Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 4
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Pekyno k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Knihy od Sapkowského sú klenotom svojho žánru.  Witcher 3- Wild Hunt, je označovaná za jednu z najlepších hier vôbec.  Seriál? No... zaostáva. A s veľkými obavami budem sledovať ďalšie série, a najmä tie bez Cavilla. Moje pozitívne hodnotenie je súborom vecí, ale hlavne tým, že som fanúšik kníh, komiksov a hier.. inak by som to tak ružovo asi nevidel. To znamená, že áno, moje hodnotenie je zaujaté:)) ()

Série 2 (2021) (S02) 

Komu inak napadlo, že zverejniť všetkých osem dielov v jeden deň je dobrý nápad? Ja som kľudne aj za týždenné rozkuskávanie, pretože takto som nedobrovoľne nútený to pozrieť najrýchlejšie ako sa len dá. No ale k veci. Veľa tu toho bolo napísaného a nerád by som len recykloval myšlienky. Seriál sa nie moc pevne drží predlohy a robí si zjavne niekedy doslova „čo sa mu zachce“. Pochopiteľne boli tvorcovia priam nútení robiť viaceré veci inak, robiť skratky atď.. To by mi nevadilo, pokiaľ by to niekedy nenarážalo na logiku daného sveta, neškrípalo a neznásilňovalo príbeh. Treba si uvedomiť, že seriálový Zaklínač si dlaždí vlastnú cestu, a tak k tomu aj pristupovať. Občas mi prišlo, že z úvodu je to taká nekončiaca expozícia pre začiatočníkov a niektoré veci sa vysvetľujú dokola viackrát, čo bolo únavné. Rýchle dojmy: Zrnko pravdy je určite najzapamätateľnejšia poviedka z prvých dvoch kníh. Seriálové prevedenie ma nenadchlo, ale ani nesklamalo. Koniec koncov si ale dovolím tvrdiť, že hneď úvodná časť bola aj najlepšia. Sekvencia okolo Eskela mi prišla prestrelená a mimo. Linka okolo elfov a Yennefer bola miestami nudná a nedávala nejaký hlbší zmysel. To som ale ešte stále netušil, že príde posledná časť, kde som sa reálne pýtal, či si showrunnerka z nás strieľa. Monolit sem, monolit tam ach. Rozumiem tomu, že prvá románová kniha nemá nejak špeciálnu akciu, či záporáka. Museli to ale spraviť takto? Keď je už reč o Lauren, niekto by jej mohol ukázať mapu kontinentu, aby už nedochádzalo k nezmyselne rýchlym alebo nezmyselným presunom. Človek nie zasvätený, má pocit, ako keby daný kontinent bol nejaká malá krajinka, a pritom rozhodne nie je. Sapkowskému sa to fakt páčilo? Ej, neviem, či si to len nevypočítal, že sa mu to má páčiť. Druhá séria teda „iba“ fajn. Neviem ísť pod štyri * pretože Zaklínača žeriem, ale to neznamená, že tento seriál budem chváliť do nebies. Bolo cítiť väčšiu výpravu, väčšie peniaze, väčšie odhodlanie. Scenáristicky to bolo ale o5 nedotiahnuté, napriek tomu, že bolo vidieť veľkú snahu udržať podstatu a myšlienky z kníh. Sledovanie som si užil, no musel som sa snažiť neporovnávať a následne si to tak sám sebe nekaziť. Pokiaľ by som knihy nečítal, s vysokou pravdepodobnosťou, by som si to užil viac. KASTING: Veľmi sa mi páčilo obsadenie Djikstru a Francescy FindabairVesemir a ostatní zaklínači meh. Triss mi prestala vadiť, nejak som si asi zvykol.  Mierne ma vyrušovala Fringilla (opäť asi len preto, akú úlohu ešte v knihách zohrá) ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama