Reklama

Reklama

V roku 1972 bola stanovená stupnica vyšetrovania prípadov s podozrením účasti mimozemskej inteligencie. Spozorovanie UFO býva označené ako prvý druh stretnutia, zhromaždenie dôkazov znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťanmi je druhom tretím. Posledný, štvrtý druh stretnutia, sa označuje ako únos. Dokumentácia tretieho a štvrtého druhu stretnutia neexistovala. Donedávna.
Provokatívny thriller Štvrtý druh je natočený podľa skutočných udalostí v odľahlom meste Aljašky, kde od šesťdesiatych rokov dochádza k záhadnému miznutiu ľudí. Tento jav nebol nikdy uspokojivo vysvetlený. Vďaka natáčaniu psychologických sedení s traumatizovanými pacientmi objavila a zhromaždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extrémne znepokojujúce dôkazy o stretnutiach štvrtého druhu, ktoré viedli k obnoveniu vyšetrovaní záhadných zmiznutí. Zatiaľ neuverejnené archívne nahrávky z psychologických sedení doktorky Tylerovej sú zverejnené aj vo filme. Ich použitie robí z filmu Štvrtý druh ešte mrazivejší zážitok. (TV Dajto)

(viac)

Filmotéka

Súvisiace novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (viac)

Reklama

Reklama