Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

kinej 

všetky recenzie používateľa

To co bylo v první „zbrani“, tak dobře načrtnuto, je zde dokonale rozvinuto. Postavy Riggse a Murtaugha jsou tak dobře vymyšlené a kompatibilní, že je možné prodrat je řadami zápletek a pořád to bude fungovat. Riggs, sympatický a občas šílený polda je životní role Mela Gibsona, protože obsahuje přesně ty herecké polohy, které mu nejvíce sednou - šílený vztek a šílená komika. To stejné platí pro usedlého Murtaugha Dannyho Glovera, jehož postavu navíc skvěle doplňují scény rodinného života, které jsou tak dobře napsaném že by divák skoro věřil, že se v rámci nějaké reality show dívá k někomu domů. Chemie herců zde funguje naprosto dokonale, což je tedy zásluhou tady zásluhou geniálního castingu, scénáře ,ať již jej napsal Shane Black, nebo kdo, a režiséra pro kterého je série zbraní jeho životním počinem. ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Tuhle ústřední dvojici fakt žeru, nejlepší policejní dvojka, jaká byla kdy na plátně k vidění. Ti dva se hledali až se našli, parádně se doplňují, černý polda, co má par let do penze a bílý šílený psychouš xD Jejich hádky jsou ještě brutálnější a ostřejší, ti dva jsou prostě k sežrání. Donner a jeho dva parťáci to zvládli na výbornou, řekl bych, že ještě o něco lépe než v prvním díle. Joe Pesci jako Leo se tam parádní hodil, scény, kdy jsou všichni spolu jsou k nezaplacení. Celá série je filmová perla:) Tak jsem hned po smrti Donnera sjel první a dva dny později druhý a ten jsem si dal v Dir Cut provedení, přidané scény nejsou nikterak důležité nebo ikonické :) ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len sa pozerám, či nestojím na igelite.“ Po drsnej a relatívne realistickej jednotke, kde síce bol prítomný humor, ale len v podobe vzájomného parťáckeho podpichovania dvoch extrémne rozdielnych mužov, sa séria v dvojke vydáva na cestu, z ktorej už neustúpila (naopak ešte ju v trojke posilnila a vyvrcholilo to neskutočne štvorkou). Na cestu akčnej komédie. Najmarkantnejšie je to vidieť na podliezavých scénach s Murtaughovou rodinou. Mnohí fanúšikovia na ne nedajú dopustiť a možno je to dokonca jeden z dôvodov, prečo majú sériu radi. Lebo rodinné scény ju poľudšťujú. Mne nikdy nesedeli a z dielu do dielu to bolo horšie a horšie. Akcia je zvládnutá slušne, ale najviac tomu dáva skvelá atmosféra džezom predchnutých nocí, dynamická dvojka Glover/Gibson a angažovanie Joea Pesciho, ktorý je tak otravný, až sa za to naňho nemôžeme hnevať. Zvláštne na dvojke je, ako vedľa seba v nej v pohode existujú komediálno-rodinné pasáže s tými drsnými, kde sa umiera ako na bežiacom páse a ktoré sú ostré a štipľavé ako čili v očiach. Takže sa v jednej chvíli zabávate na vybuchujúcom záchode a kondómoch a v druhej vás nečakane odzadu udrie do hlavy vyvraždenie policajného oddelenia. Zaujímavý je i scenár venujúci sa kontroverznej rasistickej otázke (plus oceňujem spôsob, akým tvorcovia naložili s Riggsovou novou partnerkou). Samozrejmosťou sú hlášky a dialógy („Sme seržant Murtaugh a poručík Riggs.“ - „A ako vám mám hovoriť?“ – „Seržant Murtaugh a poručík Riggs.“). Rozpočet oproti jednotke sa síce navýšil na 28 miliónov (z jednotkových 15), ale celosvetová tržba to značným spôsobom zachránila (takmer 228 miliónov). ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

