Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (1 197)

plagát

Sasaki to Pii-čan - Season 1 (2024) (séria) 

Sasaki to Pii-chan je kombináciou rôznych už videných anime, alebo dokonca rôznych žánrov. Ono by to vôbec nevadilo, ak by toto dielo bolo vo všetkom aspoň lepšie ako priemerné, ale nedeje sa to. Tak teda dostaneme niečo, kde máme vlastne dva svety a do žánru isekai to patrí zvláštne, hlavne z dôvodu, že hlavný hrdina môže cestovať medzi dvoma svetmi hore dole. Musím povedať, že do žánru komédia to patrí len a len preto, lebo to kombinuje absurdnosti rôznych žánrov, inak sa skoro vôbec smiať nebudete. Zaujímavé je to ako často sa striedalo u mňa, že ktorý svet ma bavil viac, čo je horšie niekedy som chcel, aby proste hlavný hrdina už, v tom jednom zostal. Pre dobrodružné anime si môžete pozrieť čokoľvek, čo sa týka maho shoujo si môžete pozrieť Madoku, ak chcete obchodovanie tak Spice And Wolf a takto by som mohol pokračovať ďalej, ale samozrejme toto nie je najhorší počin na svete, ale rýchlo zabudnete, že ste to vôbec pozerali. Chcem pripomenúť, že hlavný hrdina má 39, ale správa sa na 60 a vyzerá na skoro 50. Sasaki je veľmi dospelý a má vynikajúce chovanie a ku každému je férový. Dá sa povedať, že Sasaki proste toto všetko robí, z dôvodu ako Denji v Chainsaw Man, teda on sa chce len baviť a užívať si život, problémom je, že Sasaki je skôr premýšľavý charakter a preto sa mu nehodí robiť niečo len pre to, aby si viac život užíval a interakcie medzi všetkými zvláda len diplomaticky, bez akéhokoľvek zanietenia. Všetky vedľajšie charaktery nemajú žiadnu hĺbku, občas to vyzerá, že je zaujímavá Hoshizaki, ale vlastne Pii-chan je lepší ako všetci ľudia, tak je náročné si niekoho obľúbiť, ale čo aspoň to nie je isekai s OP hlavným charakterom, teda ehm ak nepočítame vtáčika, ten je teda riadne OP (takže je to zas isekai s OP charakterom či nie? :D). V riadnej porcii dielov anime som mal pocit, že tomu chýba proste nejaká ucelenosť, smer a niekedy som pociťoval, že je tu príliš veľký chaos a tak som dokonca prekvapený, že bude druhá séria.

plagát

Loop 7-kaime no akujaku reidžó wa, moto tekikoku de džijúkimama na hanajome seikacu o mankicu suru (2024) (seriál) 

S ničím čo v tomto anime je sa poriadne nepracuje a preto síce najprv nadchne, ale rýchlo omrzí. Keby ste chceli niečo o triedu lepšie, tak tu mám jeden návrh Kanojo ga Koushaku-tei ni Itta Riyuu. Ale späť k tomuto dielu, ide síce o to, že hlavná hrdinka prežíva nejaký ten život znova a znova, pracuje sa s tým minimálne, skôr k začiatku tohto diela, neskôr je to absolútne zbytočný prvok a funguje len na to, aby poznala osoby, s ktorými sa potom neskôr baví a vedela s nimi interagovať. Neskôr dokonca svojim chovaním ani nešokuje, aj keď všetko vie a všetkému sa rozumie a to je vlastne ešte ako tak prijateľné, lebo, veď to je "time travel". Takže nakoniec je to všetko o nej, že ako sa zobudí a tam sa bude venovať tomuto a potom skúsi zas niečo iné a baví sa s ľuďmi z minulého života. Síce na pozadí funguje istá premisa prevýchovy Arnolda. ale ona ho nijak neprevychováva, ona ho sa snaží okúzliť svojim umom a niekedy jemne prekabátiť. Čo sa týka romantiky, tak je medzi hlavnými hrdinami absolútne priemerná a dôvodov je nespočetne veľa. Najzakladanejší dôvod je, že my vlastne nie len, že skoro vôbec nič nevieme, čo sa dialo s Arnoldom v minulom živote a prečo sa zachoval ako sa zachoval, ale vlastne pôsobí hlavný mužský hrdina ako prázdna schránka. Áno má mužský hrdina Arnold určite dozaista svoj šarm, ale chová sa nepredvídateľne a stále inak, každý diel absolútne inak a to preto, lebo sme nenazreli do jeho hlavy a to aj preto, lebo jediné čo ho charakterizuje je krvilačnosť a že má slabosť pre Rishe, ale pre ňu má slabosť, len preto, lebo vypadla z okna to je všetko. S dobrými charaktermi sa tu nepracuje, s dobrými charaktermi sa tu urobí to čo s Theodorom, proste sa s nimi pohrá ako s túlavou mačkou a o pár dielov je to mačka domáca. Postavy sú naozaj pekne graficky znázornené a aj prostredie, bohužiaľ máme tu veľa zbytočných statických záberov, ktoré nemajú žiadnu výpovednú hodnotu. Možno by ma nejaká druhá séria, kde by sa lepšie pracovalo s xyz vecami presvedčila viac.

