Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (viac)
Trailer 26
USA / Veľká Británia, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(73)

Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...
Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa martin1m2 k tomuto seriálu (5)

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Klasický nudný úvod série ... Ach ... Nechápem prečo sú stále tie začiatky tak šialene nudné a oničom ... A tieto premrštené hodnotenia fanúšikov sú smiešne ... Tak som sa tešil, a vzhľadom na to, že posledné 2 série sú skrátené! fakt som čakal, že už sa neustále bude niečo diať ... a ono sa stále dá namiešať 100 litrov omáčky a tlachanín ... ACH! Nebyť tej úvodnej scény s Aryou (ako rád Ťa znova vidím No One :P) tak by som dal seriózne 1 hviezdu ... Ale Arya to zachránila ... aj so svojou ďalšou aj keď uvoľnenou scénkou ... Z celého dielu mi dala viac než všetci ostatní dokopy ... ,,North remembers! Winter came for house Frei!" <3 Ach ... OMG ďalších 10 minút :)) MY GIRL :P Btw tá maľba mapy u Cersei je nádherná :O Ohař dívajúci sa do plameňov hmmm ... a aj Dany na konci ... Shall we begin?! to znelo veľmi bojovne :P Najviac ma štvali scény so Samom ... Nič proti nemu nemám, ale mňa to vôbec nepobavilo ani mi to neprišlo vtipné ... obyčajná oči trhajúca naťahovačka a totálne odveci linka ... dalo by sa to aj kratšie ... proste NUDA! A ešte na pár komentárov tu: Mám prečítané všetky knihy ... ale aj tak ma to ich hovorenie a plánovanie vytáča ... v tom je rozdiel od knihy ku seriálu ... V knihe si to vychutnám, lebo to ČÍTAM !!! ale dívať sa na nekonečné rozhovory je NUDA (telenovela much?!) ... Nechápem prečo Vám tam vadí Ed Sheeran ... nepočúvam ho, je mi ukradnutý ... ale je skvelý textár a proste si tu zahral no a? Veď tam nijako nezavadzal ... keby tam dali Stylesa a hoci akú inú celebritu ... no a? Keď to neuškodí deju, pre mňa za mňa nech aj kráľovná Alžbeta dá facku Daenerys a Posh Spice navrhne Cersei novú róbu ... OMG nad takými hlúpsťami tratiť slová kto hrá a kto nie :D :D :D A ešte to, že je treba načŕtať atmosféru a ukázať jedntlivé postavy kde sú a zoznamovačka, rozbeh bla bla bla ... po 7 sériách? A čo sme snaď retardovaní?! Keď už sledujeme 7 rokov ... a ten kto by začal 7mou sériou, tak mu tie úvody aj tak dajú hovno, lebo nepochopí kto je kto ... takže toľko --- tie Vaše keci o rozbehoch a pripomienkach nemajú logiku ;) Ešte že sú tu aj triezve komentáre: Karp, mrtvej pes, CarLoSiiin, Aki !, Overseer ... ()

Za bouře zrozená (2017) (S07E02) 

:D :D ,,Aww, you choose a suspicious day to drive to Dragonstone. We just decided to PARDON those who once served the wrong king in past!" :D :D ,,Oh, you bake pies?" ,,Hmm, one or two." Tu a tam :D :D :D Tie 2 vtípky ma rozsekali :P Olena je kaliber ♥ Tak ako ma minulý diel Sam nudil, teraz si začínam myslieť, že ešte bude mať veľký význam a som zvedavý ... Arya je proste miláčik ♥ Arya + Nymeria :) Jon + Danny = ♥ ♥ ♥ Neviem prečo Vám tak vadí Misandei a Grey Worm aj Danny a tak ... ach ... keby sa tam mali iba zabíjať, tak GOT už dávno skončilo tupci ... A Theon sa môže hanbiť !!! Bodaj by skapal, ako ma nasral ... Vždy mi boli ukradnutí, ale teraz by som Theona opľul a bojím sa o Yaru :/ Lepšie ako 1. diel, ale stále sme sa vlastne moc neposunuli, takže žiadnych 100 % ... ()

Spravedlnost pro královnu (2017) (S07E03) 

