Reklama

Reklama

Exodus: Bohovia a králi

  • Česko EXODUS: Bohové a králové (viac)
Trailer 1

V starovekom Egypte je vládca rovný Bohu. Jediným priateľom faraóna Ramzesa (Joel Edgerton) je Mojžiš (Christian Bale), s ktorým vyrastá od detstva, kedy ho našla a zachránila kráľovská rodina. Z priateľa sa však stane úhlavný nepriateľ, keď sa Mojžišovi zjaví iný Boh a on sa ho rozhodne nasledovať. Boh ho poverí neľahkou úlohou, vyslobodiť svoj ľud z egyptského zajatia, priviesť ho do Zasľúbenej zeme a byť jeho vodcom aj prorokom. Mojžiš túto úlohu prijme a žiada faraóna o prepustenie izraelského ľudu, faraón však odmieta. Hospodin potrestá krajinu zničujúcimi udalosťami a postupne zošle na Egypt desať rán - krv, žaby, komáre, ovady, mor dobytka, vredy, krupobitie, kobylky, tmu a smrť prvorodených, až kým oslabený faraón nakoniec nepovolí odchod Židov do Zasľúbenej zeme. Po odchode Mojžiša a 600 000 otrokov však Ramzes mení názor a vyráža so svojím vojskom, aby ich dostihol a znovu všetkých uvrhol do zajatia. Jeho armádu však zničia vody mora, ktoré sa pred unikajúcim Mojžišom a jeho národom rozostúpia, ale egyptské vojsko zaplavia a zahubia. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Beckett51

Jasně, ale jenom tak mimoděk jsi vystihnul tenhle film :-) Dnes viděno podruhý a film má kliku, že zásadně téměř vůbec neměním svá původní hodnocení... Každopádně už to nechci v životě vidět.

na príspevok reagoval Beckett51, Mukade

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Dragovit

Dragovit (hodnotenie, recenzie)

fimler

To jo, a to jsem to ještě ani neviděl. Před třemi týdny jsem na to chtěl jít do kina a oni už to ani nedávali.

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

vlastne tento film môže na 4 a viac ** nadchnúť asi len niektorých kresťanov a židov (moslimov?). Ostatní tomu zväčša dajú 3* ,nanajvýš slabšie 4

fimler

fimler (hodnotenie, recenzie)

Ty jo všichni o tom mluvili že to bude hrozně úžasný film a nakonec se ani nezačervenal.Žádný hit se z toho nestal.

na príspevok reagoval Dragovit

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

Segrestor

ano, to je materialistické vysvetlenie (: . Ináč, nie je to tak že "to se jen tak říká", kdežeby, skús sa spýtať ortodoxnejších židov, kresťanov, moslimov

Segrestor

Segrestor (hodnotenie, recenzie)

Mukade

to se jen tak říká, víš? Mám takovou teorii, že se v reálu mohlo jednat leda o nějakého něčím speciálního člověka. Dneska bys neřekl, že Bůh učinil přes jednoho Angličana zázrak, prostě řekneš, že Faraday vymyslel vodivou klec :) Halt si to lidi dřív převáděli všechno na nějakou vyšší moc. Smát se tomu je stejně hloupé, jako se smát pračlověkům, že ryli kamínkem obrazy na stěnu,že si to prostě nevytiskli na tiskárně... Jedním dechem dodávám, že mi ale taky přijde divné, aby dneska někdo na tohle věřil, na boží zázraky atd.

na príspevok reagoval Mukade

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnotenie, recenzie)

Mukade

Pokud sis náhodou do teď nevšiml, náboženství Židů je vskutku v mnoha ohledech jiné než ostatní náboženství. 

na príspevok reagoval Mukade

Mukade

Mukade (hodnotenie, recenzie)

mno, ked vedel robit take zazraky, tak sa len mozno neunuval sa vykecavat akoby skutocne bol koktavy huhnavy alebo na nieco zabudol xD. Inac, ked sa to tak povie ze "boh robil skrze neho zazraky" tak to vyznieva ako by bol len akousi posadnutou bábkou, bez vlastnej moci. Mno neviem ci zidia takto chceli aby bol ich najvacsi (wiki) prorok vnimany. V inych nabozenstvach maju takychto prorokov co robie zazraky vlastnou mocou, bez pomoci boha. :) Thats the real bad-ass LOOOOL

na príspevok reagoval TheDarKnig, Segrestor

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnotenie, recenzie)

Nevzdělanec ani náhodou, to, že se neuměl dobře vyjadřovat, bylo důsledkem 40 let na poušti, kde jen pásl ovce a zcela na egyptskou výuku řekněme zapomněl :)

Súvisiace novinky

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

05.04.2015

Zatímco se vyhlíží prodloužený Exodus Ridleyho Scotta (kterého se vážně nedočkáme), aktivně se chystá delší verze jiného filmu od 20th Century Fox. Řeč je samozřejmě o comicsovce X-Men: Budoucí… (viac)

Koho zajímá Scottův Marťan?

Koho zajímá Scottův Marťan?

05.10.2014

Ridley Scott (Gladiátor) nám v prosinci představí historický velkofilm Exodus: Bohové a králové a už má na stole scénáře ke dvojkám Promethea a Blade Runnera. Jeho pozornost ale momentálně patří sci… (viac)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (viac)

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

26.03.2014

Vetřelčí prequel Prometheus před dvěma lety rozlítil řadu fanoušků původního Vetřelce, širší veřejnost z něj ale nikterak pobouřená nebyla. A jelikož v pokladnách kin zůstalo 400 milionů dolarů, bylo… (viac)

Reklama

Reklama