Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(viac)

Recenzie (77)

Aargh 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě koukatelné. Scénář je na poměry série nadprůměrný, najdou se v něm neotřelé nápady i návrat k myšlenkám prvního dílu. Triky jsou solidní a Garcia se snaží z mála vydupat maximum, ale co naplat, když studio film odkleplo pouze kvůli udržení licence s miniaturním třistatisícovým rozpočtem. Zázraky neumí dělat nikdo a už vůbec ne se špatnými ochotnickými herci, neschopným kameramanem a výpravou na úrovni papundeklové televizní inscenace. A samozřejmě nahrazení Douga Bradleyho směšným šišlajícím panákem nedopadlo dobře; navíc příchody cenobitů z jiné dimenze vypadají spíš jako kdyby Pinhead vylezl ze skříně. I tak jsem ale ochotný tento díl posadit na roveň se slabšími předchozími díly, třeba s Bloodline. A pořád je o míle lepší než imbecilní Hellworld. (Pořadí: H1, H2, H3, H7, H6, H5, H10, H4, H9, H8) ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Momentálne ´´vyvrcholenie´´, ale bez ejakulácie. Čiže iba bolesť a utrpenie. Divácke. Preobsadenie Pinheada je najväčším problémom filmu. Aj keby ste na tú prdelatú tváričku toho herca nadžabali 20 kilogramov make-upu, stále bude vyzerať ako pedofilný strýko, ktorý si pri svojich chúťkach potrpí na železiarske pomôcky. Dajte prosím pokoj tejto sérii. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Nový Hellraiser s budgetom 300,000 USD sa inak ako poloamatérskym filmom nedá nazvať. Vďaka tomu je Revelations ťažkou interiérovou dialógovou záležitosťou, ktoré osviežia, na daný rozpočet, celkom slušné vstupy pekelníkov. Bez Douga Bradleyho však Pinhead nemá to svoje čaro a tak dopozranie ďalšieho prírasthu do série je len splnenie si povinnosti fanúšika, bez ktorého sa kľudne dá žiť. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem už mnohem větší sračky, takže proto hodnotím benevolentně. Kostra příběhu je na béčkový horror docela v pohodě, ale do pekel ho sráží ubohost jeho zpracování. Největší průšvih tohohle Hellraisera jsou rovnou měrou prkenní herci a televizně (=levně, sterilně, nepřitažlivě) pojatý vizuál - tohle není film, tohle je bezpohlavní televizní inscenace. Našlo se ovšem i několik málo dobrých okamžiků, jako třeba skalpování obličejů apod. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Trvá to hodinu a štvrť aj s titulkami, čo je v rámci série zrejme rekord. Dávam síce až neskutočné 2*, ale ono si ich to asi ani nezaslúži; lenže v živote som videl ešte oveľa horšie horory (viem, ťažko sa tomu verí), takže pridávam druhú hviezdu. Inak je to ale príšernosť ťažko tolerovateľná i pre fanúšikov série Hellraiser. To, že Pinheada nehrá Doug Bradley, by som vnímal ako ešte ten zanedbateľnejší problém. Vďaka smrteľne krátke minutáži sa to ale dá prežiť. Rozpočet 350 tisíc je poznať. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)
  • V USA vyšiel film na DVD a Blu-Ray diskoch so sloganom na obale odvolávajúcim sa na duchovné otcovstvo Cliva Barkera. Ten sa však na sociálnej sieti Twitter o filme uštipačne vyjadril, že toto dieťa nie je jeho. (beso74)

Reklama

Reklama