Reklama

Reklama

Kokaín

Trailer

Obsahy(1)

Obchod z drogami zaznamenal v USA v sedemdesiatych rokoch rýchly nárast a v jeho centre sa ocitol nenápadný a vo všetkom priemerný George Jung. Bývalý hviezdny hráč školského futbalového mužstva z malého mesta sa v priebehu niekoľkých rokov stal hlavným dovozcom kokaínu z kolumbijského Medellínu. Toto je jeho príbeh. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (679)

kinej 

všetky recenzie používateľa

Blow je film někde na zcestí. Některé pasáže jsou natočené výborně, některé jsou kýčovité. Johny Depp v hlavní roli je prostě normální, myslím, že tahle role moc hereckého umu ani nevyžadovala. Podel mého, i když má film nálepku "based on true story" je Blow silně zkreslený. Pašerák kokeše je tady vylíčen vlastně jako dobrák. No ale na druhou stranu v jiných filmech bývají pašeráci vylíčeni, jako ztělesnění zla, takže alespoň nějaká změna. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Docela zajimavej film o drogach, kterej se ale prezentuje jinak nez mafianskej film. Coz nevadi. Problem je v drobet nevyrovnanym deji, ale za to tvurci asi moc nemuzou, jelikoz museli jet podle skutecnejch udalosti. Prvni pulka filmu je paradni, Johnny rozjizdi kseft nejdriv s travou a postupne prejde na kokain, dela si nove pratele a dodavatele, obcas po nem jde policie, proste se porad neco zajimavyho deje. Druha pulka uz je bohuzel trosku slabsi, Johnny stridave s drogama prestava a zacina a spis se film prezentuje jako rodinny drama, kdy jde hlavne o dceru. Nicmene tempo si film udrzuje docela slusny po celou dobu a nikdy nezacne nudit. Co se tyce hercu, Johnny celej film tahne a krome toho, ze hraje paradne, tak je na nem taky skvele udelany starnuti. Mile me taky prekvapil Ray Liotta v roli dobrackyho tatky. Naopak me stvala Penelope Cruz, nejenze nehrala kdovijak uzasne a ani se nepredvedla aspon nahore bez, ale neustale si furt jen stezovala a rvala a byla fakt silne protivna. Nicmene i pres otravnou Cruz a trosku slabsi dej v druhy puli to na lepsi 4* bude. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

až na trochu pretiahnutých záverečných 10 minút naplnených hojnosťou patetizmu a moralizátorstva predošlý zbytok filmu bola vcelku dobre natočená a uhraná životopisná dráma z neľútostného drogového prostredia a zo začiatkov veľkého príbehu dnes úspešnej drogy kokaínu - takže vlastne dvojitý biopic. herca, ktorý hral ústrednú postavu, ja osobne obdivujem a úlohy drogového kráľa sa zhostil s jemu vlastným šarmom a talentom, ostatne, ani peknučká chudučká penelope či stále priberajúci a starnúci Ray Liotta so zvyškom kompanie hercov nezaostávali. Miestami podarená hudba a vcelku nerušivá réžia (+ super plagát) - takže aj keď nie nejak nadpriemerný alebo extra ale zato príjemný a podarený film. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Graeme Revell: 1. Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones ,2. Rumble - Link Wray ,3. Glad And Sorry - Faces ,4. Strange Brew - Cream ,5. Black Betty - Ram Jam ,6. Blinded By The Light - Manfred Mann ,7. Let's Boogaloo - Willie Rosario ,8. Keep It Comin' - KC & The Sunshine Band ,9. Yellow World - J Girls ,10. That Smell - Lynyrd Skynyrd ,11. All The Tired Horses - Bob Dylan ,12. Can't You See - Marshall Tucker Band ,13. Push & Pull - Nikka Costa , ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (28)

  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)
  • Necelý rok po premiéře filmu, na jaře 2002, Kristina Sunshine Jung navštívila svého otce ve vězení a řekla mu: "promiň, že jsem nepřišla dříve". (exitak)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (viac)

Reklama

Reklama