Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

brzozin odpad!

všetky recenzie používateľa

Trochu mi to připomíná česko-slovenskou jazykovou mánii posledních let. Abychom náhodou nezapomněli, že čeština a slovenština jsou dva rozdílné jazyky. Začíná to dabováním slovenských filmů do češtiny, pokračuje dvojjazyčnými nápisy na obalech. No řekněte, není nad to, když si přečtete "spotřebujte do data.../spotrebujte do dátumu... No a končí to točením jazykových mutací podobných sraček na obou stranách hranice. Abychom si vzájemně nezáviděli, že naše mozky jsou vypláchnutější, než ty jejich. ()

vincent 

všetky recenzie používateľa

Prejavom arogancie a namyslenosti, ci pocitu, ze som elita v nejakom smere je travenie casu niecim, co viem, ze ma nezaujima a nasledne to riadne skritizujem (i ked je jasne, ze kritiku som mal pripravenu este predtym ako som s tym vobec zacal). Na akeho boha pozerate rodine serialy, ak vas nezaujimaju. Dobre viete o co v takychto serialoch ide, ako su stavane, ako su natacane (konkretne tento dost narychlo, co vidiet hlavne v zle natocenych zaberoch, ktore si niekto musel vsimnut, no neopravil ich. Myslim konkretne trciaci mikrofon na vrchu zaberov). Tak na co to pozerate? To je ako ist na film s nazvom Kong Kong a potom sa stazovat, ze tam pobiehala obrovska digitalna opica. Dajte sa vypchat. Suhlasim s tronom, ta papucovka ma nieco do seba. Nie nevyhnutne ale neuskodi. Ako chrumanie slanych tyciniek, pri sledovani telky. ()

Reklama

Master19 odpad!

všetky recenzie používateľa

Možná hodnotím trochu neobjektivně, ale schválně jsem se podíval na jeden díl seriálu, který je v Česku relativně úspěšný a na Slovensku nikoliv a je jasně vidět, že nestačí jen zkopírovat název. Ta sledovanost pak buď svědčí o slabší úrovni seriálu, nebo o vyspělejší mentalitě Slováků, kteří tupě nesledují každou blbinu. To ovšem soudit nebudu. :-) ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne mal u mňa dve hviezdičky, ale postupom času sa z toho stal dosť nepozerateľný seriál, plný afektu, trápnosti, nepodarenej snahy vystihnúť aktuálnu realitu a vťahovaním všetkých možných komerčných prvkov. Všetkých dobrých hercov toto veľmi pokazilo a tie dialógy, to už je silná káva. Stal sa z toho seriál ako naši hovoria, kde mal každý s každým niečo a na nemocnicu sa to ani zďaleka nepodobá. Vznikol z toho jeden veľký chaos a dokonca aj mladší herci a herečky, ako Nela Pocisková sa mi v tomto seriály zhnusili a mám dojem, že si infekciu z tohto seriálu zobrali aj do života. Prekvapením bolo, že to, čo často prežívala postava Nely Pociskovej súviselo aktuálne často so mnou, či to už boli maturity, vysoká škola alebo iné situácie a preto som tie situácie vedel aj ľahko zhodnotiť a povedať si, ako sa to podobalo na realitu a jednoducho som sa cítil trápne, lebo to bola skôr predstava tvorcov ako realita. Mám dojem, že sa to postupne uberá smerom komédie a nepodarenej telenovely. Dnes je to pre mňa odpad a psychiatricky prípad, lebo sa z toho stala patologicky chorá, nasilu robená zlátanina na zaplátanie vysielacieho času v jednej slovenskej komerčnej televízii, ale za tie začiatky to zaslúži aspoň trocha uznania. ()

Beri odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriál vytvorený za jediným účelom, a to uspokojiť tú najmenej náročnú skupinu seriálových divákov. Markíza po neskutočne nevtipných susedoch vytiahla ďalší "klenot" slovenskej seriálovej tvorby. Herci pôsobia umelo a preafektovane, zápletky sú tak stupidné, že máte pocit že scenárista ani nežije v reálnom svete. Znovu o jeden dôvod menej prečo zapnúť televíziu. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)
  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)

Reklama

Reklama