Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Česko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Réžia:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrajú:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je skratka „Oddelenia kontroly termínovo odložených prípadov útvaru S“. Vymyslel si ju starnúci kapitán Dítě hlavne preto, aby sa mohol venovať tridsať rokov starému prípadu Jordán. U podplukovníka Schwarza, svojho nadriadeného, nachádza pochopenie, ale keď mu pridelí mladú ambicióznu kapitánku Fáberovú, je zrejmé, že len pri jednom prípade nezostane. Kauzy, ktoré OKTOPUS rieši, sa odohrali v minulosti a na detektívoch je, aby nachádzali nové okolnosti a indície, ktoré im pomôžu staré prípady konečne vyriešiť. Ich pátranie nás zavedie do zaujímavých prostredí málo známej Prahy, medzi uzavreté sociálne skupiny, ako aj do hráčskych brlohov a na závodisko v Chuchli, kde hráč a stávkar Dítě trávi voľný čas. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa quokam k tomuto seriálu (12)

Oktopus (2023) 

Na pomery ct tezce podprumerne. Prilis casto si scenarista ulehcival praci, prilis casto logika dostavala na frak. Skvela hudba postupem doby omrzavala stejne jako furt ten jeden a ten samy vyraz Krobota. Jo jednou mel i prilezitost ukazat rozmanitost sveho herectvi a to je na 13 dilny serial malo. Postava Faberove byla sepsana preci jenom trosku vicevrstvnateji s kapickou zahadnosti, Marika S rozhodne nezklamala, ale ani nezazarila a to ji mam jako herecku rad. Hadek hral postavu trosku mimo svuj rejstrik, ale s nim jsem se postupem casu smiril, az mi nakonec prisel i docela fajn. Shrnuto i podtrzeno, zklamani, na ktere se ocividne dalo koukat, ale ct dlouhidobe ma v ktiminalkach nastavenou latku mnohem vyse, jak v jednom dile Pripadu 1. oddeleni ukazali Stach s Blazkem Igoru Chmelovi. 5/10. Update 10.01.24, muj maly bezvyznamny oscar za rok 2023, udeluji cenu za nejlepsi filmovou hudbu. ()

Stratený prípad (2023) (E01) 

Vzhledem ke zmince v pripadech 1. oddeleni jsem si predstavoval, aby hlavni polda byl KOrejs pana Hanuše. No, Dítě od pana Krobota mu neni az tak vzdalen, trosku strihnuty Pliskem a docentem. Ale tech detektivu neridici auto a nenosici zbran uz je trochu moc.  Co se tyce zapletky, no, cislo bankovky si mohli overit uz predchozi vysetrovatele, tudiz za mne hvezdicka dolu - od tohoto serialu cekam spise neuzavrenych vyreseni pripadu, ktere byly setreny predchozimi poldy bez chyby. Hlaska: "Ja nejsem fizl, ja jsem od policie" zabodovala. 5/10. ()

Falzum (2023) (E02) 

Nevim no. Prilis mnoho nahod, prilis mnoho klise, zaverecny vyslech vraha je toho dokladem. Zapletka susti papirem Hadek je out of sve role. Policia, nebo LAPD, nebo oboji? Krobot stale v jiz nekolikrat videnem archetypu. Sopovska vlastne taky. Epizoda se nepovedla ani Mysickovi. Na tri jeste s privrenim oka.   4.5/10. ()

Škaredá streda (2023) (E03) 

Zatim asi nejlepsi dil, co nejmene sustil papirem. Jinak herecky stale stejny, nelepsi se to. 7/10 ()

Syndikát koňa (2023) (E04) 

Po minulem podarenem dilu zpet do prumeru, kde dialogy susti papirem a verohodnost zapletky je nekde urovni Hercula Poirota. Dnesni pribeh rozhodne nepodporili ani herci v epizodnich ulohach, reziser si zrejme taky vybral prumernou chvilku. Navic to na mne pusobilo natahovane. Netvrdim tedy, ze je to spatne, jen to jaksi zapada do davu jinych detektivek. 5/10. ()

Dobrý pastier (2023) (E07) 

