Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Wiluna k tomuto seriálu (4)

Zaklínač (2019) 

Zaklínača môžem vo všetkých formách, ktoré nám boli kedy ponúknuté (knižné, filmové, herné). Doznávam, že pre zrakový vnem mi bol najbližšie v hernej verzii Zaklínač 3: Divoký Hon, ktorý sa odohrával vo fantasy svete, dýchajúcom krásnou slovanskou atmosférou. Bolo mi to neskutočne blízke. Tak som trošku dúfala, že sa možno tvorcovia inšpirujú. Ja by som vážne zniesla čokoľvek čo tam bolo… ale takú absurditu, že v lese na teba vybafne čierny elf, mi takmer odpálilo zreničky. Silná „čierna“ káva už aj pre mňa. A týchto bizarností tam je bohužiaľ viacero. Pozreté v originálnom znení a následne s českým dabingom, kde dávam palec hore. 👍 ()

Série 2 (2021) (S02) 

Atmosféra príbehu o Bruxe bola fajn až do okamihu, kým neotvorila "chlebáreň" a nevyzerala pri tom ako sestra Pennywise-a. Strašne zubatý trik, ktorý ma vo filmoch absolútne nebaví. Tak isto som stále čakala na okamih, kedy Vesemir (vďaka svojmu vzhľadu) sadne na svoj odparkovaný Harley-Davidson a urobí okruh za hradbami Kaer Morhen. 🙈Tak toto skutočne nefungovalo. Ale páči sa mi Geralt - Henry sa úlohy zhostil dôstojne a našiel sa v tom. Len svalov mohlo byť pomenej, ale...prežijem to. ()

Každý po svém (2023) (S03E02) 

Triss-to hrmených......Celú dobu sa snažím odosobniť od všetkého toho zbabraného a vnímať len „dej“, ale úprimne, aký? Usilujem sa pozerať na vec ako človek, čo knihy nečítal, hry nehral a nájsť v tom kus dobre odvedenej práce. Nedokážem to bohužiaľ. Ešte aj Tissaia v cca 20 minúte pozerá na Triss výrazom: „Moja, ani to, že si si konečne nafarbila vlasy na ryšavo Ti nepomôže získať si srdce diváka. Toto z Teba Triss neurobí. Ulakomila si sa na honorár a pritom Ti mohlo docvaknúť, ako veľmi si tým zbytočne uškodíš?“ A Fringilla? Tak tá ma už dorazila úplne. Pri stretnutí Marigolda (ten čo si hovorí BARD – je vidno, že to netočili Slovania inak by to bol Igric a nie niekto z keltskej spoločnosti) a Radovida bolo zrejmé už tu, že si vzájomne skôr či neskôr zahrajú na strunky. A elfovia??? Tí, ktorí boli vždy opisovaní ako najkrajšie stvorenia, nádherné, dokonalé bytosti čo krásou a umom prevyšovali človeka.....sú tu vykreslení bez štipky grácie a pôvabu, s divnými črtami a účesom (Gallatin) ako Ronaldo. Čistá demoralizácia. Na zaplakanie. ()

Pozvání (2023) (S03E04) 

Hudba so stredovekými prvkami (jasná inšpirácia z PC/PS hry) určite prekonala predošlé dve série (myslím tým hudbu základnú, nie to, čo sa premlelo v tomto diely). Avšak, všetko ostatné spojené so silenou propagandou diverzity, ma už popravde vytáča. Aj keď sa jedná o fiktívny svet, je to predovšetkým svet vytvorený A. Sapkowski-m a mali si zachovať rešpekt k jeho tvorbe a nie to takto nevkusne sprzniť.  Som úprimne rada, že Henry v tejto fraške končí. Dal do toho všetko svoje nadšenie, ktoré ako fanúšik Zaklínača mal, ale tiež asi uznal, že čo je veľa, toho je až príliš. Všetko nasilu stojí za starú belu, a tu tomu nie je inak. Knižného aj herného Zaklínača zbožňujem, no toto pokladám za totálny úpadok kinematografie (tým nemyslím technickú stránku). Mám skutočnú obavu, že to nebude Yennefer s kým sa Geralt na konci príbehu podelí pri ohni o svoju karimatku. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama