Reklama

Reklama

Triler Vražedná hra je pokračovaním filmovej série, ktorej predchádzali snímky Ako Pavúk a Zberateľ bozkov. Príbeh nás zavedie do čias, keď Alex Cross (Tyler Perry) pracuje ako detektív policajného oddelenia v Detroite spoločne so svojim dlhoročným priateľom Tommym Kaneom (Edward Burns) a detektívkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Práve ona sa dostane do rúk sériového vraha  prezývaného Picasso (Matthew Fox). Avšak jeho hlavným cieľom je dostať priemyselného magnáta Gilesa Merciera (Jean Reno). Vrahove kroky sú nepredvídateľné. Cross sa pokúsi preniknúť do jeho násilníckej mysle, aby odhalil prekvapenie, ktoré si preňho nachystal tentokrát. (TV Markíza)

(viac)

Videá (41)

Trailer 1

Recenzie (201)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Takový béčkový akční film. Příběh to mělo celkem dobrý, herecké výkony byly - no tam bych zmínil akorát Matthew Foxe, který perfektně zahrál psychopata! Ale co se týče kamery, ta byla naprosto amatérská, nejvíce to bylo vidět při závěrečném souboji, ta kamera sa pořád hrozně třepala, jezdila nahoru, dolů, divák z toho souboje nic neměl. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

„Najväčší castingový fail 2012.“ Prevažne komediálny herec Tyler Perry bol už podľa prvých plagátov chybná voľba do úlohy detektíva Alexa Crossa, našťastie sa na neho po pár minútach dá zvyknúť, no stále pôsobí veľmi ťažkopádne. Čo však prekvapí je priam smiešny Matthew Fox (naposledy výrazná úloha iba v sérii Lost), ten síce budí rešpekt vďaka tomu, ako dokázal vyformovať svoju postavu (naozaj klobúk dole!), na druhej strane s ubúdajúcim telesným tukom stratil očividne aj ten kúsok hereckého talentu. Pokiaľ ho film zobrazuje ako nemilosrdného zabijaka tak do role zapadne, ako náhle však otvorí ústa a začne doslovne guľať očami opadá akýkoľvek rešpekt a naozaj som mal niekedy problém zadržať smiech. Nepresvedčivé herecké výkony by sa možno dali zniesť, ak by ich držal zaujímavý príbeh, štýlové audiovizuálne prevedenie alebo aspoň slušná akcia. Viac menej nefunguje ani jedno – príbeh síce ponúkol jeden zvrat, ktorý som nečakal (SPOILER zabitie Crossovej manželky KONIEC SPOILERU), ale inak sa jedná o prevarené klišé s množstvom chýb – raz Cross dokáže za sekundu opísať priebeh vraždy s každým detailom (úvodná scéna v dome so 4 mŕtvymi), inokedy mu nedôjde, že ho má zameraný sniper, v závere sa z neho zázračne stáva skúsený bitkár, ktorý dokáže konkurovať aj protivníkovi, ktorý ovláda rôzne martial arts a predtým sám dokázal zlikvidovať ochranku v celej budove. Záverečné rozuzlenie vyhráva ďalšiu pomyselnú cenu za „najtuctovejší záver 2012“, kde sú všetky motívy vysvetlené za pár sekúnd tesne pred titulkami, navyše aj s dodatočným „wtf?“ momentom. Prevedenie navyše pôsobí lacno, priam televízne – ešte taká akcia v mrakodrape, keď sa Mathew Fox plaví v potrubí, aby sa dostal k cieľu je „béčkovo“ prestrelená a vo svojej podstate zábavná (ak ste naladený na správnu nôtu), taktiež aj neskôr scéna vo vlaku s raketometom, no čím ďalej v závere sa z nej stáva amatérska rutina, kameraman dostáva epileptické záchvaty a záverečný súboj Perry VS Fox je maskovaný tak neprehľadnou a doslovne zbytočne sa metúcou kamerou (na čo preboha kamerou 10 minút nekontrolovane kmitať pri zábere na tvár?!), len aby zamaskovala Perryho neschopnosť viesť súboj jeden na jedného. Akcia sa tým pádom stáva maximálne neprehľadná a záverečné zúčtovacie stretnutie dvoch postáv uplynie bez akéhokoľvek zainteresovanie diváka, v podstate ako aj celý film. To hodnotenie viac menej z milosti, že sa s takýmito hercami do filmu niekto odvážil pustiť, pár bodov si u mňa film získal za občasnú „béčkovo-zábavnú“ akciu s Matthewom Foxom(keď je pri nej ticho); a za celkom rozumne zvolenú stopáž, ktorá odsypala skôr, než ma film začal iritovať. CELKOVO: 2* ()

Reklama

Zeebonk 

všetky recenzie používateľa

Po patřičné analýze jsem došel k závěru, že problém Roba Cohena tkví v jeho vztahu k divákovi. Ten člověk nedokáže pochopit, že na jeho majstrštyky tu a tam zavítá civilizovaný Evropan, který si dokonce všimne logických děr o průměru sloního hřbitova politého hořčicí. Tady není co řešit, Alex Cross je ta nejstupidnější krimoška současnosti, minulosti a s největší pravděpodobností i budoucnosti. Je tak stupidní, že kdybych měl všechny nelogičnosti vypsat do jednoho miloučkého na střed zarovnaného dokumentu, tak by se toho množství písmenek přežral můj sedm set padesáti gigový harddisk a milosrdně si usmažil obvody. Panu režisérovi bych doporučil, aby černouškům koupit kozu, natřel garáž nebo třeba zprznil bércový vřed, hlavně ať už proboha v zájmu úrovně společnosti přestane fušovat do filmařiny. ()

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Snímek vražedná hra je jeden z těch průměrných akčních filmů. Kdo to drží nad vodou je M. Fox, kterej hraje zabijáckýho psychopata fakt dobře a věrohodně, zvlášť když to porovnám s jeho kladnou postavou doktora ve Ztracených. A nakonec, co mě na filmu zamrzelo, byla poněkud nedořešená minulost psychopata vraha. Nevím proč má tenhle film tak špatné hodnocení od některých. Mě se to líbilo a myslím že to byla velice podařená kriminálka. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Ne tak strašné, jak jsem čekal, ale je škoda, že po dvou velice dobrých dílech vzniklo takovéhle béčko. Oproti Freemanovi je Tyler Perry citelně slabší Cross. Naopak Matthew Fox je prvotřídní záporák - ty jeho psycho pohledy neměly chybu a je škoda, že v současnosti prakticky nikde nehraje. Scénář je bohužel dost primitivní, akční scény viditelně odfláknuté - nulová choreografie je zamaskovaná otravně roztřesenou kamerou. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (7)

  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • V knihách býva Alex Cross (Tyler Perry) vo Washingtone D.C., kým vo filme je obyvateľom Detroitu. (beso74)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Reklama

Reklama