Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa Motinski k tomuto seriálu (4)

Zaklínač (2019) 

Seriál má kolísajúcu tendenciu. Zo začiatku som bol spokojný, no ďalšími sériami sa scenáristi cielene vykašlali na knihy a pridávali vlastné zápletky. Casting niektorých postáv nedopadol najlepšie a politikárčenie je nudné a neprehľadné. Zaklínačsky svet často pôsobí lacno, no ak máte radi fantasy (a možno lepšie ak ste neznalci Sapkowskeho) nejde o prúser. Celkovo sa negatíva hovoria hlavne preto že ide o veľkú značku. Aspoň prvej sérií môžete dať šancu, tá sa zameriava iba na poviedky a rozvetvený dej dostaneme až neskôr.   1. séria 8/10  2. séria 5/10  3.séria  6/10 ()

Série 1 (2019) (S01) 

1.séria zobrala najlepšie poviedky z prvých kníh, pridala aj prequel story k niektorým postavám a ajkeď občas vidieť nižší budget, funguje to. Niektoré veci ma oproti knihám bavili menej, musím ale priznať že som občas dobrovoľne prehliadal chyby lebo ma to proste bavilo. Henry Cavill bol dobrá voľba ktorej som ako jeden z mála veril hneď po ohlásení. Skákanie v deji je zo začiatku určite problém pre neznalcov, ale zas tak zle to nevidím, veľmi rýchlo si zvyknete. Najväčšie mínus teda ostáva že cítiť produkčné rezervy. Zo súčasnych fantasy seriálov ide ajtak o nadštandart.  8/10 ()

Série 2 (2021) (S02) 

V druhej sérii sa nám dej viac ucelil, technicky je to trochu lepšie zvládnuté (vizuál, výprava, triky) a všetko má väčšiu šťavu. Kaer Morhen mi spracovaním pripomenulo GoT ( Nights watch) a Ciri už konečne pôsobí ako sa patrí. Všetko ma ale jedno veľké ALE. Ak ste čítali knihy budete možno až v šoku ako extrémne sa odkláňame od predlohy. Hlavne ku koncu som z pár vecí bol aj nahnevaný a vlastne celú sériu som si kvôli tomu neužil. Neznalci Sapkowského, toto je určite skôr pre vás. Niesom zástanca že adaptácie musia byť vždy presné, epizóda s Nivellenom bola super a tiež pár veci pomenila, no ako celok to prestáva byť ten Zaklinač akého mám rád. Škoda hlavne podivnej linky okolo Yennefer, to bol asi najväčší prešlap. Jej vzťah s Ciri detto a nebyť Geralta ide o podpriemer jak vyšitý. Mišmaš politických intríg, odfláknnutých vzťahov a na pozadí k tomu zabíjanie monštier. Napriek tomu, fantasy mám rád a nie je ho veľa kvalitného, takže zaklínač ostáva záležitosť ktorú budem sledovať ďalej. Už len kvôli Geraltovy a Ciri.  5/10 ()

Série 3 (2023) (S03) 

Špeciálny vzťah k Zaklínačovi nezničila ani táto séria, dokonca sa držíme predlohy oveľa viac ako minule a ajkeď množstvo veci nefunguje, nebol som sklamaný až tak ako väčšina divákov. Z ôsmych epizód sú tak 2 výborne, 2 dobré a zvyšok je vata. Prázdne dialógy, scenáristické vsuvky čo brzdia príbeh, nijak ho neozvlastnuju a ako labuťia pieseň pre Cavilla je koniec smutný keďže sa všetko poriadne rozbehlo až teraz. Vzťah Yennefer a Ciri sa zlepšil (oveľa), akčné súboje sú opäť bezchybné ale čo sa čudujem, Marigolt už má nebaví tak moc ako doteraz. Cahirove motivácie podľa mňa nechápe nikto a Istreddova linka je omyl čo mali dávno stopnuť. Na čarodejnícký snem na Thanedde som sa tešil najviac za celý seriál a zvládli ho podľa mňa obstojne. Vedel by som písať litánie o tom čo všetko sa mi páčilo (Potkani) a čo nie (Redania). 3. séria mi sadla viac ako druhá a som zvedavý ako dopadne preobsadenie Geralta. Keďže väčšia časť epizód je ale horších, lepšie hodnotenie nemôžem dať. 6/10 ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama