Reklama

Reklama

Salt

Trailer 2
Akčný / Thriller / Mysteriózny / Krimi
USA, 2010, 96 min (Director's Cut: 104 min)

Ako agentka CIA zložila Evelyn Salt (Angelina Jolie) prísahu povinnosti, cti a lásky k vlasti. Jej lojalita sa ale stane dôvodom mnohých otázok po tom, čo ju ruský dezertér obviní z toho, že je ruskou špiónkou. Salt sa dá na útek, počas ktorého využíva všetky svoje schopností a dlhoročné skúsenosti v úlohe tajného agenta na to, aby unikla svojim prenasledovateľom. Jej snaha dokázať svoju nevinu ale len podnecuje dohady o jej skutočných motívoch. Závod s časom o odhalenie pravdy o jej identite pokračuje a vo vzduchu stále visí hlavná otázka: čo je Salt vlastne zač? (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 009)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Téma ruských špiónov, trénovaných v duchu X-men školy, vyznieva zastaralo, naivne a znemožňuje filmu strhnúť diváka realističnom, ktoré je kľúčovou zbraňou moderných (bourneovských) špionážnych thrillerov. Akčné scény a celkový spád však Phillip Noyce zvláda ešte lepšie než v Patriot Games, a pri pohľade na Angelinu, ci už s nohavičkami alebo bez nich, vám je vlastne jedno, o čom to celé je. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack James Newton Howard: 1. Prisoner Exchange ,2. Escaping the CIA ,3. Cornered ,4. Orlov's Story ,5. Chase Across DC ,6. Hotel Room Preparations / Parade ,7. Attack On St. Barts Cathedral ,8. A Dark Goddamn Hotel ,9. Taser Puppet ,10. You Are My Greatest Creation ,11. Destiny ,12. Barge Apocalyspe ,13. Day X ,14. I'm Going Home ,15. Eight Floors Down ,16. Arming the Football ,17. Not Safe With Me ,18. You're About to Become Famous ,19. Mano A Mano ,20. Garroted ,21. Go Get Em, ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Akčný film s ženskou hlavnou predstaviťeľkou iba málokedy zožal úspech, ale P. Noyce zvolil dobrú, modernú cestu v štýle Bourna či nových Bondoviek. Obsadenie je výborné, ale mrzí ma málo využitý L. Schreiber. Ako každý akčný film aj tento potrebuje nadhľad a samotný príbeh tiež nie je nič originálne. Čo ale zdobí tento film sú výborné akčné scény a herecké výkony. Krátka love story so "spidermanom" funguje výborne a aj preto dobre zaberá drsné lúčenie v závere. Privítal by som , keby táto linka príbehu dostala väčší priestor. Nemecký herec A. Diehl zaujal aj na malom priestore. Vďaka blue-ray som mal možnosť vidieť úplne iný záver ako v kine. Nechcem hodnotiť, ktorý je lepší, ale rozhodne bol zaujímavý a bodaj by pri každom filme bola takáto možnosť. Slušná akčná jazda, kde mi vadila iba nezničiteľnosť A. Jolie. Každý má slabé stránky a žena dvojnásobne, takže aj preto slabšie štyri hviezdy. 70%. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Začínám litovat, že jsem na tom nebyl v kině. Osmdesátá léta ani studená válka neskončily, i záchrana světa v poslední sekundě je pořád in. Zvraty i akce jsou nehorázně přepálené, že se jeden musí smát, ale má to boží tempo a natočeno je to celé pěkně přehledně. Těším se na dvojku. Opravdu. Guilty pleasure roku. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ženská verzia Jasona Bournea. A je to prekvapivo fajn. Najväčšie plus vidím v tom, že Noyce nespúšťa nohu z plynu a film ma už od začiatku výborne tempo (aj hudba Howarda robí svoje). Tak isto aj akcie a ich choreografia je fajn prepracovaná. Angelina by potrebovala síce zjesť pár štrudieľ, aby niečo pribrala, ale aj tak som jej tie kopance proti výrazne ťažším súperom s prižmúrenými okom veril. 80% - 4* ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (25)

  • Když je Evelyn (Angelina Jolie) na útěku ze svého bytu a běží po schodech k metru, tak míjí několik lidí. V dalším záběru na její pronásledovatele, kteří běží za ní po stejných schodech, však lidé na schodišti stojí jinak. (Faruco)
  • Keď sa Angeliny Jolie (Evelyn Salt) spýtali, či by prijala úlohu zahrať si jedno z dievčat po boku Jamesa Bonda, odvetila, že radšej by si zahrala Bonda samotného. Týmto filmom si svoje prianie sčasti splnila. (Greenpeacak)
  • Phillip Noyce vzal post režiséra najmä z toho dôvodu, že ho priťahuje špionážna tematika, ktorá je obsiahnutá v celej jeho filmografii. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Salt nám to ještě osolí

Salt nám to ještě osolí

08.06.2011

Akční špionážní thriller Salt vlastně nikdo nemá moc rád, natož aby měl nějaké oddané fanoušky. Vlastně je to jeden z těch snadno zapomenutelných „letních“ filmů. Avšak díky Angelině Jolie solidně… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (viac)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (viac)

Reklama

Reklama