlžné hory schoval před Elfy a Valar po porážce Morgotha na konci prvního věku. Bojovalo se ovšem daleko na severu v zemích které jsou ve druhém a třetím věku pod hladinou moře. A také žádný Balrog nikdy nesloužil Sauronovy.  Elfové samozřejmě nebyli nijak spojeni s Mithrillem, byli ale spojeni s prsteny moci zejména s třemi které byli vytvořeny bez účasti Saurona. Isidur samozřejmě nebyl takovýhle jelito a budižkničemu. A do Středozemě nevypluly tři lodě, ale celá armáda Nůmenoru. Která spolupracovala s Elfy a dohodla se s nimi že Sauronovy zatrhnou tipec. Také už v tu dobu byla armáda Nůmenoru mnohem větší než armáda elfů. Navíc Nůmenorejci byli velice dobří válečníci!  Přes mnoho nedostatků musím i tak dávat za 5*, protože je to celé nádherně vymazlené a já si tenhle fiktivní příběh Tolkienovy fikce moc užívám. Vůbec mi nevadí, že má opravdu pomalý spád. Bavíme se tu o pěti řadách, takže proč by jme si to neměli užívat na pohodičku. Za mě 85% ()

Epero 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobre, takže Galadriel je dokonca horšia, než bola. Ohrozuje životy všetkých len kvôli pomste. Nie je ani čestná, ale manipuluje ostatnými, kráľovnej klame, že chce típek byť kráľom a potom manipuluje jeho, keď mu do očí klame o tom čo sa jej stalo aby v ňom vzbudila pocit viny aby súhlasil že jej pomôže, hoci vyslovene nechcel kvôli tomu, čo napáchal. Ale to len podtrhuje, že je ochotná obetovať každého, vrátane nevinných mužov Numenoru za svoju šialenú jazdu za pomstou. Keď chceli, mohli dať že prišla o dieťa, či manžela, lebo takto, keď nemala s bratom ani pomer, tak zúriť storočia, ako malé decko? Iste, je to hrozné a každý by súcitil, ale všetko má svoje hranice. A hlavne vyzerá hlúpo. Hoci je pravda, že sa Sauron vrátil, ale ona strávila stovky rokov jeho hľadaním, ani nie bojovaním, keďže ako povedali, orkov roky nik nevidel.                                 Hobitov tiež zničili. Hobiti, ako nositelia dobra, schopní odolávať aj moci prsteňa. A tu sú to hnusní surovci. Hlavne že spievali pieseň, že nik nezostane pozadu a potom pošlú Norinu rodinu dozadu. A keď stará bosorka obviní človeka u Nori, že kvôli nemu nemajú potravu, tak navrhne, aby im odstránili kolesá. Podá to ako bežnú vec, ako keby to bola praktika, ktorú používajú. Takže sa títo dobráci vôbec nestarajú o svojich. Zaostávaš, zraníš sa, ochorieš, poškodí sa ti voz – dovidenia, opúšťame ťa. Surovejší, než barbari.                                 A už sme úplne opustili Tolkiena. Nezmysel o tom, že elfovia potrebujú svetlo stromu, aby žili a že bez neho zomrú a že ho oživí mitril, ktorý bol stvorený stromom... to je už proste príliš. Už sa úplne odrezali aj od Jacksonovho Pána Prsteňov, aj od čohokoľvek Tolkienovského.                                 A prečo stále vedie ľudí v pevnosti Bronwin, hoci je to len obyčajná liečiteľka, to už radšej divák ani nerieši. A potom, keď uvidí rytinu z pred tisíc rokov, ako ovplyvnil Morgoth jej ľud, tak to proste vzdá. Nie v nejakej dramatickej chvíli, keď orkovia prerazia hradby, ale pri tomto. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Riadna vata... Tak nakoniec konečne vyrazili ani neviem kam za neviem kým (to je jedna novinka, asi to nie je Ten, ktorý sme si všetci mysleli). Tá hrdinská hospodyňa, či kto to je, je na zabitie... Raz má prihovor, ako sa tých pár sedliakov postaví mnohopocetnej armáde a potom plače, že sa to nedá... To jej fakt trvalo tak dlho si to uvedomiť? Prosím, dúfam, že nepobije pol ohyzdej armady, lebo sa na to môžem...  Už sme za polovicou seriálu a namiesto gradovania to ide dolu vodou. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama