Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (302)

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Absolútne nechápem prečo vzniklo x ďalších pokračovaní. Mne ručná kamera v hororoch nikdy nevadila, ale tu vyložene srala. Roztrasenie totiž dostalo rozmer hádzania o zem. Ako bonus nie len VHS patina, ale aj obrazová rozosranosť. Nebyť prvého príbehu, tak by som uvažoval nad odpadom. Čakal som, že tu bude nejaká červená niť naprieč príbehmi a hovno. A tým, že je tu viacero príbehov, tak som musel s každou partou absolvovať tú zbytočnú cestu z miesta A na miesto B, vypočuť si dialógy vyjadrujúce ich IQ a keď konečne zažvali, tak som dostal nový nášup tej istej zbytočnej výplne. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

S obavami pred ďalším obohratým dielkom v štýle ,,first person shoot,, som sa pustil do audiovizuálneho zdieľania filmu V/H/S. A môžem len chváliť. Je to jeden z mála found footage hororov, kde je kamera naozaj, teda lepšie povedané viacmenej súčasťou deja. Na minimálnej ploche sa dočkáme scén, kde sa kamera nelogicky tlačí tam, kde by sa nikdy nepoužila. Samotné poviedky sú preto vizuálne pôsobivé a ich obsah možno označiť za mierne nadpriemerné. To, čo ich povyšuje na vyššiu métu je aj reálne herecké podanie postáv ( hlavne vyzdvihnem ich stretnutie s následným nebezpečenstvom, pri ktorom vyšilujú tak, ako by sa asi správala väčšina priemerných ľudí, až to v niektorých scénach vyvolá znepokojivý pocit ). Creepy horor, ktorý vie. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ťažko sa mi hodnotí tento horor. Nápad jednoduchý ale dobrý, príbeh o nájdených videokazetách môže v sebe skrývať čokoľvek a to ma lákalo. Výsledok mi prišiel zbytočne úchylný, provokatívny, miestami nedotiahnutý a mnohé príbehy boli tak trochu o ničom. Myslím, že sa podstatne viac priestoru dostalo príbehom na nájdených VHS , než partii a príbehu, ktorý by to mal celé držať po hromade. Chcelo by to celé prestrihať a príbeh zlodejov a VHS viac stmeliť, pretože zlodejská parta je vlastne nepodstatná, ide tu hlavne o príbehy na VHS. Kľudne to mohol byť poviedkový film zložený len z nájdených príbehov a výsledok by bol takmer ten istý. V hodnotení som dlho váhal medzi 2 a 3 hviezdami, ale k 3 hviezdičkovým filmom sa zvyknem v budúcnosti vrátiť. O tomto určite viem, že raz stačilo. 40%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Found footage hororová antológia od 6 režisérov, ktorá dokáže takmer každému hororovému fanúšikovi (pokiaľ práve nie je ortodoxným odporcom FF) niečo ponúknuť. Partička vandalov je najatá, aby ukradla istú VHS, no po vlámaní do domu sú prekvapení nielen ich množstvom, ale aj úmrtím pána domáceho. Rozhodnú sa tam teda chvíľu ostať a VHS skontrolovať, čím sa divák postupne dostáva ku piatim príbehom. 1. "Amateur Night" (4*) ukazuje 3 kamošov, ktorí si vyrazia za zábavou a skončia s 2 holkami, z ktorých však 1 je špeciálna a pripraví im drsnejší večer. Napínavý, znepokojivý a krvavo vydarený úvod. 2. príbehom "Second Honeymoon" (3*) najprv Ti West predstavuje mladých manželov, čo si spolu vyrazili a tradične trochu ponaťahuje diváka, ktorý na rozdiel od nich vidí, že ich niekto sleduje, čo postupne vygraduje do slušne mrazivého záveru s pomerne zbytočným zvratom, ktorý mi do takéhoto kraťasu úplne nesadol. 3. "Tuesday the 17th" (4*) začína odľahčene, výletom mladých do lesov, kde však začnú byť postupne masakrovaní zvláštnou postavou. Otrepaná tematika, v tomto prípade však výborne a fungujúco spracovaná. 4. "The Sick Thing That Happened To Emily When She Was Younger" (3*) je príbehom mladej ženy, ktorá počas častých video-chatov so svojim priateľom nadobudne dojem, že v jej byte straší. Tradične vyzerajúca duchárčina ale vytrie zrak príjemne nečakaným rozuzlením. V 5. a poslednom príbehu "10/31/98" (4*) sa partia známych vyberie na Halloween po okolitých domoch, až sa ocitnú v jednom opustenom, kde pristihnú sektu ako chce obetovať mladú ženu. Napínavá a do nečakaných rozmerov vygradovaná vec, kde som mal miestami až dojem, že sa to s tými trikmi a výjavmi trochu prepísklo, no nakoniec to bolo fajn, rovnako ako aj celý tento filmový počin. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (viac)

Reklama

Reklama