Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voľné pokračovanie príbehu o gremlinoch,ktorí sa premnožia a napadnú obyvateľov mestečka New Batch. (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (182)

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Už to ztratilo to všechno, čím první díl exceloval. Tady se co nejrychleji gremlini namnožili, aby si diváci užili velké řádění.... Více variací, více gagů, ale méně nápadité, méně vtipné, Gizmo byl v prvním dílu k zulíbání, tady už mi moc neseděl... Jako jo, smát jsem se zasmál. Smích těch potvor neměl chybu, ale když kouknu zoět k prvnímu dílu, nemohu dát víc než 2* ani náhodou.... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

No, podľa môjho skromného názoru ešte lepšie ako jednička. Vianočný cynizmus je preč, máme tu ale veľké množstvo postmoderny. Radosť budú mať opäť fanúšikovia sci-fi 50. rokov, Christopher Lee sa tu objaví z lúskom z Invázie lupičov tiel a telefónne monštrum pripomenie nehmotného zabijaka zo Zakázanej planéty. No a možno sú Gremlins 2 najobľúbenejším Stalloneho filmom. Hulk Hogan je tu ale už navyše a sebareflexia ohľadom fikčného a reálneho sveta nie je natoľko vtipná, aby tu namiesto nej nemohol byť ďalší odkaz. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Druhwej díl se mi už moc nelíbil. Na to že ani první díl nebyl něco extra, tak tohle už je jen taková splácaná kravina, která dost často nudí, ale zase na druhou stranu pár vtipů se povedlo a tlemící se gremlins jsou zase zábavný. Jenže víc než 2* si to prostě nezaslouží, na to to je moc velká blbost, která vypadá jako by si jí režisér vycucal z prstu ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Když Billy získá práci u televizního magnáta Daniela Clampa a navíc když ve stejné budově pracuje i jeho přítelkyně Kate, nemůže už být spokojenější. Ale až do okamžiku, kdy zjistí, že v tajných laboratořích v budově se chystají zkoumat jeho přítele Mogwaie. Při pokusu o jeho záchranu ale opět k porušení všech pravidel, a nikdo v budově si nemůže být jistý, odkud na něj krvežízniví gremlini zaútočí ... S Gremlins 2 je to přesně takové, jako to s pokračováními obvykle bývá. O třídu menší zábava, o třídu horší příběh, herci a vůbec (a to už původní Gremlins nebyli žádný odvaz). Gremlins 2 naštěstí o dost více sázejí na komediální žánr - a aspoň že tak, aspoň se člověk chvilkama zasmál. Každopádně stejně jako u jedničky - při porovnání s konkurencí (Critters) Gremlini prohrávají na celé čáře... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Hoc jednotka patrí medzi hororovú klasiku 80. rokov a na svoj 11-miliónový rozpočet zarobila už behom otváracieho víkendu, bohvie prečo sa dvojka na scéne objavila až o 6 rokov neskôr. A treba dodať, že čakanie sa neoplatilo. Áno, v súlade s americkými sequelmi je viac oblúd, postáv, nebezpečenstva a akcie, ale práve istá komornosť originálu bolo to, čo mi sedelo. Netvrdím, že to bol vážny horor á la Exorcista, ale dvojka už je regulárna čierna komédia a to je niečo, čo v hororoch nemám rád. Toto má nielen dvojka Gremlins, ale i iná dvojka spriaznenej osemdesiatkovej série o malých obludách - Critters. Isté odtrhnutie tvorcov od akejkoľvek reality je badateľné na rozpočte, ktorý nabobtnal na šialených 50 miliónov. Mrakodrapy v tom období boli v móde (Poltergeist 3, Smrtonosná pasca), tak si Dante a Spielberg povedali, že jeden použijú tiež. Preč zmizla aj pôvabná vianočná atmosféra. Gizmo je stále borec, čo o to. Jeho "deti" sú stále rovnako príšerné. Ale už to proste nie je ono. Každopádne jej nemožno uprieť, že je napratané nápadmi a gagmi (Hulk Hogan alebo detailné zamyslenie sa nad tým, čo sa stane, ak Gizmo dostane po polnoci nažrať v lietadle, ktoré práve vletelo do inej časovej zóny). ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (30)

  • Pro italskou verzi filmu dal hlas mozku Gremlinů proslulý italský výtvarný kritik Vittorio Sgarbi. (rafix)
  • Ve scéně v kuchyni, kde se Kate (Phoebe Cates) snaží nakrmit gremlina (v domění že jde o Gizma) je možno na sektorce zahlédnout Peltzerův odšťavňovač z prvního filmu Gremlins (1984). (Nýdnol)

Reklama

Reklama