Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmové spracovanie Evanjelia podľa Jána z edície Biblia v obrazoch je veľmi vernou adaptáciou pôvodného textu, ktorý nám poodhaľuje Ježišovo konanie, ale aj myšlienky, ktoré dodnes ovplyvňujú náš svet a morálku. Účinok diela ešte zvyšuje slovenský dabing, vychádzajúci z oficiálneho katolíckeho prekladu textov, ktorých sa film dôsledne drží. (STV)

(viac)

Recenzie (18)

Jimbopepo 

všetky recenzie používateľa

Film sa strnulo drzi Biblie, a co sa neda stvarnit obrazom, to dopovie rozpravac. Minimalny autorsky vklad filmarov, kto cital Janovo evanjelium, tak cely pribeh pozna. Oproti knihe ma vsak film velku nevyhodu v tom, ze zlozitejsie pasaze si nemoze precitat 5x pre lepsie pochopenie, bo pretacat stale dvd omrzi :-))) Ukazalo sa, ze pokus o doslovne filmove prerozpravanie nie je tym najlapsim riesenim. Nadseny som nebol ani hereckym stvarnenim. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Dávam 4 hviezdy z dôvodu, že na tento film je nutné pozerať bez predsudkov a to som spravil. Tvorcovia ponechali každý monológ i dialóg presne od slova do slova v takom znení, ako ho poznáme z Biblie. Nemôžme teda očakávať, že si niečo doplnia, prikrášlia, spravia film viac komerčným. Ide jednoducho o zdokumentovanie reality. ()

Reklama

nmarca 

všetky recenzie používateľa

Doslovný přepis Janova evangelia (které je nejméně dějové a nejvíce filozofující...) se velmi liší od podobně doslovného Pasoliniho Evangelia svatého Matouše a natočit je vyžadovalo docela velkou odvahu. Výsledek je více než zdařilý. Henry Ian Cusick nejen splňuje klasickou představu podoby Ježíše, ale taky výborně hraje, film má zajímavou kameru, krásnou citlivou hudbu. Rozhodně stojí za vidění. ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Myšlenka dobrá, provedení nudné. Jestli chtěli zaujmout a přiblížit biblické příběhy široké veřejnosti, měli se vyvarovat přílišné sterilitě a monotónnosti vyprávění. Neherecké výkony ani nekomentuji. Dlouho jsem zvažovala hodnocení a jelikož zaokrouhluji nahoru, mám tu sice kulhající, ale jinak pěkně červenou trojhvězdu. ()

conery1 

všetky recenzie používateľa

" Som dobrý pastier. Za svoje ovce život dám. Poznám svoje ovce a oni poznajú mňa..." Štvrté, teda posledné evanjelium, podľa mňa preniká najhlbšie do Ježišovho života a jeho učenia ( možno preto, že má gnostické prvky ). " V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. A svetlo ( múdrosť ) v tmách svieti. Svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali tmu (nevedomosť ), lebo ich skutky sú zlé ." A preto dopadol tak, ako dopadol. Podľa biblie tak dopadnúť mal, aby zmyl Adamov hriech, a teda Judáš Iškariótsky splnil tiež nemalé poslanie. Tak, či onak, pre mňa veľmi silný príbeh o najmúdrejšom človeku, aký kedy chodil po tejto planéte. ( Kam sa hrabe Šalamún ). " Kto sa napije z vody ( múdrosti ), ktorú mu ja dám, nebude smädný naveky. A voda, ktorú mu ja dám, stane sa v ňom prameňom vody, prúdiacej do večného života. " ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama