Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prorok Jeremiáš opúšťa svoju rodinu, aby v Jeruzaleme oznámil Boží odkaz. Nikto mu neverí a pokladajú ho za zradcu. On však pokračuje vo svojom poslaní. Nakoniec Babylončania skutočne napadnú krajinu a zničia Jeruzalem. (TV Lux)

Recenzie (9)

jungewolf 

všetky recenzie používateľa

Hodnocení : 5 hvězd a 83 %. ***** Velmi povedené převyprávění zániku Judejského království(tj. jižního židovského státu) - vyvráceno Babylónskou říší r.587 př. n. l. Severní království zaniklo už 135 let předtím - v r. 722 př. n . l . ho zničili Asyřané. Na rozdíl od toho jižního nebyl severní stát nikdy obnoven a jeho obyvatelé, promíšení s novými kolonisty(část z nich přejala židovskou monoteistickou víru), nebyli a dodnes nejsou považovaní za skutečné Židy - jsou to Samařané=Samaritáni. Podrobnosti o nich jsou na wikipedii (Samaritáni). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Slušne spracovaný a jeden zo zaujímavejších biblických príbehov o Jeremiášovi, ktorému nikto neveril... Navyše herecké osadenstvo je tu priam skvostné, pričom ani výprava nepatrí k tým horším. Celkom spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Takový pěkně rutinně natočený jeden z biblických mýtů... - - - P.S. Jenom nechápu, proč v tušašském dabingu Jeremiah je Jeremiáš a Judita je Judith... No jo, nenaděláme nic proti nevěstkám babylonským, dabingový byznys zatvrzele ovládajícím... Amen. - - - - - (Poprvé viděno /dopatláno bezbožně hlupým televizáckým dabingem/ 5.11.2011 na >biblickém prostoru< , hodnocení 81., komentář zde jako čtvrtý - 5.12.2011) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o Jeremiášovi nepoznám, ale až tak po príbehovej stránke ma nezaujal, ako po tej historickej...Babylónčania, stará Judea, škoda, že sa neokúnali príst aj Egyptania, ktorí tak vela boli spomínaní. Pačili sa mi herecké výkony Reeda a tiež Brandauera, ktorý hral babylónskeho panovníka. spracovaniu nie je čo vytknúť, možno obsadenie malého dievčatka sťa by Boha. Hodnotenie: 70% ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama