Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (589)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vzhladom na to, ako vacsinou koncia pokracovania, Lethal Weapon 2 uz lepsie hadam dopadnut nemohol. Pravda je, ze uz nic nebude take zabavne ako prve stretnutie Murtaugha a Rigsa, ale s tym sa treba proste zmierit. Pribeh sice mierne povadane zacina z banality, avsak potom sa znova rozbehne ten zabavny kolotoc drsnych hlasok, akcie a humoru. Oproti jednotke je vsak pokracovanie atmosfericky dosti odlisne a odlahcenost nahradila vaznejsia a temnejsia atmosera. Nieje to ale zapor a treba ocenit, ze Donnerovi sa podarilo priniest do filmu trochu zmeny. Obrovskym plusom je potom aj soundtrack, ktory akcnym scenam dava skutocne gule a spad. Jednotka bola dokonala, dvojka udrzala vysoko nastavenu latku. Nic vsak nieje ako poprve...(8.8/10) ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé pokračovanie smrtonosnej série, ktorá dostala hádam každého. Pre mňa lepšie ako jednička. Skvelo vseknuté gagy, takisto ako aj napínavá premyslená akcia a perfektné nezabudnuteľné scény (Riggs u Murtaugha na hajzli, reklama na kondómy). Dokonale sadol aj Joe Pesci, nemohli vybrať lepšieho tragigrázlika. Priznajme si, že dnes sa už podobné buddy-akčné-komédie jednoducho netočia a tak nezostáva nič iné len raz za rok si pustiť takúto neumierajúcu klasiku. 100%. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"WE'RE BACK! YOU'RE BLACK, I'M MAD!" --------- Pokračovanie, ktoré možno nie je len rovnako kvalitným pokračovaním, ale dokonca lepším. Záporáci sú viac vážnejší s väčšími zámermi, hlavná dvojka funguje lepšie a vtipnejších aj akčnejších scén je viac a taktiež vyzerajú presvedčivejšie. A aby toho nebolo málo, Donner nám tu naservíroval vynikajúceho Joe Pesciho. Za mňa je to úplne jasné. Dvojka prevýšila jednotku. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Riggs a Murtnagh si do dvojky odnesli vše podstatné – vulgární a nakažlivě pubertální humor, výtečně odsejpavé gagy, slušný příběh a perfektní akční sekvence. A samozřejmě svoje hlavní představitele, kteří jsou tím hlavním kořením filmu – sebelikvidační magor Gibson tvoří s páprdovským Gloverem opravdu explozivní duo, které neumí nudit. Scénáristé jim navíc přivařili několik opravdu delikatesních soustíček k zahrání (slavná scéna s Murtanghovým hajzlíkem, reklama na kondomy a další "bejkárny"). I druhá Smrtonosná zbraň prostě patří mezi nejlepší "fízlovky" historie a jako akční krimi (komedie) nemůže zklamat. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • V přístavu Riggs (Mel Gibson) vystřílí celý zásobník do jednoho z protivníků. Když k němu však poté přijde blíž, nejsou v jeho těle vidět žádné střelné rány. (CrownThomas)
  • V záběru na Riggsovu (Mel Gibson) ledničku je vidět diplom ze speciální armádní školy. (BloodMax)

Reklama

Reklama