O žiadnom diely z tejto série nemôžem povedať, že by bol zlý, všetky sú vo svojom žánri nadpriemerom, ale jedine o tomto druhom pokračovaní môžem povedať, že ho mám aj skutočne rád a zatiaľ čo tie ostatné pozerám len v rámci série raz za pár rokov, tento si nemám problém pozrieť kedykoľvek samostatne. Zatiaľ čo prvý diel bol taký temnejší a umiernenejší a tie neskoršie zase úplne odľahčené a dynamické, tak jedine táto dvojka plnohodnotne skombinovala klady všetkých týchto štýlov. A tak je tu poriadne svižná žánrová zábava bez jediného hluchého miesta, ktorá má v rámci série nielen najatraktívnejšiu zápletku, problémy s diplomatmi, ktorí sa nezastavia pred ničím a tak im musí hlavné duo ukázať, že ich nedotknuteľnosť je len zdanlivá, ale aj najvýraznejšie akčné, humorné, ale aj dramatické momenty. A tak tu som mal skutočne pocit, že jedna vydarená scéna strieda druhú a úroveň filmu sa neustále len zvyšuje, až vygraduje v záverečnej tretine a toto je už nielen vrchol série, ale čistá akčná klasika, túto časť jednoducho milujem. Vylepšili sa aj postavy, hlavne Mel Gibson, ktorý je tu už prakticky dokonalý, nielen, že je s ním často zábava, ale keď sa nahnevá, tak je to prvotriedny blázon a mašina na vraždenie, z ktorej ide strach, Danny Glover si drží svoj štandard, pričom chémia medzi nimi je už tentoraz výborná, opäť plno sympatických vedľajších postáv, či už staré, ale aj nové, hlavne Gibsonova nová láska a výborní záporáci, ktorí už síce nie sú obsadení tak známymi hercami, ako predtým, výnimkou je jedine charizmatický Joss Ackland ako ich šéf, ale inak ma bavili ešte viac, v priebehu filmu sú strety medzi kladnou a zápornou stranou tak dobre vyhrotené, že sa nedá netešiť na ich konfrontáciu. Rozporuplne na mňa pôsobí jedine Joe Pesci, určite tu má niečo do seba a plno jeho replík sa mi páčilo, len jednoducho celkovo takéto postavy moc nemusím a hlavne v akčnom žánri. Akcie je už tentoraz plno, je veľkolepá, rozmanitá, samozrejme perfektne natočená a aj ideálne drsná. Dlhší čas ju tvoria hlavne samé naháňačky, ale posledná tretina ponúkne aj pár skvelých prestreliek a drsných likvidácií a toto ma už veľmi bavilo. Rovnako humor ponúkne najlepšie scény z celej série, na časti ako bomba na toalete, televízna reklama alebo odlákanie pozornosti rozhovorom o odchode do juhoafrickej republiky sa len tak nezabúda. A režijne je to opäť prvotriedna práca. Takže po všetkých stránkach rozhodne najlepší diel série, zápletka, akcia, humor, atmosféra a postavy už nikdy neboli tak vydarené. 78% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj pri tejto casti opät neplati to, ze dvojky su horsie ako jednotky. Donner to rozbehol hned na zaciatku filmu pri nahanacke zlocincov, pricom kolegovia v kancelarii stavkovali, ci Riggs a Murtaugh dobehnu zlocincov alebo nie, co posobilo celkom humorne. V kazdej casti nam pribudne nejaka hollywoodska hviezda, tentokrat to bol svedok Joe Pesci, ktoremu aj ked slo o zivot, vzdy ma dokazal pobavit. Paseraci drog su tu aj so svojou diplomatickou imunitou este drzejsi a odpornejsi, ako v jednotke. Nezabudnutelna scena: bomba pod toaletou... 16.11.2008 _______ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Patsy Kensit - (Rika van den Haas) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Joss Ackland - (Arjen ´Aryan´ Rudd) +++ Derrick O´Connor - (Pieter ´Adolph´ Vorstedt) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)
  • V závěru filmu detektivové Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover) vstoupí do kontejneru, kde jsou na paletách peníze. Murtaugh říká, že to jsou "tisícidolarové bankovky". Největší hodnota amerických bankovek je pouze 100 $. (zuppa)

Reklama

Reklama