Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Obľúbené seriály (10)

Mladý Sheldon

Mladý Sheldon (2017)

Na prvé časti som pozerala trochu rozpačito, ale s každou ďalšou časťou som sa bavila viac a viac. Obľúbila som si všetkých členov rodiny. Silno veriaca matka, flegmatický otec, či babička, sestra Missy, starši brat a do toho malý geniálny prcek Sheldon. Každý z nich sa snaží držať rodinu pokope, za sprievodu kopy humorných situácií a hlášok. Napríklad ako upiecť chutné hovädzie podľa babičkinho receptu, ktorý však ona nehodlá prezradiť a Sheldon si naň za zvláštnych okolností spomenie. No v každej časti sa niečo nájde.

Seviyor Sevmiyor

Seviyor Sevmiyor (2016)

Konečne som si pozrela aj kórejský originál a japonskú skrátenú verziu. Japonská verzia je trochu mdlá, kórejský originál je naozaj romantická komédia. Turecké spracovanie sa mi páči asi najviac.  Gökhan Alkan nie je práve komediálny herec, ale v tej romantickej a dramatickej časti je úžasný. Zeynep Gamci je perfektná vo všetkých polohách. Jej komediálny talent mi od smiechu vháňal slzy do očí. Páčila sa mi aj chémia medzi ústrednou dvojicou /hoci Zeynep Gamci bola v skutočnosti už vydatá/. Ktorá Deniz je tá pravá sa ukáže  až v 20-tej časti a tu sa komédia pomaly mení na romantickú drámu. Posledná časť nenechá suché snáď žiadne ženské oko. Ocenenie hlavných predstaviteľov Kórejcami bolo na mieste a zaslúžené. Veľmi chutný seriál. A zaujímavá kamera. Určite si to v budúcnosti ešte raz pozriem.

Hviezdna brána

Hviezdna brána (1997)

Akcia, dráma, mýty, legendy, sci-fi a to všetko v jednom seriáli. Od prvej časti som bola nadšená. Jasné že aj tu sú nielen silné príbehy, práve naopak, niektoré sú doslova naivné či nezaujímavé, ale celkový výsledok je u mňa aj tak za 4*. Plný počet som nemohla dať, pretože či už cestovali bránou do iných vesmírov, do minulosti, alebo budúcnosti, všade sa priam zázračne dohovorili anglicky.

Tie roky sedemdesiate...

Tie roky sedemdesiate... (1998)

Asi každý sme si prešli obdobím, keď škola bola na poslednom mieste. Zaujímala nás len zábava a opačné pohlavie. Stretávali sme sa na pochybných miestach, alebo v bytoch spolužiakov, ktorých rodiča práve neboli doma a tento seriál to všetko mapuje. Chvíľami sú tie americké spôsoby a zákony neuveriteľné, ale budiž. Napriek tomu je to fajn zábava, s dobovou hudbou, účesmi, oblečením a celkovou atmosférou. Pre prípad potreby mám všetky časti vo filmotéke.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Tento seriál, to je nekonečný zdroj humorných scénok a dialógov. Asi každý z nás zažil technickú podporu typu skúste to vypnúť a zapnúť, pripadne reštartovať. A šéfky typu Jen, ktoré nevedia ani čo riadia, no vedia z každej situácie vykorčuľovať tu máme dodnes. Jej prekladateľské schopnosti.... Úžasné 😄. Veľa nezabudnuteľných scénok. Aj tento seriál môžem pozerať zhruba každé dva roky znova a znova.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Paródia na Sci-Fi, ale aká úžasná. Moje najobľúbenejšie postavy sú Lister a Kocour so svojimi hláškami typu: "idem si zdriemnuť, musím nabrať silu na hlavný spánok dňa", atď...... Večný zdroj dobrej nálady tento seriál.

Emma

Emma (2009)

Zo všetkých spracovaní Emmy, sa mi toto páči najviac. Romolu Garai som už poznala a sem výborne zápasovala. Jonny Lee Miller svojou rezervovanosťou a láskavosťou, s ktorou Emme odpúšťal jej prešľapy tiež. Všetci zúčastnení zahrali svoje postavy úžasne. Krásne prostredie a kostýmy, lepšie si to ani neviem predstaviť. Atmosféra doby pekne vystihnutá.

Dallas 63

Dallas 63 (2016)

Seriál si po celý čas udržal čarovnú atmosféru 60-tych rokov. Autá, kulisy, kostýmy, účesy, makeupy, všetko bolo pohodové, krásne farebné, až nereálne. Cestovania v čase mohlo byť viac. Krásna Sarah Gadon a rozvážny James Franco tvorili spolu dokonalý pár. Koniec som očakávala trochu iný, ale v konečnom dôsledku sa mi páčil. Mne by tam vlastne to úsilie zabrániť Kenedyho smrti ani nechýbalo.