Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojakov uprostred zničeného mesta sa zo všetkých síl snaží ubrániť strategickú budovu pred nemilosrdnou nemeckou armádou. Počas obliehania vzniká medzi vojakmi a mladou ruskou ženou, ktorá v dome žije, nečakané puto. V  Stalingrade, ruskom meste na rieke Volge, sa v novembri roku 1942 odohrávajú kruté a krvavé boje sovietskej armády s hitlerovskými vojskami. Skupina sovietskych rozviedčíkov obsadí strategicky významnú budovu a v nájdu v nej dievča – jediného obyvateľa domu, ktorý prežil nemecký útok. A to, že sa dievča objaví, podivuhodným spôsobom zjednotí ruských vojakov. Pre niektorých sa stáva dcérou, pre iných priateľkou a pre niekoho iného zase milovaným dievčaťom. Zosobňuje všetko, čo vojaci stratili, každý v nej vidí svojho blízkeho, kto zahynul vo vojnovom chaose alebo je nezvestný. Vojaci pociťujú nádej, vracia sa im sila, odhodlanie a sú odhodlaní ochrániť dievča za akúkoľvek cenu. Aj nemeckí vojaci sú len ľudia, ktorí pochybujú, prežívajú hanbu aj bolesť. Nemecký dôstojník dokonca prežije ľúbostný príbeh s ruskou kráskou. Skôr, než naposledy vydýchne v súboji so svojím najväčším nepriateľom, sovietskym dôstojníkom. Náznaky ľudských osudov a životných príbehov odhaľujú tajomstvá fenoménu zvaného Stalingrad. Prečo sa utýraným a vysileným ruským vojakom, ktorí tak dlho ustupovali pod náporom nemeckých vojsk, predsa len podarilo zvrátiť priebeh vojny v svoj prospech? (TV JOJ)

(viac)

Galéria (87)

Súvisiace novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (viac)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (viac)

Reklama

Reklama