Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (13)

Pod povrchom (2012) (seriál)

  • Sestra Terezka (Michaela Szöcsová) nabízí Jance (Jana Valocká) seznam herců, které by si mohla před Národním divadlem vybrat. Jmenuje několik herců, kteří si zahráli v seriálech televize JOJ. Alexander Bárta v seriálu Hoď svišťom (od r. 2011), Maroš Kramár v seriálu Nevinný (od r. 2011), Tomáš Maštalír v seriálu Dr. Ludský (od r. 2011) nebo Hoď svišťom (od r. 2011) a Ján Koleník například v seriálu Nikdy neříkej nikdy. Právě Koleník, kterého Terezka Jance jako jediného doporučila, si zahrál i v posledních dílech seriálu Pod povrchom vyšetřovatele Kollára. (Vazzy)

Chlapi neplačú (2013) (seriál)

  • Tomáš Maštalír, Alexander Bárta a Petra Vajdová si už spolu zahrali v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade (od r. 2007). Prví dvaja menovaní sa spolu stretli aj pri natáčaní seriálu Hoď svišťom (od r. 2011). Maštalír si už taktiež zahral s Dominikou Kavaschovou v seriáli Dr. Ludsky (od r. 2011) a Bárta a Dušan Jamrich sa už spoločne predstavili v seriáli Horúca krv (od r. 2012), ktorý mal rovnakú produkciu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama