Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrajú:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (220)

mikhail odpad!

všetky recenzie používateľa

Takto to dopadne, ked tvorca seriálu Odsúdené zoberie vulgarizmy a akože "akciu" z Odsúdených, pridá nové "nezvyčajné prostredie", "drsňáka" v hlavnej úlohe okopírovaného slovenského Dr. Housa (bohužiaľ bez jeho charizmy) a vznikne táto zlátanina. Neviem, kam speje dnešná televízia, ale podobný brak odmietam sledovať. Ak to bude mať za následok, že televíziu prestanem sledovať úplne...prosím nevidím v tom problém a dokonca budem rád. ()

GlamourCat odpad!

všetky recenzie používateľa

To má být nějaký dr. House na slovenský způsob? Od první minuty je to nepříjemné, nemravné a hlavně strašně moc ohrané. Navíc blbeček Maštalír není ani maličko, ale ani vzdáleně sexy. A když je to celé o tom, že je to sarkastický, ale sexy a inteligentní doktor, tak to ztrácí význam. Ani charismatický není, jako někdy umí být Hugh Laurie. Všetko zle. ()

Reklama

erapo 

všetky recenzie používateľa

Tak bol som jeden z prvých čo som to mohol vidieť v predpremiére, ale podľa očakávaní... Vôbec, ale vôbec nič originálne!!! Slovenské seriály sú úplne na jedno kopyto a výroba ako by sa snažila úplne vyhnúť originálnym myšlienkam. Buď ide o úplne klasický slovenský suchý humor alebo vykrádanie amerických seriálov. Nerád hodnotím seriál po vzhliadnutí iba jednej časti, ale mám pocit, že viac ich vidieť nebudem. ()

ti88na

všetky recenzie používateľa

Súdny znalec - štátny zamestnanec jazdí na miliónovom aute, býva v hausbote, fajčí cigary a pije drahý chľast. Realita ako sviňa. Tak veľmi chceli tvorcovia vykradnúť Dr. Housa až sa zabudli prispôsobiť slovenským pomerom. Dosť blbé, keďže ide o seriál zasadení na Slovensko. Alebo nám chceli povedať, že aj tak každý berie úplatky tak čo sa budeme trápiť s prispôsobením majetkových pomerov k zamestnaniu hlavného hrdinu? ()

Rosalinda 

všetky recenzie používateľa

Dabovat slovenský seriál mi přijde jako nebetyčné zvěrstvo! A ještě větší přiblížení se k Housovi tímto dabingem a využitím hlasu Martina Stránského pro hlavní roli mi připadá jako naprostá zhůvěřilost. Navíc Hugh Laurie je narozdíl od Tomáše Maštalíra alespoň sympaťák. (S čímž asi Slovensko nesouhlasí, když pan Maštalír má ty OTO ceny.) Slabá, naprosto zbytečná napodobenina něčeho, co ve světě několik let úspěšně funguje, ale takto natočené to snad nemůže fungovat ani na Slovensku, natož u nás. Co takhle radši vymyslet něco originálního? S hodnocením počkám na shlédnutí více dílů, pokud to ovšem přežiji. Tak nie je to tak zlé. Příběhy jednotlivých dílů mi přijdou celkem zajímavé a ve slovenštině je seriál i docela koukatelný a začíná mě snad i bavit. Jen neee ten dabing, prosím. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)
  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)

Reklama

Reklama