Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Vojnový
  • Komédia
  • Akčný

Obľúbené filmy (9)

Volyň

Volyň (2016)

Rwanda je ďaleko, Kambodža je ďaleko, ale Volyň je pár stoviek kilometrov od nás. Keď dopozeráte tento film, budete zdrvení. Keď ho budete pozerať večer pred spaním, bude sa Vám snívať, že hrdúsite svojho suseda. A keď sa ráno zobudíte, príde pachuť v ústach a ďalšie zdrvenie. ... Pop, ktorý burcuje priamo na omši svojich veriacich do bratovražednej vojny. Nový šoltýs, ktorý bol najprv červený a potom hnedý socialista, no a dnes by bol najväčší demokrat. A kto vlastne z vašich susedov vypustil džina z fľaše?

Nevesta hôľ

Nevesta hôľ (1971)

Bez prečítania rovnomennej Švantnerovej novely je tento film sotva pochopiteľný. Vlastne aj samotná novela má veľa "metafyziky." Avšak kto krajšie popísal čaro prírody, hôr a slovenských holí než práve Švantner? K tomu famózna hudba Svetozára Stračinu a nádherná Zuna - Mária de Riggová. Takéto filmy sa treba naučiť mať rád.

Stalingrad

Stalingrad (2013)

Áno, máte pocit, že ste miestami v PC hre. Avšak títo prostí Sovieti sú stokrát uveriteľnejší, než akýkoľvek ulízaný americký mačo - majster galaxie z Pearl Harbor alebo z Americký sniper. O prirodzenej Mariji Smolnikovej nehovoriac. Malým bonusom sú tri skvostné hudobné skladby...