Reklama

Reklama

Hrozba z temnoty

(seriál)
  • Česko Lovci duchů (viac)
Trailer 5
Horor / Dráma / Mysteriózny / Thriller / Fantasy / Komédia
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Réžia:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (viac)

Predloha:

John Shiban (kniha)

Hrajú:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenzie používateľa K1K0 k tomuto seriálu (16)

Hrozba z temnoty (2005) 

Nebojím sa priznať že Supernatural patrí medzi jeden z mojich obľúbených amerických seriálov, Ano sem tam človek najde niejake nudné alebo hluché časti, ale Jared Padalecki a Jensen Ackles dokážu vždy túto prázdnu dieru zaplátať či už hereckým výkonom alebo svojim zmyslom pre humor. ()

Season 1 (2005) (S01) 

nebudem klamať tento seriál zbožňujem a rozhodne ho nevidím prvý krát, povedal som si že je na čase ho zhodnotiť sériu po sérii. Perfektný epilóg ktorý znázorňuje celú prvú sériu ()

Season 2 (2006) (S02) 

Pribeh pokračuje keď otec oboch bratov po nečakanej auto nehode vymení svoju dušu za tu Deanovu keď sa Dean dostane do kómatu, aby ho vrátil späť. Všetko funguje ďalej ako ma žiaľ bohu bez otca ktorý umiera, bratia cestujú naprieč štátmi a bojujú proti zlu. Nakoniec sa nám to zkomplikuje keď Sam nešťastnou náhodou umrie, Dean využije démona na križovatke a predá svoju dušu za Samov život, dostáva jeden rok života. ()

Season 3 (2007) (S03) 

Po tom čo sa na svet dostalo von z pekla niekoľko stoviek démonov, sa na zemi rozpútala vojna medzi ľuďmi a démonmi. Medzi tým čo Sam a Dean ako svoje hobby naháňajú zlo sa však zoznamujú s dvoma novými postavami dobrou démonkov Ruby a zlou démonkov Lilith ktorá chce Deanove srdce na podnose po tom ako uzavrel zmluvu. Celá séria na mňa pôsobí pomerne fajn až na pár celkom nudných časti. Záver je šokujúci,nie však neočakávaný. Dean umiera ()

Season 4 (2008) (S04) 

Dean vstane z mŕtvych po tom čo ho obživy anjel menom Castiel ktorý sa stáva ďalšou hlavnou postavou v našom príbehu. Sam a Dean plnia svoju povinnosť a snažia sa zabrániť akpokalypse, ktorú chcel Lilith rozpútať, po tom čo chce rozlomiť všetky pečate. Chcú zabiť Lilith a tým ju zastavit, nemajú tušenia že Lilith je posledná pečať ktorá stojí v ceste aby bol Lucifer voľný. Dean to zistí po tom čo mu to povie Castiel ale neskoro. V tejto sérii to naberá ten správny spád keď sa do kariet zamieša nebo a peklo ()

Season 5 (2009) (S05) 

Po tom ako sa Lucifer dostane na slobodu, Sam a Dean budú hľadajú cestu ako ho tam vrátiť späť. Dean musí povedať ano Michaelovi aby ho mohol do seba pozvať a bojovať tak proti satanovi, Sam na druhej strane musí povedať ano Luciferovi aby mohol do neho vstúpiť ako do svojej pravej nádoby, s bojovať tak medzi sebou. Do hry vstupujú štyria jazdci apokalypsi. Celkovo veľmi dojímavá a vskutku pekná séria, ktorá však nehlási koniec všetkému živému a vonkoncom nie celému príbehu ()

Season 6 (2010) (S06) 

Po tom ako Sam do seba pozve Lucifera a skočí do diery, Dean sa snaží viesť normálny život, nevie však že Sam je vonku celý rok, keď to Dean zistí začnú opäť loviť spolu, zistí však aj to že Sam sa vrátil z pekla bez duše a tak spravia všetko preto aby dostal naspäť svoju dušu. Nakoniec však prídu na to a nájdu cestu ako ju vrátiť späť, nikto však nečaká čo sa stane keď Sam dostane späť svoju dušu. Príde mi to trošku stereotypna seria ktorá sa nikam neposúva. ()

Season 7 (2011) (S07) 

Castiel sa stáva novým bohom, objavujú sa nám nový nepriatelia Leviatani ktorých je treba zničiť, celá séria ma moc neoslovila a nenadchla sem tam niejaky prípad niejaky lov ale mimo toho nič moc ()