plagát

Ore dake Level Up na Ken - Season 1 (2024) (séria) 

Solo Leveling je sólo jedného charakteru Jin-Wooa, ostatní sú len do počtu, aby proste bolo krovie pre nášho hlavného hrdinu. Iné postavy, ich motívy, ich osobnosti, sa budujú minimálne, alebo vôbec, ešte občas som zachytil nejaký zámer s Joo-Hee, ale potom sa stalo niečo, že vlastne načo sa s ňou príbeh zaoberal. Či to je dobré, alebo zlé, že príbeh je zameraný na jednu osobu to neviem. Zároveň potom dostávame absolútne zbytočné zábery z toho čo sa deje vo svete, ktorým som nie všetkým rozumel, prichádzali len ako ozvláštnenie zaujímavého príbehu hlavného hrdinu. Áno je dobré, že máme nejaký obraz o tom čo sa deje, aj mimo záberu hlavného hrdinu, lebo zrejme sa do toho všetkého nejak zapojí v druhej sérii, ale tu to občas nudilo a boli to proste, len zábery na veci čo sa diali bez nejakého dôležitého vyústenia. Jin-Woo je dobrý hlavný hrdina, tá jeho zmena je uveriteľná, len a len z dôvodu, že aj predtým nebol nejaký zbabelec a keď sa jeho sila zvyšuje, zvyšuje sa aj jeho sebavedomie a zároveň sú badateľné, aj výčitky toho akou cestou sa dal a to hlavne v posledných epizódach anime. Áno výčitky toho, že sa dal cestou, kde už nemá návratu sú trocha skryté, nie sú povedané na priamo, ale sú tam zábery, kde to vyzerá, že hovorí jeho vnútro a samozrejme, aj preto tam bola umne pridaná postava Kang Taeshika. Smrť postáv je absolútne bežná vec v Solo Leveling a na žiadnej z postáv mi v podstate nezáležalo, príbeh je stavaný tak, že Vám záleží len na hlavnom hrdinovi, ešte možno tak na jeho sestre a matke. Herné "veci", obrazovky, questy, inventár, vyskakujúce obrazovky sú naozaj zábavné, aj keď nevieme prečo sa to deje a hlavne niekedy nevieme ani ako na tom hlavný hrdina je, aj keď mu naskáče päťdesiat levelov, netušíme kam sa vlastne posunul, lebo občas sú čísla a štatistiky, ktoré má klamlivé, hlavne z dôvodu, že my vôbec netušíme aké sú štatistiky iných postáv v anime a to sa možno nikdy nedozvieme. Ja tu samozrejme nachádzam len týchto zopár neduhov a znie to ako keby ma anime nebavilo, opak je pravdou a moje hodnotenie tomu zodpovedá. Animačne to na vrchole v konkurencii nie je a hudobne tiež nie, ale je to v konkurencii podobných bojových anime by som povedal dobrý nadpriemer. Koniec sa mi dosť nepáčil, ale keď to bolo úplne na konci a nevyhovovalo mi to, neviem ako sa s tým bude pracovať v druhej sérii rozhodol som sa nemeniť hodnotenie, len na základe toho, že anime vo mne zanechalo pachuť tým koncom.

Posledné hodnotenia (3 586)

Boku no kokoro no jabai jacu - Season 2 (2024) (séria) (S02)

19.04.2024

Sasaki to Pii-čan (2024) (seriál)

17.04.2024

Sasaki to Pii-čan - Season 1 (2024) (séria) (S01)

17.04.2024

To sa mi snáď len zdá (2023)

16.04.2024

Nezlomní (2024)

12.04.2024

Loop 7-kaime no akujaku reidžó wa, moto tekikoku de džijúkimama na hanajome seikacu o mankicu suru (2024) (seriál)

11.04.2024

Opičí človek (2024)

10.04.2024

Zóna záujmu (2023)

09.04.2024

Ore dake Level Up na Ken (2024) (seriál)

06.04.2024

Reklama