Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis představuje záhadného cizince, který zabloudí do malého texaského města, ochromeného bojem dvou chicagských gangsterských bossů a zkorumpovanou policií. Tajemný John Smith se tak ocitá ve smrtelně nebezpečné hře mezi třemi ohni, a když se posléze na scéně objeví i krásná Felina, nemilosrdné válce už nelze zabránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (382)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je pecka mezi oči! Perfektní gangsterka z 90. let. Willisovi velmi sluší tyhle role drsnýho, hláškujícího hrdiny, to samé platí o Walkenovi, který si zde zahrál krutopřísného člena gangu s děsivou historii. Opuštěné město, dva gangy a mezi něma stojící sám Willis. Rubárna jak svině s dostatkem krve, desertního prachu, skvělých hlášek a skvělým tempem. Paráda 90% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých rokoch je tu ďalší voľný remake Kurosawovej klasiky a znovu so žánrovou ikonou, keď velikánov ako Toshiro Mifune a Clint Eastwood strieda Bruce Willis, ale opät je z toho len taký menej výrazný a možno aj zabudnuteľný film, ktorý sa v jeho filmografii ľahko stratí. A pritom tá zápletka znie tak perfektne, prvotriedny zabijak s neznámou minulosťou, ktorého cesty zavedú až do zabudnutého mestečka pod kontrolou dvoch gangov, ktoré ho samozrejme vďaka jeho schopnostiam chcú získať pre seba, ale on si ide to svoje, no ten scenár mi príde dosť obyčajný, úplne priemerný. Myslím, že úvod už asi ani lepší byť nemohol, ten sa mi veľmi páči, ale inak si film až na pár častí síce drží celkom svižné tempo a určite nemôžem povedať, že by som sa nudil, len jednoducho ten scenár neponúka nejaké zaujímavejšie a nápaditejšie situácie. A tak si film po celý čas drží len tú svoju mierne nadpriemernú úroveň a vyniká jedine ten úvod. Chcelo by to aj lepšie vedľajšie postavy, Bruce Willis v hlavnej úlohe je očakávane výborný, je tu ten prirodzený drsniak a táto úloha mu ako mnohé iné sadla a aj záporáci majú medzi sebou dostatok zaujímavých postáv a známych tvárí, tu vyniká hlavne Christopher Walken, ale vedľajšie postavy ma vôbec nezaujímali, čo ma v takomto filme, kde je dôležité práve aj to mestečko bezbranných ľudí trochu mrzí. Celkom spokojný som po akčnej stránke, tvoria ju výhradne prestrelky, ktorých síce mohlo byť trochu viac a tiež mohli byť trochu nápaditejšie a aktívnejšie, keďže protivníci väčšinou ani nestíhajú zareagovať, ale zase musím uznať, že sú výborne natočené, štýlové, pôsobia efektne a s dostatkom zabitých. Na to obojručné strieľanie je tu radosť pozerať. A tak všetky prestrelky ma bavili. Režijne s filmom tiež nemám problém, pekná vizuálna stránka, efektné prestrelky a funkčná dobová atmosféra. Takže skutočne škoda hlavne toho scenára, ktorý film zbytočne zhadzuje k priemeru, čo ma kvôli množstvu kladov dosť mrzí. Ale zase práve vďaka nim som tento film videl vickrát. 67% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o zabijákovi, ktorý v malom meste pendluje medzi dvoma gangami a postupne ich všetkých vystrieľa ma nikdy nebavil v Leoneho a ani Kurosawovom prevedení, ale prekvapivo mi sadol od rutinéra a večného Peckinpahovho obdivovateľa Waltera Hilla. Dokonca to považujem za jeho najlepší a jediný fakt dobrý film. Western situovaný do obdobia prohibície, takže kone tu nahradili staré autá, okorenený noirovou atmosférou so skvelým voiceoverom hlavného hrdinu, ktorý trefne komentuje dianie, takže aj neakčné scény majú poriadnu šťavu. No a akonáhle dôjde na prestrelky, tak je to lahoda. Sú drsné, dynamické, štýlové a dokonale prehľadné. Na rozdiel od Johna Woo, Hill nepoužíva až na jednu výnimku, žiadne spomalovačky. Bruce Willis bol v tej dobe ešte vo forme a vyžarovala z neho taká charizma, že o nej môže v tých jeho súčasných sračkách iba snívať. Škoda, že väčší priestor nemá záporák Walken u ktorého ma trochu mrzel aj príliš strohý záver. Zaslúžil by si napínavejší a prepracovanejší finálny duel. Za zmienku stojí ešte sympaťák Bruce Dern ako miestny podplatený šerif. Zvyšok postáv je už len tupý dobytok na porážku medzi ktorým sa objaví pár povedomých xichtov. Napríklad drsniak Patrick Kilpatrick. Hudba obsahuje jednoduchý motív, ktorý ale dostatočne podfarbuje dobovú atmosféru. Výsledkom je jednoduchý priamočiary film pre chlapov, ktorí majú radi kvalitné prestrelky. 8/10. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Říkejte mi třeba John Smith. Jsem pistolník na útěku. Před zabijáky šéfů pomalejších pistolníků, před minulostí, před sebou.. Teď mě zrovna po prašných cestách zavál osud do města duchů zvaného Jericho. Říkám si, jó, Jimbo, tady uprostřed pouště, co je vyprahlejší, než tvoje hrdlo, bys chvíli mohl někomu dělat pro hrst dolarů tělesnou stráž. I když, znáte to. Věci se z roviny finanční občas překlopí do roviny osobní a já pak musím vynaložit veškeré úsilí, aby ten poslední, kdo zůstal, byla moje maličkost. Jenže chlap jako já v takovém zapadákově nemůže skejsnout navždy a duše temná jako noc už žene mě vstříc další rudé žni… Přidat do Hammetta ještě trochu Hamleta a bylo by to dokonalé, ale na co drama, když gunmen Bruce svou palbou přehluší i hry na vojáčky u Verdunu.. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

V čase vzniku filmu neexistovala možnosť, že by som si nechal ujsť film s Brucom v hlavnej úlohe. Tento počin som si naviac ešte vychutnal v kine, takže o vystupňovaný zážitok bolo postarané. Nezabudnuteľná je pre mňa hlavne scéna, keď Willis súloží a do toho vtrhnú do jeho izby záporáci. Prestrelka v erekcii to už hej :). ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Pracovným označením filmu boli aj názvy Gundown či Welcome to Jericho. (MikaelSVK)
  • Původně hudbu k filmu skládal Elmer Bernstein, ale režisér Walter Hill ho během natáčení propustil, protože dosavadní materiál se neshodoval s jeho představou. (Othello)

Reklama

Reklama