Reklama

Reklama

Safe Haven

všetky plagáty
Krátkometrážny / Horor / Mysteriózny
Indonézia, 2013, 30 min

Obsahy(1)

Skupinka filmárov prichádza na strednú školu, aby vytvorila dokument o štúdiu v tamojšej indonézskej sekte. Spočiatku milé interview sa po krátkej chvíli mení na krvavú masakru. Tento krátkometrážny horor je súčasťou úspešného celovečerného snímku V/H/S 2 (2013). (*CARNIFEX*)

Recenzie (34)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Safe Haven (Gareth Evans & Timo Tjahjanto) – mnohými považovaný za najkvalitnejší príspevok v rámci série V/H/S2 je u mňa ten najslabší. Od spojenia režiséra priam ospevovaného akčňáku The Raid (3*, pre mňa však len mlátička so slušnou choreografiou) a režiséra vychvaľovaného brutálneho Macabre (2*, u mňa opäť len maximálne samoúčelný a prehnane uvrieskaný kúsok) som čakal rozhodne viac. Ich príspevok má priveľmi rozvláčny úvod s nekončene dlhými monológmi jedného vyšinutého náboženského fanatika. Následne udalosti s pokusom o vyvolanie démona sú nesúdržné, navyše ich dotvárajú otrasné digitálne efekty, prehnané gore scény (samovoľné vybuchnutie človeka) a v samotnom závere kazí dojem záber na priam až C-éčkovú masku okrídleného kozľa ako z toho najlacnejšieho hororu. Čo potom z toho, že tu sú tie najprehľadnejšie zábery kamier z celého V/H/S/2. V rámci spomínanej série ma Safe Haven mierne sklamal, ako samostatný počin, keď pred ním, ani po ňom nenasledujú ďalšie found-footage kraťasy dojem nepatrne vylepšuje. (2,5*) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Asi najlepšia poviedka z V/H/S 2. Nesnaží sa byť len prvoplánovou lakačkou a tým si ma získala. Na malom poli je nielenže definovaných viac vzťahov ako pri iných poviedkach, ale má to aj postupne gradujúce finále a silné scény. Osobne mi to ulahodilo. Sekta, príchod démona, a konečne poriadne nasnímaná akcia. Gareth Evans rozhodne nesklamal. Nebyť toho konca, tak by to bolo možno aj za 5*. ()

Reklama

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Třetí povídka z V/H/S 2. Ze začátku celkem nezajímavá nuda, v níž se banda filmařů snaží natočit dokument z prostředí indonéské sekty, zhruba v polovině se ale vše zvrtne a z filmu se stává nádherná jízda krvavou autodráhou, při níž se pro originální masakr nejde daleko. Efekty jsou vymazlené, ale úplně nejdokonalejším prvkem na celém filmu je jednoznačně first person pohled oběti, která se snaží z démonického pekla zdrhnout. Úžasná demonstrace toho, co se dá ve zručných rukách dokázat. Hvězda dolů za debilní konec (tohle je prostě horor s parádně děsivou atmosférou a finální vtípek všemu předchozímu sráží kolena k zemi) a nezáživný úvod. Hvězda nahoru za název shodný s cajdákem od Hallströma, teď si každý může vybrat ten svůj přístav :) 80% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

VéHáSka dvojka, vyprodukovala zrejme svoj najlepší príbeh z celej tej výkonnostnej antalógie. Šikmookí boli v rámci hororu stále tou najkrutejšou rasou ( prepáčte za výrazy - asi budem divergentný ) a dokazujú to v tomto segmente, kde sa kĺbi demonic zo zombie, sect z apocalipsis. Je len dobré, že sa to nevydalo celovečernou cestou 90 min +. Už by to nebolo ono. Takže bravo. ()

Žralok 

všetky recenzie používateľa

Tato krátkometrážní povídka je součástí filmového projektu V/H/S 2. Jedná se o příběh mladých lidí - filmařů, kteří se rozhodnou natočit dokument o záhadné náboženské sektě v Indonésii. Ačkoliv zpočátku vše probíhá perfektně a sektáři se zdají být velice milý, události brzy naberou nečekaný směr a interview se pro všechny promění v peklo na zemi. Nejlepší povídka filmu. ()

Zaujímavosti (1)

  • Kulty uvedené v tomto filmu jsou velmi podobné skutečným kultům Jonestown a Heaven's Gate. Tyto kulty také spáchaly masovou sebevraždu a rituální praktiky Heaven's Gate jsou podobné těm, které lze vidět v tomto filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama