Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenzie (66)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Opět dost dobře zahrané, ale poněkud zbytečné pokračování. Některé epizody mi přišly jako jedna velká výplň, některé zase až moc depresivní. Nejlepší epizodou je rozhodně ta poslední, jež pojednává o soudu Kaspara a která je hlavně o trochu pozitivnější. Rozhodně doporučuji shlédnout a pátou hvězdu nedávám kvůli tomu, že by byla kvalita nižší. To rozhodně ne, avšak mám pocit, že je to trochu navíc. Každopádně víc takových snímků, už dlouho mě něco tak emocionálně nerozsekalo! Velké plus za přenádherný soundtrack. ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

[421 min] Sedmidílný seriál přímo navazující na tragické události filmového Klass z pohledu žáků, jejich učitelů a rodičů. Klass: Live After už nemá moc co říct, všechny díly jedou podle stejné šablony + otravné dokola se opakující záběry z pláže a kantýny. To nejzajímavější se odehraje až ve finální (a také nejlepší) epizodě celého seriálu, kterou režíroval sám Ilmar Raag. Pro fandy Klass bohatě stačí vidět onu poslední část, která má jako jediná dopad na Klass jako celek. Popisuje soudní proces Kaspara (druhý ze střelců) a jeho poměr s mladou advokátkou. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný film Klass žal po svojom uvedení väčšinou slová chvály, ale mňa zaujal už menej, čo si môžete nakoniec prečítať aj v mojom komentári. Tri roky po udalostiach odohrávajúcich sa vo filme, sa v roku 2010 dostal von sedemdielny seriál mapujúci "život po tom". Estónski tvorcovia v ňom mapujú život spolužiakov, rodičov strelcov a zavraždených, ale aj postáv, ktorých sa tragédia dotkla viac-menej iba okrajovo. Všetko sa začína iba pár minút po spustení streľby v školskej jedálni a jednotlivými dielmi postupne divák prechádza až k súdnemu procesu so strelcom Kasparom (Vallo Kirs). Po zhliadnutí filmu som neočakával od seriálu nič extra, avšak po prvom dieli sa moje očakávania mierne zdvihli len preto, aby hneď ďalším dielom znovu spadli a až do záverečnej časti iba klesali. S odstupom času si tak hovorím, či by nebolo lepšie všetko ukončiť iba spomínaným filmom a do tohto projektu sa zbytočne nepúšťať. Tvorcovia sa síce snažia ukázať to, ako sa s udalosťou vyrovnávajú jednotlivé zainteresované postavy, ale aspoň z môjho pohľadu im to mnohokrát nevychádza. Viaceré konajú zvláštnym spôsobom a sú tak vlastne iba zrkadlom celej dejovej línie seriálu. Zvláštne rozprávanej bez celistvejšieho tvaru, ktorá baví snáď len prvým dielom. Od druhého až po šiesty sa tým ešte akosi divák zubami-nechtami prehryzie, aby si potom pozrel diel záverečný a neuveril tomu, čo videl. Stále premýšľam, či to má byť forma happy endu alebo ukážka prazvláštneho konania estónskej justície v praxi. Toto si musí pozrieť každý a utvoriť si na to vlastný divácky názor. Ja sa smejem a nechápem. Klass - Elu pärast odohrávajúci sa v chladnom, zasneženom prostredí Tallinnu, ukazuje divákovi nielen vzhľad post-sovietskej krajiny, ale najmä to, čo so zmýšľaním ľudí spravila streľba tých, ktorí sa chceli "iba" pomstiť. Tvorcovia seriálu, rovnako ako aj filmu, jednu časť diváckeho publika týmto počinom určite musia baviť. Ja však budem viac skeptický a poviem, že ak už, dianie malo skutočne končiť filmom. Takto sme dostali naservírovaný len akýsi sedemdielny mozaikovitý zlepenec s tým najzvláštnejším možným (a absolútne nereálnym) koncom. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Hneď na začiatok sa ospravedlnujem za nejaký ten spoiler. Po viac ako 4 mesiacoch som sa rozhodol dať toto pokračovanie inak úspešného filmu, celkové hodnotenie dám až na konci siedmeho dielu ... 1 diel bol v znamení toho že väčšina študentov čo má aj po tragédi čo sa stala na konci filmu stále v hlave nasraté a vlastne nechápu prečo sa to vlastne stalo 5*, 2 diel bol o dosť slabší, aj s toho dôvodu že tu ukazovali bolesť samotných rodičov ktorí o svojich zasranoch vôbec nič nevedia a vidia iba chybu v tých druhých samozrejme 2*, 3 diel ukazoval hlavne samotnú situáciu triednej učiteľky a to ako sa stým vie či nevie vysporiadať, scénka v parku keď ju provokovala parta zasranov ukázala kam bude asi koniec posledného diela nasledovať a "dôvod" samotnej šikany 3*, 4 diel sa tematicky priblížil k samotnému prvému dielu, ale hlavne s pohľadu They 5*, 5 diel tu sa rodičia dozvedajú čo bolo samotnou príčinou danej tragédie 3*, 6 diel vypráva hlavne o Thomasovi ktorý bol jedným z hlavných aktérov šikany, prežil ale je na vozíčku a dostáva sa do novej triedy, v ktorej zrovna bojujú proti šikane na školách, veľa toho pochopil a je to dosť doják 5*, 7 diel je už samotný proces kde teda konečne uvidíme Kaspara 4* ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý, ucelený obraz dění po tragédii, která nastala v závěru původního Klass. Každá epizoda přichází s originální zápletkou, jejíž celek je úzce svázaný s prvotním snímkem. Pár epizod je sice slabších, ale kompletně se jedná o výtečné dílo, které by se mělo i s filmem povinně promítat na školách. Nejlepší epizody: jedna, čtyři a sedm. Poslední epizoda navíc dává původnímu filmu zcela nový rozměr. Prostě doporučuji. 84% ()

Zaujímavosti (3)

  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)
  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama