Reklama

Reklama

Temné okná

Trailer 3

Obsahy(1)

Skupine priateľov, Tilly, Monike, Peterovi a Alison, sa prihodí autonehoda a Alison na následky zranení zomrie. Jej strýko konfrontuje Alisoniných priateľov a obviní ich z jej smrti. Skupina odíde na vidiecku chatu, aby mohla sama v tichosti smútiť. Izolovaná chata spočiatku ponúka pokoj a ticho, ale čoskoro sa začnú odohrávať nevysvetliteľné udalosti a mladí ľudia začnú počuť zvukové nahrávky nehody, ktoré odhaľujú temné tajomstvo. Keď sa objaví maskovaná osoba a začne tínedžerov terorizovať, v stávke sú už ich životy. (Vertigo Distribution)

(viac)

Recenzie (22)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Slabší home invasion, ktorý držia nad vodou celkom schopní herci a aspoň nejaké pritvrdenie v závere. Problém je ale v tom, že sa celú prvú hodinu vôbec nič nedeje a motivácia tajomného, maskovaného vraha je vopred jasná. Celkovo film nemá čím prekvapiť, takže netuším, čím si zaslúžil kinoprojekciu, keď sa omnoho lepšie horory do kín nedostali. Pozrieť sa to dá, vyložene som netrpel, no je to zbytočnosť. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nedám ani len dve. Nemám absolútne začo. Lebo keď pri stopáži 80 minút, snímok nedisponuje jednou jedinou, silnejšou hororovou pasážou, tak to je NA LAKEŤ NA NOS. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Většinu 80minutové stopáže se ve filmu nic převratnýho a zásadního neděje. O nějaký hororový atmosféře a napětí si divák může nechat jen zdát. Trocha vzruchu přichází až se závěrečnými minutami ale o nějaké dechberoucí akci či krvavým finále však nemůže být ani řeč. Zápletka filmu je neoriginální a hlavně průhledná. To proč se vše děje a kdo vše dělá musí být snad každýmu jasný hned od začátku. Slabší 2hvězdy ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Ani ryba, ani rak, ani pecka, ani brak.“ Kolikaprocentním chlastem dodržuje pitný režim zodpovědný řidič? Cca 50%. Ale kolik je to hvězdiček? Dvě jsou málo, tři je moc. A teď Pomo raď. Jako thriller jen průměrné, o horror se to neotřelo ani blatníkem loňského léta a sex? O tom se jen žvanilo. Pouze ten whiskeyboarding v závěru byl kreativní a fakt libová karmická smrt. Bohužel, OKÉNKO AUTA [][] je plné otázek. Proč vlastně piskohlásek nosil masku? Přitom chtěl, aby mlaďoši věděli kdo je a proč se mstí. Proč ten vůl nosil i neprůstřelnou vestu, když v celém filmu nebyla jediná střelná zbraň? A proč mi na pohřbu Peter sliboval švédskou trojku, když věděl, že je impotent?! A že kromě jater už si prochlastal i libido. [][] Btw, v USA je každý rok přes 30.000 bouraček se smrťákem. Bude se o každé z nich točit film? Vznikne tedy dalších 30.000 průměrných filmů? Uf. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Windowsy už nie sú to, čo bývali, ale z druhej strany lepšie dark windows než pedofília na dark webe. Film neprináša prekvapenie a niekto sa ho možno ani nedočká, pretože vyše polovicu deja sa tam nič nedeje. Až v poslednej tretine to má istý rozbeh a tým pádom stačilo natočiť krátkometrák. Všetky ženy tam strašne fakujú, ale žiaľ len verbálne, takže aj tu pre mnohých bude sklamanie. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

"Hm, tak to asi bohužel nebude lobotomizovaná teenagerská vyvražďovačka, můj oblíbený žánr", docvaklo mi už brzy po začátku. Ale co, nepohrdnu ani béčkovým psychothrillerem. Jenže. Když po čase divák zjistí, jak se věci mají, respektive měly, je trochu nakvašený, protože nejenže se jisté dvě postavy v tu ránu jeví ještě většími hovady, než jakými se svým chováním jevily doposud, ale postava třetí se stává úplným ultrahovadem, když kvůli takovým dvěma retardům na sebe... Ale to už bych moc spoileroval. Takže obecně: Killer je nepřekvapivý (až banální), ale v závěru slušně zaperlí. Nejenom perlíkem. A poslední zlomek vteřiny posledního záběru mi dal doufat, že ten otevřený konec není tak úplně otevřený (myslím, že si je vzala). Nejlepší scény filmu: jakási Annie Hamilton v tričku bez podprdy. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Film, že je neoriginálny a plný klišé, tak na to musí prísť aj nehorororý fanúšik a potom čo môže povedať, ten hororový. Totálne zbytočný film bez nápadu, bez aspoň svižného deja či dramatických momentov. Fakt netuším , načo mal niekto potrebu stvoriť takúto predvídateľnú, hlúpu a nezáživnú vecičku, ktorá svojou obyčajnosťou ma po chvíli začala vytáčať. Keby som bol na tom v kine, tak to by bol prvý film, ktorý by som tam nedopozeral a aj celkom nechapem, ako sa to mohlo stať, že tento brak sa tam ocitol. Na odpad to nie je, ale ani na 2*, tak len silná 1*, viac to už komentovať nemienim. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Film, kterej opět potvrdil, že do kin v týhle době už nasaděj každý hovno. Strašná srajda. Nesympatický je tady snad kromě baráku úplně všechno. 10%. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

4 mladí (3 holky 1 chlap)  jeli někam autem měli nehodu a jedna holka zemřela. Pak šli po jejím pohřbu na rozloučení kde strýc mrtvé řekl té co řídila , že je škoda , že neumřela místo ní.  Ona byla z toho špatná a ta zbývající holka jí řekla, že její rodiče mají barák co nevyužívají, že si tam zajdou a pokusí se přijít na jiné myšlenky tak tam jdou a tam narazí na někoho kdo po nich jde.  Bohužel je to nudné takových 60 minut se nic neděje jen pořád posloucháme dokola nahrávku z té nehody. Pak zjistíme kdo to byl (nečekaně)  a on  zabije 2 ze 3 a máme konec. ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Celková zápletka filmu je hodně triviální a způsob vyprávění je až do poloviny poměrně nezábavný. Nadruhou stranu postavy jsou docela sympatické a hlavně uvěřitelné, na rozdíl od mnoha žánrových konkurentů. Finále je překvapivě slušné, i když docela krátké. Za mě docela obstojný kousek. ()

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

No, mohl to být alespoň průměrný slasher, ale kdepak. Skoro hodinu se neděje absolutně nic. Sem tam nějaký podivný zvuk, zaskřípání podlahy a jakože dvakrát pohled na maskovanou osobu. Brutálně předvídatelný vrah až to bolí, bez gore, bez originality, nuda, nuda, nuda. Když si vzpomenu, že jsem na to chtěl jít do kina, pff. ()

Daiker 

všetky recenzie používateľa

No zas taková hrůza to nebyla.... Klasický průměrný příběh home invasion s divnými neherci. Jede se v klasickém režimu.... Smrt mezi přáteli, odlehlé místo a tajemný neznámý co terorizuje. Co musím pochválit, tak to je maska útočníka a jeho lesklé oči. S tím mohli lépe pracovat. Ozvučení filmu je však skvělé a asi dvakrát jsem nadskočil 🙃.... Jinak vše kazí takoví divní neherci.... ()

John80 

všetky recenzie používateľa

4 Priatelia, ktory prežijú autonehodu a jeden z nich ju neprežije sa rozhodnú túto udalosť upokojiť výletom na chate až kim ich nezačne terorizovať osoba v maske ,čo je aj hlavnou pointou filmu 3* ()

Mamlas odpad!

všetky recenzie používateľa

Inu, prvních 50 minut se tam neděje nic. Doslova nic. Nounejmi jsou na chatě, nic nedělají a nic se neděje. Nuda jako svině. Po 50. minutě to vypadá, že se je konečně kdosi snaží zamordovat. Ale i to je dost o ničem. K nějaké drobné akci dojde až v posledních 10 minutách a z toho 5 jsou titulky :). ⬇️ 5% ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Sympatická hrdinka, fajn scénka so sáčkom na hlave a......a to je asi tak všetko. Toto nie je horor ani thriller, toto je dobrých 65 minút koncentrovanej nudy a 15 minút priemerného honenia po baráku na konci. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ok, v prvom rade, o horore sa ani len nebavme, bola by to zjavná urážka žánru, nakoľko týmto smerom to absolútne nefungovalo. Ako sociálno-dramatický thriller to možno poňať, ale nutné je aj dodať, že bol plný vaty, zbytočných dialógov a minima nejakej zmysluplnej akcie. Nehovoriac o tom, že zápletka bola na úrovni inscenácie z RTVS. Proste celé sa to nepodarilo a jediným výraznejším plusom je sympatická herečka v hlavnej úlohe. Inak opäť len "hororová" strata času. 35 % ()

exe. 

všetky recenzie používateľa

Podľa názvu som skôr očakával nejakú ducharinu či paranornálne javy, ale nakoniec sa z toho vykľul velice podpriemerný slasher/home invasion snímok, ktorý žiaľ za 80 minút nedokáže ponúknuť absolútne nič, čo by stálo za zmienku alebo pozornosť. Dej je jednoduchý, sledujete tri postavy, ktoré sa vybrali na chatu jednej z rodičov, kde majú smútiť nad tragédiou, pretože im zomrela kamarátka, lenže ono to skôr vyzerá, že pre niektorých smútiť malo byť v úvodzovkách, no a aby to bolo zaujímavejšie, v polovici zistíme, že ich niekto sleduje (prekvapivé, že?). Celá zápletka je strašne nevýrazná, slabá až odfláknutá, kde sa skoro hodinu nedeje absolútne nič, len počúvate rozhovory, ktoré nikam nevedú, teda okrem pár flashbackov, ktoré ako tak naznačujú dejovosť, ale inak to dáva celkom zabrať a jediné, na čo sa Dark Windows zmohol, je zaškrípanie podlahy či blikajúce svetlá, ale aj na tie si dlho počkáte. Ako horor to nedisponuje doslova a do písmena s ničím, čo by mal horor ako taký obsahovať, atmosféra je napínavá ako výsledok volieb prezidenta v Severnej Kórei a plot twist je na úrovni Uweho Bolla. Postavy, jak hlavná, tak aj vedľajšie sú len ďalším hlboko premrhaným potenciálom bez nejakej iskry a aj keď mne osobne prišli celkom sympatické, faktom stále zostáva, že sú neuveriteľne prázdne a nezaujímavé, nemajú skoro žiaden vývoj či charizmu a divákovi na nich vôbec nezáleží, čo s nimi bude a podobne. Celé sa rozbehne až v poslednej tretine, kde má dôjsť na odhalenie, lenže žiadne "wow" sa nekoná, pretože de facto už od začiatku viete, kto je vrah a zároveň poznáte aj motiváciu, prečo to celé robí, niečo, čo by uhádol aj hluchý, tak primitívne to je. Slabá jedna * s odretými ušami za celkom peknú masku, sympatické postavy a za asi trojminútové násilie na konci, inak sa jedná o neuveriteľne predvídateľnú záležitosť bez originality, bolestivo predvídateľným vrahom a plochým scenárom ako hrudník Valerie Levitin. ()

gogo77 odpad!

všetky recenzie používateľa

0/10 ... nuda nuda nuda .... hrozostrasna nuda ... nieco co tu uz milionkrat bolo ... bez napadu bez strasenia bez prekvapenia... mlade dievca havaruje spolu s priatelmi a jej najlepsia kamaratka umiera pri nehode .... aby sa zo soku dostali vyberu sa na odlahlu chatu kde cuduj sa svete je vrazedny maniak ktory ich zacina skusat a postupne likvidovat.... mam hroznu chut napisat ze kto je vrah ale to bude kazdemu jasne hned na zaciatku a tak to veru aj skonci ()

Reklama

Reklama