Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas mnohých misií a napriek neprekonateľným prekážkam Dom Toretto (Vin Diesel) a jeho rodina prekonali, a premohli každého nepriateľa, ktorý sa im postavil do cesty. Teraz čelia protivníkovi, ktorý sa vynára z tieňov minulosti, je poháňaný krvnou pomstou, je odhodlaný rozbiť túto rodinu a navždy zničiť všetko a všetkých, ktorých Dom miluje. Vo filme Fast Five z roku 2011 Dom a jeho partia zlikvidovali zákerného brazílskeho drogového kráľa Hernana Reyesa a na moste v Riu De Janeiro mu sťali hlavu. Nevedeli však, že Reyesov syn Dante (Jason Momoa) bol toho všetkého svedkom a posledných 12 rokov pripravoval plán, ako prinútiť Doma zaplatiť najvyššiu cenu. (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (24)

  • 23. decembra 2022 vyšlo najavo, že Gal Gadot, ktorá stvárnila Gisele Yashar v troch predchádzajúcich častiach, nakrútila scénu pre tento film a začalo sa rozprávať, že bude znovu do projektu zapojená. Potenciálny návrat Gadot sa stretol so zmiešaným prijatím medzi fanúšikmi a kritikmi, pričom sa objavila kritika oživovania mŕtvych postáv len pre cieľ zarobiť na hviezdnej sile. Či bude, alebo nebude Gadot súčasťou filmu, sa tajilo až do premiéry filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)
  • Natáčanie trvalo do augusta a prebiehalo v Londýne, Ríme, Turíne, ďalších talianskych mestách, Lisabone a Los Angeles. (Arsenal83)
  • Slovo "rodina" je vo filme povedaná 56x. (EvilMatus)
  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)
  • V čase 01:16:18, když protagonisté vejdou do počítačové kavárny, aby nakoupili zbraně na černém trhu, hraje jeden z lidí sedících u počítače hru „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Při záchraně malého Bryana Toretta (Leo Abelo Perry) a Mii Toretto (Jordana Brewster) v domě prorazí Jacob Toretto (John Cena) s jedním z nepřátel podlahu. K tomuto manévru použije svůj signifikantní chvat z wrestlingové kariéry, který se nazývá „attitude adjustment“. (sQelle)
  • Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu. (FIAT 500)
  • Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával. (FIAT 500)

Súvisiace novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (viac)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Reklama

Reklama