Som úprimne šokovaný ako Cersei všetko vychádza a ako Daenerys natŕha prdel :( Totálne gigantický zvrat by bol keby na konci série nakoniec Cersei zabila Daenerys a stále by žila ... To by som normálne onemel :D Dany + Jon = ♥ Cerseina pomsta Ellarii Písek bola epická, mrazivo zahraná zo všetkých 3 strán ... síce to bolo dychberúco kruté - ale fakt uznám, že Cersei vážne nadovšetko milovala svoje deti ... Škoda, že bitky tak zrýchlili, aj keď scénky na Casterly Rock boli super ... bojím sa už aj o Unsullied O . M . G !!! Bran na Zimohrade - teardrops, a to ako poľutoval Sansu bolo opäť mrazivé a zároveň dojemné ... Škoda, že azda pre rozpočet vykreslenie Caterly Rock a High Garden odflákli ... Lady Olenna = BADASS až do samého konca ... zlomila mi srdce :( ♥ ()

Válečná kořist (2017) (S07E04) 

NAJ epizóda z celého seriálu doteraz ! Mrzí ma akým štýlom dorazila Arya na Zimohrad ... tak nepovšimnuto ... Rozhovor so Sansou dole bol nejaký divný ... Ale tá scénka s Branom a HER LIST bola super :D Keď bol pán počítač Bran zas tak tajomný a podaroval jej tú dýku a ten pokec o Kings Landing ... Sansa: Who else is on your list? :P HA HA ! A potom ten boj Arye s Bryenne ... WOW :O EPIC ! A ako ju sledovali Malíček a Sansa: HOLLY SHIT GUUURL ! A ten pohľad Malíčka ... Začal všetky plány prepracovávať, lebo Arya ho šokovala! :P Btw na to, že sme Aryu moc trénovať poriadny boj nevideli, a zrazu bojuje ako badass :D Ale tá holka je prostě miláček ♥ A záverečná bitka s Daenerys ... EPIC EPIC EPIC !!! Wow hlavne ako sme sledovali Drogona ako letí zboku a všetkých spaľuje ... WOW ... Bojím sa oňho ... fakt nechcem, aby sa mu niečo stalo ... a prečo zrovna Drogonovi OCH ! A neviem prečo nepritiahla všetky 3 draky ... to by ich rozmlátila okamžite ... P.S.: Áno, seriál má od odchodu Martina ďaleko viac nelogickostí ... Teleportovanie mi tiež nevadí ... ved v čase skáču všetci ... a logika tomu nechýba ... veď sa hýbeme dopredu ... to, že Varys predtým skočil s Dorme až na lod k Daenerys ... ale ved aj Arya preskočila k Freyovcom ... tak čo? Čas plynie pre všetkých ... ale už nevidíme omáčky ohľadom ich ciest atd ... Osobne ma to rozvláčňovanie sralo ... takže za mňa fajn ... Akurát, že tie boje mi tiež prídu urýchlené a nedostatočne vyobrazené ... ale asi to žerie priveľa peňazí no nie? Ale zas na 2. str ... ved na tom zarobili také ťažké prachy, že by mohli investovať oveľa oveľa viac ... Aj tak sa im to vráti ... A čo sa týka Jaimeho ... podľa mňa vôbec nešiel prizabiť draka ... ale práveže išiel zapichnúť Daenerys ... a len sa typicky ukázal ako totálny namyslený keket ... Napadlo ho to čisto len preto, lebo keby mu to vyšlo, bol by hrdina, kt. vošiel do histórie ... A ešte zo skorších dielov je posadnutý tým, aby sa raz dostal do tej knihy najväčších hrdinov ... lebo zatiaľ tam o ňom nie je napísané takmer nič a ani nič pozoruhodné a obdivuhodné ... a nálepku ségropich a kráľokat má stále ;) A určite to ten dement prežije ... no tak henten imbo mu dá umelé dýchanie a hotovo ... to by bola totálna kravina keby ho zachránil a ten dement sa utopí ... -.- ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

… Strašné, strašné, strašné … a vonku je aj 7ma epizóda … a celé to skončilo tak, že ma roztrhne od nervov … a ešte náhodou čakať možno 2 roky? Ach … súhlasím, že konanie postáv je strašne nelogické a debilné a tým to u mňa serú … Som zvedavý ako to napíše Martin, len nech už konečne driti vydá tie Vichry zimy … lebo … -.- A podľa mňa možno sa aj preto v seriály tak ponáhľajú, lebo vlastne nie sú k dispozícii knihy od Martina na doplnenie medzier … Ach jo … aj keď som zhruba od 3. dielu čakal, že táto séria nakoniec skončí tak ako skončila … aj tak som nasratý … -.- P.S.: Psychor --- GENIÁLNY názor !!! Úplne si to vystihol ;) Ja som nikdy nebol z GoT pokakaný a to ako všetci dávajú celé roky premrštené hodnotenia a opojné epické komentáre je smiešne až z toho brucho bolí ;) ()

Súvisiace novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (viac)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Reklama

Reklama