Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktívny zabijak Jimmy Conlon (Liam Neeson), kedysi prezývaný Hrobár, už zažil aj lepšie časy. Teraz 55-ročného Jimmyho, dlhoročného najlepšieho priateľa mafiánskeho bossa Shawna Maguirea (Ed Harris), prenasleduje okrem hriechov minulosti tiež vzdorovitý detektív, ktorý bol celých 30 rokov vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslednej dobe sa však zdá, že Jimmy nachádza jedinú životnú útechu na dne pohára whisky. Ale keď sa terčom stane Mike (Joel Kinnaman), Jimmyho syn, ktorého celé roky nevidel, musí sa Jimmy rozhodnúť medzi zločineckou rodinou, ktorú si vybral dobrovoľne, a skutočnou rodinou, ktorú kedysi dávno opustil. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (504)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Neeson season pokračuje najlepším Liamovým filmom od prvého Taken. Extra drsná, skrz-naskrz chlapská otco-synovská akčná dráma s výbornou dvojicou Neeson-Kinnaman a šťavnatým "zloduchom s ľudskou tvárou" Edom Harrisom. Tvorcovia sa neboja dobrých 40 minút budovať vyhrotené osobné vzťahy a až potom rozpútať nadupaný a miestami naozaj napínavý masaker s úctyhodným bodycountom (film je tvrdé R, takže headshoty sú patrične čvachtavé) a westernovým finále za účasti starej dobrej winchestrovky. Pre niekoho to bude len ďalšia schematická neesonovka, mne to vďaka výraznej a funkčnej osobnej línii veľmi dobre rezonovalo. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobře vymyšlená zápletka, ne už tak precizní realizace. Události ženoucí příběh kupředu, stejně jako načrtnuté vztahy těsně překračují hranici akurátnosti, nebo chcete-li vhodnosti, uvěřitelnosti... Liam je i přes svou černou minulost docela sympaťák, jeho syn je však jakousi podivnou karikaturou Ježíše, což nebylo třeba. Akce je spíše průměrná, ale film má přesto ucházející tempo a nedá se říct, že by v některém momentu nudil. 6/10 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Béčková Road to perdition stojí jednoznačne na Neesonovi a a Harrisovi, ale k tomu, aby urobili z pásového výrobku a tuctového scenára niečo viac, na to skrátka nestačili. Ak by tu boli čisto béčkoví herci, na veci by sa zase tak veľa nezmenilo, zámerom tu rozhodne neboli umelecké ambície. Nočný bežec boduje čiastočne tým, že si nemôžeme byť istí, ako to celé ráno skončí, ale postupom času nám aj tak dojde, že aby si tvorcovia zachovali nejakú tvár, tak ho môžu ukončiť snáď len jedným spôsobom. 50% ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Touto nocí a se sparingy mající na mikinách jména Neeson a Harris jsem se proběhl vskutku rád. Přesně vymezená škatulka Liamových postav posledních let krásně zapadla do pracovního stolu pana Serry, nutno říct, že zde jí notně sekunduje právě Francis Hummel. Atmosféra plíživá, tíživá a ponurá, akce našla mantinely ve střelbě opakovačkou a automobilovou naháněčkou, osobní souboje jsou nijaké, bez špetky nápadu. 70% a už by to chtělo nějakej upgrade, jede se ve značně vyjetých kolejích. ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Neeson je prostě sázka na jistotu. A i když začíná mít stále více kůže v porovnání s obličejem (o Edovi ani nemluvě), tyhle role mu sedí. Nebudeme zastírat, že oba výše zmínění staroušci Nočního běžce táhnou a jsou hlavním důvodem, proč na film jít, ale krom nich je poměrně dobrá i akce a hudba. Ano, scénář moc duchaplnosti nepobral, ke konci stopáže už spíše nebyl než byl (obzvláště, když kvůli úvodu bylo jasné, co se stane), ale i tak jsem byl rád, že jsem za těch sedmdesát korun vyrazil. Těžko říci, jestli bych byl spokojen i za plnou palbu... 70% ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (16)

  • Pri jednej naháňačke beží Jimmy (Liam Neeson) okolo billboardu s reklamou na film Mad Max: Fury Road (2015). Oba filmy sú produkované spoločnosťou Warner Bros., k obom zložil hudbu rovnaký skladateľ (Junkie XL) a navyše, trailer k Mad Maxovi sa púšťa v amerických kinách pred každým predstavením Nočného bežca. (beso74)
  • Liam Neeson má dvoch synov, Micháela a Daniela (Danny). Aj dvaja chlapci vo filme sa volajú rovnako. (beso74)

Súvisiace novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (viac)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (viac)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (viac)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (viac)

Reklama

Reklama