Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologická dráma zachytáva jeden deň na strednej škole, ktorý sa skončí tragicky. Je to deň výpovedí, osudov a životov postáv, ich neľahkého údelu a potrebe vysporiadať sa s každodennou pretvárkou, intrigami a zvolením si vhodnej masky začlenenia sa do spoločnosti. Kľúčové momenty sa odohrajú na tak diskrétnom, ako i zároveň najvykričanejšom mieste, akým sú bezpochyby toalety školy. (sochoking)

(viac)

Recenzie (99)

kajda.l 

všetky recenzie používateľa

Nevím no..mám rád mozaikové příběhy, ale.. Což o to, charaktery jednotlivých postav jsou vykresleny velmi citlivě a realisticky, ale co na mě působilo, až příliš přehnaně, že tolik "zvláštních" problematických charakterů se zrodilo na jednom místě a navíc jejich osudy byly místy zbytečně, až nuceně propletené- 1) sourozenci trpící pod despotickým otcem (ona- citlivka, on- intelektuál), navíc i mezi nimy je jistá bariéra, 2) místní "loser", snílek a kluk trpící nepříjemným zdravotním handicapem, 3) gay a fetka v jednom, 4) místní školní hvězda, frajírek a??, 5) nesmí chybět "hloupá" barbie. Tak osudy těchto šesti středoškoláků sledujete, snažíte se jim dostat pod kůži, pochopit jejich pocity a myšlení a najednou BUM.. přijde závěrečná drsná pointa, ke které, (díky začátku filmu) a zamčeným dveřím toalety celý film směřuje a vy zjistíte, že vlastně o charakteru, který vás nejvíce zajímá, nevíte zhola nic:( Škoda, ne vše, co se snaží být šokující, nakonec šokující je a ona zamotanost celého příběhu, nakonec přijde vniveč. Nedotažený potenciál u zajisté silného příběhu. 60%. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tínedžerské "problémy" študentíkov ma zďaleka obchádzajú.. Takto to vyzerá keď mladý človek nemá zadelení čas. Nemá vôbec vyplnení život nejakými schopnejšími aktivitami. S jedného je homosexuál, druhý robí na svojej sestre incest a tak ďalej. Pohľad na život ktorý totálne nikam nevedie... Je mi jasné že režisér toto zobraziť nechcel aj keď sa mu to priamo podarilo, určite chcel poukázať na bezradný život mladých ľudí ktorý sa "topia" v problémoch a nie nevychovaných smradov ktorý od rozmaznanosti nevedia čo zo sebou atď. Tak toto sa mohlo páčiť iba úplne naivným ľuďom. dve * dávam za samovraždenú scénku ktorá bola až nádherne drsná a a fakt že hoci ma téma obchádzala ako sa len dalo natočené dobre. Autor týmto hovadinám určite verí. ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že od začiatku som začala typovať, kto to bol a veru uhádnuť sa mi nepodarilo. Práve preto som v závere zostala takmer v nemom úžase nad precíznosťou, s ktorou tvorcovia spracovali tento jednoduchý príbeh. Práve v závere mi totiž došlo, že vlastne nezáleží na obludnosti problému, alebo veľkosti bremena , ktoré so sebou nesieme, ale na krehkosti duše a mysle osoby, ktorá ho musí niesť a žiť s ním. Preto zvykneme prehliadať zdanlivo bezstarostných ľudí, utopený vo vlastných problémoch. A potom sa divíme...a pýtame sa prečo, veď sa zdalo byť všetko v pohode...a nebolo! ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Australané bodují. To, co zpočátku vypadalo na další z řady dramat z prostředí střední školy vyvrcholilo v pořádné psycho. Líbilo se mi pohrávání si s divákem a retrospektivní vyprávění, snaha o jistou dokumentárnost navozenou kamerou a střihem a především perfektní herecké výkony úplně neznámých (tedy až na Teresu Palmer) tváří. Two Thirty 7 je film až děsivě realistický. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pravdepodobne moje najťažšie rozhodovanie čo sa hodnotenia týka. Presne medzi 4 a 5 hviezdami. Veľmi výrazné, emocionálne silné príbehy niektorých jednotlivcov - študentov strednej školy, vyrozprávané v priebehu jedného dňa a ktorým na váhe a reálnosti pridávajú aj občasné "dokumentárne" vsuvky. Jednotlivé príbehy si niekedy plynú svojou vlastnou cestou, inokedy sa pekne pretnú, prípadne sa ovplyvňujú, práca s časom tu je jednoducho dokonalá, perfektná filmarčina, ktorú podtrhuje skvelá hudba a výrazná kamera. Neviem vysvetliť prečo som nedal plný zásah, ide len o môj subjektívny pocit, film sám o sebe je úžasný. 89/100 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (8)

  • Na filmovom festivale v Cannes 2006 zožal film 17-minútové “standing ovation“. (Avathar)
  • V rámci natáčení se užilo několika různých filmových formátů, např. XD Cam - standard definition, Super 16mm film nebo HD Cam Cineata - high definition. (muskcz)
  • Úvodní scéna se stromy a oblohou se ocitla ve filmu náhodou. Zaznamenala ji odložená nevypnutá kamera a štábu se tak líbila, že ji natočili znovu a zařadili do scénáře. (muskcz)

Reklama

Reklama