Reklama

Reklama

Epizódy(26)

Obsahy(1)

Skupinka 5 mladých gangsterů, která se ráda zapojí do kdejaké šarvátky, končí bohužel tragickým koncem. Z celé jejich skupiny přežijí pouze tichý Brandon Heat a Harry MacDowell, kteří mají ojedinělou příležitost přidat se k organizaci Millenion (existuje zde velmi důležité pravidlo: zrada se trestá smrtí). Oba začínají na nejnižších pozicích a my pozorujeme rozdílné cesty obou hrdinů, jak stoupají v hierarchickém systému organizace. Poté, co se rozloučíme s Big Daddym (šéf Millenionu), Harry nastoupí na jeho místo. Celý způsob fungování Milleniou se změní a nastává řešení sporu mezi Harrym a Brandonem (poté již s Beyond the Gravem). (soldiersn)

(viac)

Recenzie (22)

Utero 

všetky recenzie používateľa

Opravdu úžasné anime. Brandon Heat je jasně jedna z nejlepších a nejzajímavějších postav světa anime (trochu připomína Alucarda z Hellsingu) do kterého se nelze nezamilovat. To platí i o jeho nejlepším příteli Harrym z kterého se vyklube taková svině až jsem mu kolikrát i fandil. To je na Gungrave asi nejlepší. Má naprosto propracované postavy a ikdyž se toho za těch 26 epizod odehraje až příliš moc, tak do sebe ve finále krásně zapadá jako skládačka. Zajímavá je též hlavní znělka. Spousta anime se snaží mít co nejvíc našlapaný a chytlavý opening, ale Gungrave má úplně odlišnou instrumentálku, která ale krásně podkresluje celou atmosféru anime. Ikdyž to naplný počet necítím, za tak výbornou kvalitu zpracování si ho však zaslouží. Dávám slabších pět... ()

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Kde se to vždycky zvrtne? Kde je ta chyba? Brandon... Harry... Ojasumi. :-) Ten poslední díl... nejlepší. ~ Anime plné akce, ale hlavně překrásného přátelství a člověka s čistou duší i srdcem, jak říkají japonci, měl prostě úchvatné kokoro. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Komplexny pribeh, ktory v sebe zahrna rozsiahlu mafiansku sagu, pribeh o laske, o priatelstve, o tuzbe po moci, vedecke pokusy, paradnu akciu, nadprirodzene prvky a nepreberne mnozstvo do detailov prepracovanych charakterov, z ktorych kazdy ma svoj vlastny priestor v pribehu. Co na papieri vyzera ako sialeny mix, ktory nemoze fungovat, v skutocnosti vytvara fantasticky serial, ktoreho hlavnym stavebnym kamenom je mozaika mnozstva prepracovanych charakterov popreplietana emociami. Pribeh zacina ako drama s niekolkymi postavami, rozvinie sa do obrovskeho mafianskeho kolosu, aby skoncila ako intimna drama dvoch ludi. Poviem vam, prial by som si mat priatela ako je Brandon Heat :) (10/10) ()

Ender66 

všetky recenzie používateľa

SPOILERS. Bravi, bravissimi!!! Zasa raz výborné anime, tentokrát z prostredia fungovania mafie. Seriál si ma získal najmä vďaka výborne prepracovanými postavami a vzťahmi medzi nimi (najmä vzťah Brandon - Harry a Brandom - Maria). Celkovo mi postava Brandona veľmi prirástla k srdcu (hoci ide o stokrát použitého málovravného drsňáka), kedže vlatne všetko jeho konanie v seriáli bolo maximálne altruistické a pre lásku k druhým a pre ich bezpečie obetoval naozaj všetko (vzdanie sa Marie v prospech Big Daddyho, neposlanie Harryho na božiu spravodlivosť a zároveň jeho vlastná smrť...) Ako milovníkovi sci-fi mi dejová línia s Necro-rise nevadila aj keď sa podľa mňa mohol kľudne niesť celý seriál v "reálnom" duchu. Takisto oceňujem, že sa tvorcovia so záverčnými súbojmi nepárali, nenaťahovali ich, ale ich práve naopak pojavili veľmi akčne a iba s nutným minimom vykecávania. Záver seriálu a záverečný stret medzi hlavnými hrdinami ma svojou dojímavosťou dojal k slziam, ale aj nebyť ho, tak nemôžem dať Beyond the Gravovi za jeho umenie streľby z dvoch zbraní (Kirika sa má ešte čo učiť:-)) inak ako 10/10. P.S: Neviem presne prečo čím to je že, že v 90% anime musím počúvať anglické mená a výrazy vyslovované s tou (nemôžem si pomôcť) nechutnou anglickou výslovnosťou, ktorá mi neskutočným spôsobom píli uši. Brrr. ()

Naslund 

všetky recenzie používateľa

Po prvním síle jsem si říkal, že to bude zlé... němý nesmrtelný pistolník bojuje proti podivným zombie monstrům a to sleduje malá na první pohled ne moc sympatická dívka. Ale jak už bývá zvykem u mnoha anime, první díl je jen předehrou k velkému příběhu. Kupodivu bez zombíků a bez postapokaliptického prostředí. Připrovnal bych to k mafiánským Scorseseho filmům nebo ke Zjizvené tváři. Velmi profesionálně odvedený kus práce a navíc od zmíněných tohle na mě i zapůsobilo, že jsem nebyl jen v roli toho, co se bez zájmu dívá z povzdálí. Postavy jsou až na jednoho úchyla bezvadné. Nejradši jsem měl asi Beara Daddyho a Marii. Škoda jen toho přerodu stylové gangsterky v shounen. Kdyby Brandon častěji otevřel ústa, nemuselo by se tolik bojovat. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Stará škola kvalitného napínavého anime, kde postavy majú charizmu a príbeh sa buduje postupne a postupne vysvetľuje a toto je ten hlavný dôvod prečo treba venovať Gungrave pozornosť. Postavy majú neuveriteľnú hĺbku a sú naozaj kvalitne napísané a je radosť pozerať vždy ďalší diel. Prestrelky a minulosť och tá minulosť týchto postáv, čim dlhšie budete pozerať tým viac sa ponoríte do daného príbehu. Príbeh sa odohráva v mafiánskom prostredí, ale tak isto v prostredí, kde je priateľstvo veľmi dôležité. ()

eye candy 

všetky recenzie používateľa

Pribeh dvou kamaradu (brandon a harry), kteri spolu vystoupaji az na samotny vrchol mafianske organizace Millenion, je tak trochu zanrove schizofrenni. Presto se tvurcum povedlo celych 26dilu perfektne udrzet pribeh pohromade. Druha cast-pomsty je uz spis z kategorie sci-fi a supernatural, od chvile kdy se brandon heat stane beyond the gravem se totiz zacnou dit kulky velke raze a sem tam nejaka ta mutace a potok krve. Gungrave nejpsis nepatri mezi serialy jehoz sledovani by v pameti vasi pritelkyne utkvelo jakozto romanticky zazitek, ale nejedna se ani o typicky shounen. Jde predevsim o hodne silny pribeh o pratelstvi, lasce a zeleznem zakonu mafie. Snad zadna postava zde neni tupe jednobarevna a postupem casu charaktery meni polaritu. Ja vsak grejva vnimam predevsim jako sklicujici a melancholickou odyseou brandona heata(v originale tomokazu seki vynikajici seiyuu btw:)), ktery zde dostava od tvurcu docela nesportovne zabrat. Ale i tak..pri trose snahy se na konci cesty brandona a harryho da v jejich dlouhe pouti za stestim najit i nekolik malych zrnek slunce a bileho pradla leticiho modrou oblohou =) ()

Cassandra 

všetky recenzie používateľa

Kdyby seriál zůstal jen v prostředí mafie a necpaly se tam ty nevěrohodné "mechazombies", které se do příběhu vůbec nehodí, byla bych spokojená. První půlka zahrnující postup obou kamarádů v organizaci a různé intriky je zajímavá, zbytek... no, je akční, proč ne, ale ta postupná likvidace protivníků po jednom je zoufale neoriginální a trochu trapná. Ale poslední díl je fajn. Postavy vás celkem vtáhnou do děje, jen mě tak napadá, že kdyby se v anime přestaly jako motivační pohon používat (zejména u mužských postav) pomsta a ochrana ostaních, ev. touha po moci (hlavně ten druhý, "mamoru" motiv mi už pěkně leze krkem), klesla by produkce o 99 %; nějaký opravdu "vícesložkový" charakter aby člověk pohledal, i když sem tam se něco najde. V tom jednom procentu :) ()

D.Snake 

všetky recenzie používateľa

Hlavně to nesmíte vzdát po první epizodě. Nejlepší na seriálu je, na tom se asi všichni shodneme, ta mafiánská část, začínající u 2. epizody a končí někde o 14 dílů později. (+-) Příběh pojednává o dvou přátelích, jak stoupají ve své kariéře výš a výš, přičemž se jejich pohled na svět začíná měnit. Druhá část anime je už jen o pomstě. Nic originálního od této části nečekejte, nicméně pořád to je koukatelné, právě díky skvěle propracovaným charakterům. Tato část není ale natolik dlouhá, aby změnila mé hodnocení. Navíc nás anime odmění jednou z nejlepších posledních epizod všech dob. 9.5/10 ()

siRka 

všetky recenzie používateľa

První půlka nemá chybu a v ničem si nezadá s hranými mafiánskými filmy. Pak se do toho vmíchají genetické pokusy na lidech a už to ztrácí šťávu... Perfektní závěr však tento neduh zcela vynahrazuje. ()

Furmi 

všetky recenzie používateľa

26x26. Takto má vyzerať Anime podľa mojho gusta ! Malo to všetko čo od anime očakávam. Epickosť, rozpracovaný múdry príbeh založený na hlavne na postavách, akcia, láska, vážnosť, dospelosť, OST. Veľmi dobrá vec s ktorou sa mi ľahko začalo a ťažko končilo. ()

DaeGurth 

všetky recenzie používateľa

Příběh je skvělý, jen mě trošku vyrošvalo, jak nesouhlasí reakční doby a samotné reakce postav. Zkušení zabijáci překvapeně zírající na nepřátele, presto, že už vědí, že něco není v pořádku. Běh k nepříteli, aby byl kopnut místo prostého stisknutí spušti. Schopnost zareagovat na střelu, ale ne na padající předmět. Přesto se vám ten příběh dostane pod kůži a utáhne celou anime sám. ()

Miksa 

všetky recenzie používateľa

Kdbych měl hodnoti seriál do půlky, tak bych možná dal i 5*, ale co se stalo pak!!! Nuda, nesmysly, idiotské chování postav, to co se původně tvářilo jako dobrá gangsterka se změnilo v céčkové mecha-sci-fi. Hvězdičku s nostalgií na první díly. Pokud na to někdo náhodou narazíte, tak po převratech v mafii prosím nekoukejte dál! ()

Shredder 

všetky recenzie používateľa

Once upon time in Millenion. Gungrave v sebe skryva motivy lasky, priatelstva, zrady, ambicii, obety, vernosti, kodexov rodiny a mnoho dalsich, no ustredna tema, je ina. Vsetko ma svoj zaciatok a koniec, ludia aj veci sa menia, vyvijame sa a predsa tocime v kruhoch a nic netrva vecne. Prave tieto zacarovane kruhy, vzostupy a pady, mlade generacie slapajuce v stopach svojich predchodcov mi pripomenili The Wire. Jednou z n najviac tragickych postav je Bear Walken, ktory je nuteny zabit svojho dlhorocneho priatela, ktory uprednostnil zivot svojho syna pred dobrom organizacie, len aby sa nasledne o niekolko rokov dostal do situace, kedy on zradi organizaciu a vsetky svoje idealy pre stastie svojej dcery.. Gungrave mohol by dostojnym prispevkom do rady mafianskych serialov a filmov, keby sa nezvrtol po 2/3 na stupidnu sci-fi strielacku, kde sa hlavna postava musi v kazdej epizode prebijat tuctami az stovkami hypermodernych zombies, aby si to nakoniec mohol rozdat s finalnymi bossmi. Ze to znacne pripomina videohru? Nuz, moze to byt sposobene tym, ze serial je adaptaciou videohry urcenej pre PS2. ()

soldiersn 

všetky recenzie používateľa

První polovina tohoto anime byla vynikající (např. veškeré změny a zvraty v Millenionu), škoda ovšem je, že to tak nezůstalo až do konce. Zase na druhou stránku i přes vracení se ze záhrobí a mechanické-bio úpravy (těžko určit co to všechno bylo… ;), mi Gungrave zanechal celkové pocity velmi dobré, takže hodnocení cca 90%. ()

Herr_Karotte 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle ma graaady! Pribeh cti, povinosti a odhodlani. Opravdu krasny zastupce z rad tech opravdovych cestnych samuraju (resp. novodobe yakuzy), kteri moc nemluvi, ale konaji! Jediny, co muzu Gungrave-ovi vytknout je pomerne stereotipni gradace, kdy kazdy dalsi bos je o neco tezsi a Brandon musi vytahovat stale vyssi trumfy. Ale jinak super a hodnoceni poctive ****. ()

GemBirD 

všetky recenzie používateľa

POZOR komentar moze obsahovat SPOILER!!!! Ach jaj, tak premhrany potencial sa len tak nevidi, mohlo z toho byt genialne mafianske anime s vynikajucou psychologiou postav, ale to co nam scenarista pripravil od 15. casti je ciste zlo! Za vsetko hovori fakt, ze prvych 15. casti som pozrel za dva dni a k poslednej tretine som sa musel doslovat nutit, aby som to vobec dopozeral. Klincom do rakvy je zaverecny monolong Brandona Heata aka Beyond The Grave, kt. uplne podrazi nohy celej poslednej tretine zameranej na pomstu. Hoci moj komentar moze vyzniet kritiicky, anime si za skvelych prvych 15. casti zasluzi poctive 4 hviezdicky. ()

limited 

všetky recenzie používateľa

Jako kdybych říkal vtip, ze kterýho se všichni zechčijou smíchem a v tom nejlepším si stoupnul na stůl, vytáhl péro, začal si ho honit a těsně před vyvrchlením si ho usekl laserovou mačetou na jaderný pohon. ()

Quiller 

všetky recenzie používateľa

Jedno z těch pomalejších a už docela i starších anime. Příběh je zpracován velmi podobně jak u Berserku, jelikož i zde v první epizodě vůbec nevíme o co se Grave snaží. Epizoda druhá už nám začíná ukazovat tu nejzajímavější a nejzábavnější minulost bandy mladíků co jsem kdy viděl. Soundtrack, který to všechno doprovází je naprosto boží, a nepředvídatelná budoucnost Brandona a Harryho jakbysmet. Jestliže vydržíte koukat tento příběh až do konce, tak vězte, že vás čeká ten nejlepší konec u anime, který jsem alespoň já měl tu možnost vidět. ()

Reklama

Reklama