Reklama

Reklama

Keď obyčajný muž zabíja zločincov, aby zastavil násilie, je sám zločincom alebo hrdinom? Zabezpečuje spravodlivosť alebo pácha iba ďalšie krivdy? John Doe (Jamie Bamber) je v očiach niektorých ľudí hrdina, kým iní ho považujú za podlého kriminálnika. Ide o obyčajného človeka, ktorý videl priveľa násilia, a preto sa rozhodol vziať veci do vlastných rúk. Znechutenie zo zlyhávajúceho právneho systému, vďaka ktorému sa najkrutejší zločinci dostávajú na slobodu, ho presvedčilo, aby sa sám stal vykonávateľom spravodlivosti a zniesol zo sveta tých, ktorí si to zaslúžia. Tým sa dostáva na veľmi tenkú hranicu existujúcu medzi spravodlivým katom a chladnokrvným vrahom. (Incantator)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Myšlenka filmu je pro mě za plnej počet. Ale to provedení je jak houpačka. Chvilku člověk uvažuje o tom, že si to nezaslouží nic jinýho než odpad a v dalších minutách zase otevřu hubu a říkám si, jaká to je pecka. Celkovej dojem z toho mám hodně hodně nevyrovnanej. Nechci to shazovat. Není to blbost. Ale já to snad nedokážu objektivně popsat, ani hodnotit. Dávám tři, ikdyž to má asi na víc. A ten konec? Ten se jednoznačně povedl. Morgan Freeman,SEDM : "John Doe to vyhrál." ()

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Australský Paul Kersey, potažmo Dexter Morgan se příliš nepovedl. Pominu-li neoriginální a brakovou premisu, která je asi hlavním kladem celého snímku, protože dokáže diváka jakžtakž usadit do debatního módu, tak největší faux pas spočívá v celém tom přehršli zjednodušujícího patosu, který nemůže bezezbytku fungovat ani u méně zkušených diváků. V některých scénách je černá od bílé oddělena tak precizně a jednomyslně, až to celé evokuje spíše komiks, byť atmosférou je film spíše dramatem. A to, co by se mohlo jinde jevit jako béčková a vtipná nadsázka (odlehčenost), jeví se zde jako obyčejná naivita. 48% ()

Reklama

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Těžko okomentovat stručně, ale sáhodlouhé úvahy, informační kompiláty nebo mezifilmové komparace tentokrát ponechávám k exhibování povolanějším cvakloňům. Rozbor filosofické stránky díla, především rozmezí zločin až trest, případně popis bestie, která ve mně dříme a neradno ji budit pácháním příkoří mým bližním, zůstane také stranou. Stejně tak historická přirovnání či moudra o revoluci, upozornění, že naše společnost je tím, čím je právě proto, že jsme právo na násilí předali výhradně do rukou státu.... Udělejte si názor sami, prosím. Nebude to snadné, pokud neinklinujete k jednoduchým, až ukvapeným řešením. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Další ze samozvaných mstitelů, jehož minulost, pohnutky a charakter zpětně rozplétá novinář pomocí rozhovorů jak s policisty, tak s jinými žurnalisty a především se samotným vrahem. Zároveň se ukazuje, jaký vliv mělo ono mstitelství na samotnou společnost, která se pochopitelně rozdělilia na dva tábory. Celkově mi film sedla. Bavila mě forma, bavili mě herci a ačkoliv pohnutka, která vedla Johna Doea k tomu, aby vzal zákon do vlastních rukou, byla ta nejprovařenější z provařených, byla asi tou nejlepší, jakou mohli tvůrci zvolit. Finále mě pak posadilo na zadek a navrch bavili i neokoukaní herci. Bravo klokani! 85% ()

elanius 

všetky recenzie používateľa

(118/2015) / Austrálčania nezvyknú v thrillerovej sfére zásadne sklamať (až na aktuálny Swerve, ktorý som nezvládol ani do polovice). Znovu tu máme pokus o akú takú originalitu, hlavne v štýle podania príbehu, kde sa skáče na prvý pohlad chaoticky medzi scénami a lokáciami. V skutočnosti je spracovanie hlavne prínosné pre dynamiku filmu, fakt tlieskam za to ako perfektne film odsýpa. Škoda konca, ktorý rozhodne mal byť tvorivejší a ambicióznejší. Námet filmu je skoro mix Dextera a V ako Vendetta čo treba oceniť. (7/10) ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama