Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise v hlavnej roli špionážneho thrilleru. Film bol z časti natočený v Prahe, vznikol na motívy populárneho televízneho seriálu, ktorý sa u nás vysielal pod názvom Nulová šanca. V Spojených štátoch sa film, v ktorom Tom Cruise nielen stelesnil ústredného hrdinu, ale tiež ho aj produkoval, stal diváckym superhitom... Pri akcií na americkej ambasáde v Prahe dôjde k masakru elitnej špionážnej jednotky CIA. Šéf chce odhaliť zradcu vo vlastných radoch a podozrieva mimoriadne schopného agenta Ethana Hunta. Nespravodlivo obvinený mladík sa preto púšťa do pátrania na vlastnú päsť a na každom kroku mu pri tom hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Odhalená pravda je šokujúca pre všetky zúčastnené strany... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (655)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale zásluhou několika scén, v nichž se napětí ždímá jako podle učebnice (gymnastika v CIA trezoru, gymnastika na rychlíku), se asi nakonec přikloním ke štědřejšímu hodnocení. Scénář je každopádně hrozně překombinovanej, v závěru to do sebe sice zaklapne alespoň na úrovni "ten je zlý, tenhle hodný" ... ale kdo v průběhu děje na koho co hrál, to mi moc jasný neni. Úvodní pražská pasáž potěšila. ()

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Přes mnohé odsudky, mně se tento film líbí hodně, rozhodně více než dvojka. Komplikovanost mi nevadí, mrzí mě jen rychle zlikvidování zajímavých herců, ale Cruise sám je také výborný a pak ta dvojka Rhames + Reno - to je něco. Elfman přeci jen mohl víckrát pustit hlavní motiv od Schifrina, sám nic moc nenabízí. Hlavní hrdina film je ale režisér - skvělá scéna z ústředí CIA, i ten krásně přehnaný závěr, to si nechám líbit. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zaparkovat vrtulník v trezoru je mnohem snadnější než se vloupat někam do sídla ústředny CIA." Ani jednu z těchto činností jsem nikdy neprováděl, takže nemohu posoudit, zda je tato úvaha správná. Co však posoudit mohu, tak to je skutečnost, že od chvíle, co jsem slyšel rockovou verzi znělky od Adama Claytona a Larryho Mullena, tak jsem se v kině příjemně usadil a hltal jsem první vystoupení agenta Hunta. A byl jsem z něj nadšený, protože to mělo tempo, nasazovaly se obličeje, akcí se nešetřilo, občas se napínavě viselo na laně, taky se vlálo na vlaku a nikdo si nemohl být zcela jistý tím, kdo je dobrý, kdo je zlý a kde se tam vzal Vašut. O některých detailech se samozřejmě nesmělo moc přemýšlet, ale vzpomínka na osobní prohlídku agentky Claire mi to stejně nedovolila. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $180,981,856Tržby Celosvetovo $457,696,359║ Až na pár slušných momentiek ničím zaujímavá tláchačka, kde nejde skoro o nič. Scenáristicky vývar od Davida Koeppa a režijná rutina od Briana De Palmu. /45%/ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Je neuveriteľné, že celá sága začína scénou s Emiliom Estevezom. S Emiliom Estevezom! Ako pôvodná verzia zo šesťdesiatich, tak seriálový remake z 80. rokov boli o niečom inom. Jasné, nemožné misie v nich samozrejme hrali kľúčovú rolu, ale hrdinom v žiadnom prípade nebol osamelý vlk Ethan Hunt, ale celý tím, ktorému vlastne vôbec nešéfoval, bol len jeho súčasťou. Tvorcovia celovečernej adaptácie celý tento koncept prevrátili na hlavu a to, čo vo filme spravili z Jima Phelpsa, sa dokonca nedá prirovnať k ničomu menšiemu, než ako keby niekto z Raťafáka Plachtu spravil drogovo závislého maniaka. Veď uvidíte. Seriálový mix akcie, megalomanských zloduchov, geniálnych masiek a do detailu premyslených plánov bol chytľavý, no keď sa v polovici 90. rokov 34-ročný (!) Cruise rozhodol spraviť celovečerák, nikto s ním nič nechcel mať spoločné. Všetci čakali prepadák. Fakt nikto neočakával trhák roka. Dvojnásobne v na hity preplnenom roku 1996 (TWISTER, SKALA...). Rozpočet 80 miliónov, celosvetová tržba 457, čo dodať. MISSION: IMPOSSIBLE je mimochodom prvý film, u ktorého sa Cruise podieľal na produkcii. Po premiére trojky sa objavili správy, že trojka je najlepšia zo série. Bola výborná, ale určite by som (na rozdiel od dvojky Johna Woo) nezabúdal ani na mrazivý originál Briana De Palmu. Režisér CARRIE dostal k dispozícii bombastický scenár Davida „JURSKÝ PARK“ Koeppa, Roberta „ČÍNSKA ŠTVRŤ“ Townea a Stevena "SCHINDLEROV ZOZNAM“ Zailliana a je to poznať. Cruise dodal parádny rozpočet, postaral sa o skvelé akčné scény (kultový prienik do nepreniknuteľnej agentúry) a celé to odsýpa, české exteriéry sú príjemne postkomunisticky ťaživé, dialógy výborné, počítačové efekty krásne a o tom, ako to celé dobre funguje, svedčí fakt, že si logické nezmysly (helikoptéra v tuneli) nevšimnete. Radšej sa necháte unášať napínavým dejom, plným zvratov, intríg, vtipov, šokujúcich odhalení, nečakaných úmrtí a ešte nečakanejších zmŕtvychvstaní. Čerešničkou je brutálna kombinácia zdanlivo neskombinovateľných hercov (Cruise, Rhames a Reno v jednom kupé, to musíte vidieť). ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (61)

