Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa boss123 k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

Musím hneď na začiatok priznať, že seriál Zaklínač ma presvedčil o tom, že si ho pozriem až po svojom druhom trailery. Predtým než som ten trailer videl som nemal v pláne zhliadnuť Zaklínača, a to hlavne, preto, že som za prvé nečítal ani jednu knihu od Andreja Sapkowského a nedohral, ani jednu hru. No teraz môžem povedať, že som urobil dobre, že som si nový seriál od Netflixu pozrel. Čo sa týka hereckého obsadenia tak Henry Cavill, ako Geralt a Anna Chalotra ako Yennefer jasne vyčnievajú nad zvyškom obsadenia a významne vylepšujú dojem z filmu. Predovšetkým Henry Cavill si úlohu Geralta naplno užíva. Škoda len, že zvyšok za veľa nestojí. A predovšetkým ma to mrzí pri Triss, ktorá podľa toho, čo som videl a počul sa za prvé na svoj knižný predobraz veľmi nepodobá a za druhé ani jej herecký výkon nie je žiadna sláva. Aj, keď treba uznať, že od tvorcov nedostala veľa priestoru. Ku kostýmom nemám nejaké väčšie výhrady a ani toľko krát zatracovaná Nilfgaardská zbroj mi nepríde až taká hrozná. Hudba podporuje obraz a dodáva filmu dobrú atmosféru pričom vie, v ktorých situáciách sa má naplno predviezť. Takže hudbu môžem len pochváliť. Vizuálne efekty až na pár momentov mi tiež prišli dobre zvládnuté takže ani tu nemám žiadne výhrady. Bohužiaľ horšie je to so scenárom a tým, ako tvorcovia poskladali jednotlivé dejové línie. Je podľa mňa škoda, že sa tvorcovia rozhodli ich od seba oddeliť jednotlivými časovými obdobiami. Čo má za následok to, že seriál nedrží, ako celok veľmi pevne po kope. Celý dej je až zbytočne chaoticky rozprávaní a divák predovšetkým ten, čo nepozná svet Zaklínača alebo aj knižné predlohy sa môže v seriáli strácať. Ako napríklad aj ja. Napriek tomu, ale od piatej epizódy je seriál každou ďalšou časťou lepší a skončil sa tak, že som teraz zvedavý na ďalšiu sériu a teším sa na ňu. Zaklínač je po Games of thrones ďalším kvalitným fantasy seriálom. Myslím, že kvalít Games of thrones zatiaľ nedosahuje aj vďaka vyššie uvedením negatívam, ale je to určite nadpriemerne kvalitný seriál. Ako verne sa drží knižnej predlohy nemôžem posúdiť, ale mne sadol. Moje výsledné hodnotenie je, teda 80%. Čiže štyri hviezdy z piatich. ()

Začátek konce (2019) (S01E01) 

Po prvej epizóde zatiaľ prevláda nadšenie. Na Zaklínača som sa tešil od druhého traileru a zatiaľ sú moje dojmy veľmi pozitívne. Musím oceniť, že seriál má dobrú atmosféru. Bohužiaľ nemôžem porovnávať ani s knižnou predlohou a, ani s videohernou adaptáciou. Knihy som nečítal a ani hry som nehral. Henry Cavill mi v úlohe Geralta sadol a myslím, že zatiaľ to je asi jeho najlepší herecký výkon aký som mal možnosť vidieť. Oceniť musím aj kostýmy a súboje predovšetkým to, ako realisticky a brutálne sú spracované. Prvý súboj, keď Zaklínač ukáže svoje bojové schopnosti je parádny. Je síce pravda, že niektoré vizuálne efekty na mňa pôsobili trošku lacno, ale to je len taká menšia vráska na kráse. Obrovsky sa teším na ďalšie epizódy, a ak budú pokračovať na rovnakej vlne myslím, že z konečného výsledku budem viac než spokojný. Budem nadšený.Hodnotím piatimi hviezdami a 90%. ()

Čtyři marky (2019) (S01E02) 

Druhá epizóda nám prestavuje novú postavu Yennefer. Príbehová línia Zaklínača a princeznej pokračuje tam, kde skončila v prvej epizóde. Príbeh Yennefer je síce zaujímavý, ale prišlo mi, že za ostatnými dejovými linkami pomerne zaostáva. No napriek tomu som zvedavý, ako sa vyvinie ďalej. Taktiež je v tejto epizóde menej akcie a väčší priestor dostali dialógy. Vo výsledku je síce druhá epizóda slabšia ako tá prvá, ale myslím, že výrazne nezaostáva a ponúka stále dobrú kvalitu. Takže štyri hviezdy z piatich a 80%. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama