Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Emma má celkom iné vlastnosti ako ostatné mladé dámy. Tým, že vyrastala po boku neschopného otca, si musela zobrať na starosť riadenie rodinného panstva sama. Tieto okolnosti v nej vypestovali až prehnané sebavedomie: len ona všetkému rozumie a vie, čo je pre každého najlepšie. To v nej podporí aj myšlienku dohodiť svojej priateľke Harriet snúbenca. Týmto spôsobom, napriek svojim najlepším úmyslom, kráča od maléru k maléru a jediný, kto sa ju snaží umravniť, je jej švagor, pán Knightley. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Primetime Emmy Awards 2010: Cena za výnimočné účesy v minisérii alebo filme (Anne Oldham). (Arsenal83)
  • The Guardian označil seriál za „veľmi dobrú, aj keď nie veľmi potrebnú adaptáciu, pretože BBC mohla adaptovať už niektoré menej známe romány". Napriek tomu pochválil herecké výkony a napísal, že "len Garaiovej oči si zaslúžia cenu BAFTA“ a že Michael Gambon stvárnil „skvelého starého pána Woodhousea“. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa začalo štvordňovým natáčaním v dedine Chilham v Kente od 14. do 18. apríla 2009, pokračovalo sa vo farskom kostole Panny Márie v Send, Surrey 24. a 28. apríla, kde boli dokončené scény sobáša a nedeľnej bohoslužby. Ďalšie natáčanie sa uskutočnilo v Squerryes Court, Westerham, Kent, kde sa natáčalo veľa interiérových scén. (Arsenal83)
  • Natáčanie v Chilhame prebiehalo každý deň od 8:00 do 19:00 a bolo naplánované tak, aby sa zhodovalo s veľkonočnými školskými prázdninami, aby sa minimalizovalo rušenie miestneho obyvateľstva. (Arsenal83)
  • Pri natáčaní v Chilhame, ktorý slúžil ako Highbury, pracovníci produkčného dizajnu pokryli niekoľko ciest štrkom, aby zamaskovali cestné značenie z 21. storočia a na námestí obce postavili fontánu. (Arsenal83)
  • V roce 1995 pověřila BBC Sandy Welch napsáním scénáře minisérie Slečna Emma. Na to však začaly produkční společnosti Miramax a Meridian Broadcasting vyrábět svá díla podle knihy Emma od Jane Austenové, konkrétně film Emma (1996) a stejnojmenný televizní snímek Emma (1996). BBC proto tehdy svůj projekt zastavila. K návratu k původní látce pak došlo po více jak 10 letech. (zuza99)

Reklama

Reklama