Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenzie (66)

zuzka236 

všetky recenzie používateľa

K pokračovaniu filmu Klass niet čo dodať... každá jedna časť priniesla niečo nové a iné, pocity spolužiakov, učiteľov, pozostalých rodičov šikanujúcich a najmä samotného Kaspara, prežívanie jeho priateľky, jedného z jeho šikanérov Tomasa a rodičov Jozefa naozaj dojali. Málokto dokáže pochopiť a vcítiť sa do ľudí, ktorým sa v živote prihodí niečo takéto, myslím, že tento seriál bol naozaj dobre spracovaný a divákom to sprostredkoval najlepšie ako sa to dalo ukázať. v niektorých častiach bol otvorený koniec a mne chýbal uzavretý koniec bez otáznika v mojej mysli :-) - napríklad v časti s Theou a listom od Kaspara a v časti s rodičmi Paula a Andersa. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Opět dost dobře zahrané, ale poněkud zbytečné pokračování. Některé epizody mi přišly jako jedna velká výplň, některé zase až moc depresivní. Nejlepší epizodou je rozhodně ta poslední, jež pojednává o soudu Kaspara a která je hlavně o trochu pozitivnější. Rozhodně doporučuji shlédnout a pátou hvězdu nedávám kvůli tomu, že by byla kvalita nižší. To rozhodně ne, avšak mám pocit, že je to trochu navíc. Každopádně víc takových snímků, už dlouho mě něco tak emocionálně nerozsekalo! Velké plus za přenádherný soundtrack. ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

kto nevidel úvodný film, nemá pre neho seriál žiadnu cenu. V seriáli sa už tvorcovia zahrali akosi na psychológov a psychiatrov, venujú sa osudom jednotlivých zainteresovaných "po ...." Ale celé sa mi to zdá také .. akési ... ako v tom českom rčení "pozdě bycha honiti". Najlepšie diely, 1., 4., 6., no a ten 7. ??? tam to fest pohnojili :( . ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kým Klass je jeden z najlepších filmov o šikane a následnej tragédii vôbec, jeho seriálové pokračovanie je jedným z najlepších stvárnení osudov po takej strašnej udalosti. Nemá tú silu ako film, predsa len, tam šlo doslova o život. Má ale inú silu a to je citlivé stvárnenie ľudských životov, do ktorých zasiahne tragédia. A tá môže zničiť každého od spolužiakov, cez učiteľky až po rodičov. Univerzálny návod, ako sa z toho dostať, neexistuje a seriál nám ukazuje rôzne spôsoby reakcie na taký veľký zásah do života. Výčitky, prečo sme si nič nevšimli. Výčitky, prečo moje dieťa nebola vlastne obeť, ale v podstate útočník, ktorý to celé spustil. Úvahy študentov o tom, prečo sme to dopustili, prečo sme sa takto správali. Celý seriál je akoby jedna veľká úvaha až filozofická reflexia, ale to všetko je natočené veľmi pútavo. Všetky komorne ladené príbehy sprevádza vynikajúca hudba. Samozrejme bez videnia pôvodného filmu seriál nemá zmysel sledovať. ()

Dzvandzi 

všetky recenzie používateľa

Jsem velmi rád že k filmu,který se u mně drží na absolutní špičce bylo natočeno pokračování. Ilmar Ragg se podle mého vydal tou nejlepší cestou,která šla.Udělat to na díly a v každém se věnovat určitým obětem tragédie.Tohle prostě bylo potřeba.Dokončit to! Za celý projekt (Zkažená mládež)musím Estoncům poděkovat..Děkuji !!<3 Hodnocení dílů- 1.Kerli-3*,2.Joosepův otec- 5*, 3.Třídní učitelka- 3*, 4. Thea- 4*, 5. Rodiče grázlů- 4*, 6. Toomas- 5*, 7. Soudní proces- 5*. ()

Zaujímavosti (3)

  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)
  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama