Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovenský krimi-seriál křížený Případy prvního oddělení ( z těch si bere to lepší - inspirace skutečnými případy, snaha o věrohodné kriminalistické postupy) s Kriminálkou Anděl ( z těch si bere to horší - ploše vykreslené osobnosti a někdy sterilnější nudný způsob vyprávění). Trochu je škoda, že inspirace skutečností je velmi volná a některé případy nepoznají ani sami sebe skuteční pachatelé. Podtrženo sečteno přes drobné výtky jeden z nejlepších krimi seriálů. ()

Reklama

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

Neodvážim sa hodnotiť po prvom dieli, ale ten na mňa neskutočne zapôsobil ... hlavne úvodná scéna bola ako z nejakého japonského hororu. Potom trochu kvalita poklesla, začalo sa trošku naťahovanie, ale inak nemám výhrady ... na SK produkciu za 5*, inak za 4* a scelkovým hodnotím počkám, možno sa to rozbehne a desiaty dieľ bude mať možno až dexterovské finále :). PS mandes : akú výpovednú hodnotu má potom tvoje hodnotenie (a hodnotenie aj ďalších) keď nemáte jeden meter na to čo pozeráte ... mne je jedno či SK seriál alebo nemecký, keď sa páči dám 4 alebo 5 ked sa nepáči dám menej. či sa ti niečo páči alebo nie (a teda aj hodnotenie) predsa nemôže byť ovplyvnené krajinou pôvodu, 27.4.2008 ::: Prvý diel zatial ostáva úrovňou neprekonaný, druhý bol menšie sklamanie za to finále tretieho všetko vynahradilo ... ale viac ako 4* nedám. Predsalen má ten námet trochu na viac. 24.máj 2008: Po poslednej časti Lúpež mám nutkanie dvihnúť hodnotenie. Ten seriál má čím ďalej tým väčšiu kvalitu a hĺbku. Sedí mi aj to, že cca 3/4 je venované aktuálnemu prípadu a 1/4 rodinným vzťahom dvoch policajtov. Je to nakrútené naozaj citlivo. Ostanem na 4* a počkám čo ponúknu posledné tri diely. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Som milo prekvapený (aj keď od produkcie D.N.A som niečo podobné čakal). Technická stránka je vzhľadom na slovenskú tvorbu dokonalá. Dej prvého dielu super, a myslím si, že v ďalších častiach bude o dobré námety postarané, keďže sa prípady budú inšpirovať skutočnými udalosťami. Dosť mi však vadili herecké výkony, ktoré mi nepripadali celkom prirodzené, ale oproti ostatným slovenským seriálom je to nadpriemerné. Objektívne by som mal hodnotiť tento seriál troma hviezdičkami (veď o koľko je to lepšie ako nemecké kriminálky?), ale keďže sa jedná o náš počin a je tu vidieť veľký krok vpred, musím dať štyri hviezdičky. Teším sa na ďalšie diely. Dodatok: Tak nakoniec je to "len" za tri. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)

Reklama

Reklama