Tak ten dil se hodne, hodne nepovedl. Zpackany druhy rozhovor s manzelkou obeti (opravdu si jako myslela, ze poldove, co vysetruji vrazdu jejiho manzela, naraz budou resit jen tak nejakej maler jejiho bratra bez spojitosti s vrazdou?), mikina jako pest na oko, trochu priblblej vychovatel, ktery jako deuxova masina trousi informace tak, jak se to hodi scenaristovi a ne logice pribehu, na konci jeste zabite ubalenym jointem jako prispevekk k protidrogove vychove mladeze. Ten politik uz je taktez 100x vykradena karikatura, kteremu by z logiky veci spise slusel urad ministra vnitra, nez jakehosi poslance, ktery se jen tak z pleziru chlubi vydledky prace policie, se kterou vlastne nema nic spolecneho. Hm, nejslabsi dil kriminalek z dilny cete. 3/10. ()

Žihadlá (2023) (E08) 

O jednoho Barese lepsi nez minule. Jako zapletka ma pointu, to zase ne, ze by nemela. Ale nejak dohromady to neladi. Uz i ta hudba pusobi rusive. Za skoro kazdou scenou jde citit umorny pot scenaristy. Mozna to jde na vrub prace rezisera, ejhle, to je ten samej clovek. Jako uspavacka hadu dobrej, ale od kriminalky na CT bych cekal vice. Latka z 1 oddeleni, 90tek ci dokonce z Docenta cni vysoko nad temito vyskarskymi pokusy. 4/10. ()

Kobyla (2023) (E09) 

(Temne) svetla chvilka v jinak nepovedenem serialu, nebo bod obratu k lepsim zitrkum a vypointovanemu vyvrcholeni? Uvidime v dalsich dilech. 8.5/10. ()

Psina (2023) (E10) 

V poslednich dvou dilech sla vskutku kvalita serialu nahoru. Scenarista jiz neflaka zjevne nesmysly na prvni dobrou a sceny nabraly na verohodnosti (s vyjimkou osetrovani Mariky). Jen tou gipieskou vysetrovatelum az moc pomohl, jakoby se prilis rozjel a pak zjistil, ze musi trosku ubrat na zaveru, bo mu dochazi vymerene misto. Jeste pohrdani Mariky cedulkou "pozor zly pes" a nasledna skorojakoprohlidkabezpovoleni byla navic. Potesila ma oblibena "epizodni" herecka Vanda Hybnerova, byt ani ji se zaver nepovedl. Celkovy dojem 7/10. ()

Deny (2023) (E11) 

Vcelku zajimave, jenom trochu nuda. V 11 (!) dile dostal herec hlavni role prilezitost take trochu neco zahrat, jeho zustavani v podstate v jedne poloze se uz ohravalo. 5/10. ()

Bankocetle (2023) (E12) 

Tentokrate Dite degradoval nekam k Hercule Poiterovi. Dej mel velkou vadu: pusobil nerealisticky. Tvar z identiku mi spise pripominal pani navladni, ale neomylne v ni poznat sestru v habitu, to chce kumst. Vyslech vezne vedeny docela navodnym zpusobem (veznovi rict, ze bachar je vrah a pak jeho svedectvim bachare "usvedcit" jako pachatele? To jako fakt? To snad by v realu neproslo, oh, wait for minute). A ten chovatel kraliku jako mel byt byvaly vypravci? 4/10. ()

Jordán (2023) (E13) 

Stale mi to nejak neharpuje. Nejak mi unika duvod vojenskeho tutlani. Kdyz se vrazda netykala ani cviceni, ani syrskych soudruhu, tak nac ta snaha? Jenom k navozenu divacke atmosfery? Byl aspon ten Plojhar kamarad s tim velitelem? Byla ta habadura na velitele na zacatku vazne nutna? Proc se tak slozil, kdyz s tim fakt nemel nic spolecneho? Co ten klicek pod kaminkem? To si ten scenarista opet ulehcil praci? Retizek s ctyrlistkem mel byt v laboratori,  jakto ze jej Faberova mela u sebe? Proc tedy nakonec fakt ten sklep nerozkopali? Pro Plojharovo cestne slovo? Ceho chtel Plojhar docilit, kdyz v tom sklepe uveznil Faberovou? Mame jako verit, ze ji tam chtel umorit hlady? No to je dost v protikladu s tim, jak jinak byla Plojharova postava prezentovana. Hvezdicka nahoru pouze za symbolismus na konci, za herce hrajici mlade Ditete a za minimalni roli pana mistra Polaka. 5/10 z milosti ()

Reklama

Reklama