  • Severoamerické tržby byly 181 milionů dolarů, celosvětové pak 457,7 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • - Stanice London Terminus neexistuje. Do 13. 11. 2007 premávali vlaky z pevniny na stanici London Waterloo International, od 14. 11. 2007 na London St Pancras.
    - TGV PSE/Atlantique/Reseau nemajú povolenú jazdu cez Eurotunnel, i keď podľa scenára je to vlak z Londýna do Paríža.
    - Unikátom je "Dieselový TGV" idúci po nezadrôtovanej trati, čo má síce čiastočnú súvislosť s realitou, nakoľko vlaky z pevniny používajú pre jazdu na britskej trati bez napätia 25 kV 50 Hz 3. vodiacu koľajnicu. Aj tak sú to však zadrôtované trate (takýto stroj síce v prvopočiatkoch vývoja TGV síce existoval, ale v inom dizajne a jeho vývoj bol zastavený, t.j. bežných cestujúcich nikdy neviezol).
    - Naháňačka na streche je len "backgroundom" pre naháňačku dvoch protagonistov filmu, čo je fyzicky nemožné (raz som na trati v SRN vystrčil hlavu z okna pri rýchlosti "len" 200 km/h a som rád, že mi zostala na krku).
    - Križovanie vlakov v Eurotuneli nie je možné - skladá sa z 2 jednokoľajných (na vonkajších stranách) a 1 cestnej (v strede) tunelovej rúry. Z tohoto dôvodu by bol schopný letu v Eurotunneli len modelársky vrtuľník, ktorý by však neuniesol ani len jedného človeka.
    - Obe miestenky držané dôstojníkom CIA sú na to isté miesto 46 vozňa číslo 12.
    - Všetky vlaky Eurostar majú číslo 9xxx, nie 8709. Miestenky na vlaky Eurostar majú túto skutočnosť osobitne vpísanú na každej miestenke pod nápisom Billet.
    - Použitý TGV má 12 vozňov, čo v skutočnosti nemá žiadny TGV v Európe.
    - Nakreslené TGV má voči skutočnému širšie čelo.
    - Na konci vlaku nesvietia žiadne svetlá (čo v skutočnosti musia).
    - Koľaje v tuneli majú tretiu napájaciu koľajnicu (v reáli ju nemajú). (Addams-SK)

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (viac)

Reklama

Reklama