Season 8 (2012) (S08) 

Dean a Sam musia splniť ťažkú úlohu aby navždy zavreli brány pekla, objavuje sa nová postava Kevin ktorý pôsobí ako prorok, bratia objavia nový bunker ktorý sa stane ich domovom a súčasne pracoviskom, pri tom všetkom ako vždy bojujú proti zlu a pomáhajú ľudom, čo ma mimochodom z času na čas baví. Je však na nich ako si poradia, keď pri zatvorení pekelnych brán hrozí pád anjelov a Samova smrť ()

Season 9 (2013) (S09) 

Pád anjelov, objavuje sa nová postava Metatron ktorého je nutne zničiť, démon menom Abadon ktorý sa skrýval medzi ľuďmi roky nakoniec zomrie. Mám pocit že je to ako na husenkovej drahé lepšia časť strieda tu horšiu, v porovnaní s prvými časťami a sériami je to slabý priemer, aj keď pribehova línia je celkom zaujímavá je aj dosť zvláštna v porovnaní späť na zad ()

Season 10 (2014) (S10) 

Dean po svojej smrti ožije po zázračnom zákroku Crauliho a stane sa z neho démon, ktorý ma nádej vyliečiť sa a stať sa opäť človekom. Bojuje však aj so svojim druhým problémom Kainovim znamením ktoré z neho robí niekoho iného. Sam sa snazi zo všetkých síl prísť na to ako znamenie odstrániť. Nakoniec musí Dean spraviť ťažké rozhodnutie keď ma zabiť svojho brata, zvolí si však že zabije samotnú smrť, a to vypustí na svet temnotu. ()

Season 11 (2015) (S11) 

Po tom ako sa na svet dostane temnota, nastane chaos a strach. Sam a Dean hľadajú boha aby vyriešili tento problém, ked že boh je bratom temnoty. Celkovo zaujímavo prepojená séria ktorá ma bavila až do konca. ()

Season 12 (2016) (S12) 

Samova a Deanova matka Marry Winchestrova sa vráti aby pomáhala svojim synom loviť. Lucifer posadne schránku aby splodil svojho potomka. Nastupujú strážci slova ktorý chcú mať všetko pod kontrolou, a ktorý skrížia americkým lovcom cesty. Všetko sa však začne trochu komplikovať a veci nejdú tým správnym smerom. Celkom vydarená séria aj keď príliš veľa veci je dosť vyhrotených. ()

Season 13 (2017) (S13) 

Luciferov syn bojuje za dobrú stranu, veci sa začnú znovu trochu komplikovať, rouwena sa vráti späť a pomôže dobrej strane, Dean a Sam nasadzujú životy ako zvyčajne medzi tým chcú poraziť lucifera. Celkom pobavila celá séria aj keď pravda že sa toho veľa opakuje, neustále umieranie a oživovanie a podobne, serial ma už to najlepšie za sebou. ()

Season 14 (2018) (S14) 

Dean sa dohodne s Michaelom a pustí ho do seba, on ho však podvedie a svoju peknú nadobu si nechá.. Nie však na dlho. Ďalej bojujú proti zlu, spolu so svojimi blízkymi a svojimi najbližšími. Marry Winchestrova nakoniec opustí svojich synov nadobro. Sam a Dean musia skrotiť mladého Jacka a preto hľadajú spôsob. Nakonci série sa stane niečo nepredvídané, niekto otvorí “dieru” zo zeme a na svet sa dostanú všetky duše z pekla. ()

Season 15 (2019) (S15) 

Po otvorení pekla a potom ako sa na zem dostanú všetky duše ktoré boli dole, musí Sam a Dean prísť na to ako dieru uzavrieť musia preto vymyslieť niejaky spôsob. Všetci ktorý boli bratom blízky pomaly odchádzajú niektorý nadobro a iný ich musia jednoducho len opustiť a ist svojou cestou. Dean nakoniec zomiera a Sam sa s tým musí vysporiadať a žiť ďalej svoj život, môžeme vidieť ako jeho život na zemi plynie, zatedy čo Dean je hore v nebi a dáva na neho pozor. Naozaj pekne zakončenie seriálu hlavne dobra a úspešná záverečná séria. ()

Súvisiace novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (viac)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (viac)

Reklama

Reklama