Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne to najlepšie čo sa na Slovensku zatiaľ natočilo. Úžasný kriminálny seriál, ktorý by sa nestratil ani za hranicami. Prvá séria veľmi napínavá, neviem sa dočkať druhej. Vždy som sa tešil na ďalší piatok kedy sa seriál vysielal. Určite seriálu dopomohlo aj to, že prípady boli inšpirované skutočnými kriminálnymi prípadmi ktoré sa u nás stali. Herecký casting vyšiel na jednotku s hviezdičkou. Veľmi milo ma prekvapila prítomnosť akčných scén. ()

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Som milo prekvapený (aj keď od produkcie D.N.A som niečo podobné čakal). Technická stránka je vzhľadom na slovenskú tvorbu dokonalá. Dej prvého dielu super, a myslím si, že v ďalších častiach bude o dobré námety postarané, keďže sa prípady budú inšpirovať skutočnými udalosťami. Dosť mi však vadili herecké výkony, ktoré mi nepripadali celkom prirodzené, ale oproti ostatným slovenským seriálom je to nadpriemerné. Objektívne by som mal hodnotiť tento seriál troma hviezdičkami (veď o koľko je to lepšie ako nemecké kriminálky?), ale keďže sa jedná o náš počin a je tu vidieť veľký krok vpred, musím dať štyri hviezdičky. Teším sa na ďalšie diely. Dodatok: Tak nakoniec je to "len" za tri. ()

Reklama

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemer v každom ohľade. Priemerné herecké výkony aj priemerné príbehy. Detektívka, ktorú si môžete len tak večer pozrieť. No nestrhne a zajtra bude zabudnutá. Možno je to aj nesúvislosťou jednotlivých častí a malo nadväznosťou. Hodnotenie je tu premrštené, asi je to tým, že ide o slovenskú produkciu, tak je to trochu nadhodnotené, pretože to u nás tak kvalitne u nás nebýva. Nezamená to, že je to ale dostačujúce. Hlavne výkon Hrušovského je tu odpadom a scenár, ktorý mu je napísaný má byť akože vtipný, no je skôr trápny. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)

Reklama

Reklama