Reklama

Reklama

Ferruccio Lamborghini začínal skromne výrobou traktorov, počas druhej svetovej vojny sa venoval vojenským vozidlám a keď navrhol a začal vyrábať automobily Lamborghini, vďaka svojej genialite sa stal skutočnou ikonou automobilového priemyslu. Na druhej strane ho ničila rivalita s Enzom Ferrarim a neúspech v osobnom živote, kde prežíval citové zmätky, vášne, lásku i tragédiu. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (45)

mira007 

všetky recenzie používateľa

Filmový životopis, který působí spíš jako rychlý přehled základních událostí v životě jednoho výrobce traktorů, který se přeorientoval na sporťáky, ale doplněno něco málo ze soukromí a pár technických zajímavostí k jeho výtvorům. Jednoduché, skoro jako dokudrama, s feelingem tv filmu, ale Frank Grillo byl výborný (a taky to produkoval) a mně to nakonec přišlo fajn, ale pokud značka Lamborhini někoho nebere, tak pro ně to bude velmi slabý film. Myslím, že letošní konkurent Ferrari (2023) bude o dvě třídy lepší podívaná. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to také dobré, ako napríklad kopu iných životopisných filmov, ktoré rozprávajú príbeh o slávnych a rýchlych autách (napr. Ford vs Ferrari). Je to skôr o prvom postavení auta. A nie hoci akého ako už názov napovedá. Takže strhujúce preteky nečakajte. Je to skôr dráma, kde Frank Grillo hra prekvapivo hlavnú rolu a hrá ju celkom dobre. Bavila ma aj táto nízko rozpočtová verzia, ktorá je celkom krátka a rýchlo to ubehne, takže sa človek moc nenudí, no v rukách Rona Howarda (Rivali) by to bolo určite oveľa pútavejšie. 65% -3* ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštne, že keď som nadobúdal pocit, že film konečne niekam ide a začíname sa dostávať k zaujímavejším momentom a nádherným športovým vozidlám, tak už ostáva do konca len pár minút. A to je celkom zvláštne. "Lamborghini" nevnímam ako zlý film, no myslím si, že ivacerí asi boli sklamaní z toho, že sa nedočkali toho, v čo dúfali najviac. A tam trošku patrím aj ja. Na druhú stranu je zaujímavé vidieť ako sa vlastne celá firma dala dokopy, v čom začínali a k čomu sa dopracovali. A myslím si, že finálna veta: "You buy a Ferrari because you want to be somebody. But you buy a Lamborghini because you are a somebody" je v mojich očiach highlight filmu a niečo, čo si asi najviac zapamätám. Pretože si pamätám ako som sa ako päť-osemročný chalan hrával so svojimi modelmy autíčok spolu s mojim bratrancom a obaja sme boli v tej dobe absolútne nadšený z Lamborghini. Nie Ferrari, ale Lamborghini. Takže v tomto smere je to veta, ktorá ku mne niečo dostala. Vo výsledku ale takýchto scénok je vo filme celkom málo. Skôr sa venujú iným momentom... ktoré sú síce zaujímavé, ale niečo im rozhodne chýba. Chcel som aby mal film viac energie a adrenalínu... a nie aby sme sa dočkali ďalšej klasickej životopisnej drámy so všetkým, čo k tomu patrí. Na jedno pozretie dobré, no tam asi skončím. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Bohatý život priekopníka, ktorý stvoril jeden z rýchlikov na cestách, no tvorcovia akoby presne takto z rýchlika chceli zobraziť jeho život. Až hanebne rýchlo a plocho. Najzaujímavejší je na filme ostáva teda jeho názov, zvyšok nedoriešené osobné situácie, ktoré z neho urobili len nesympatického pomaďáka s malou úctou k ženám. Alebo úctou len nakrátko a jednu miloval mŕtvu. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Nijak zábavně, originálně nebo velkolepě natočený životopis o zakladateli slavné automobilové značky Lamborghini. Autofetišisti si zde moc neužijí, stejně tak ostatní diváci. ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně nezajímavě natočený dokument o životě jednoho z nejznámějších výrobců aut na světě, který zachraňuje Frank Grillo. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Na tento snímek jsem se jako vášnivý petrolhead velmi těšil, byť mi bylo hned jasné, že o žádný precizní velkofilm opravdu nepůjde. Očekával jsem komorní životopisný snímek o vzniku jedné z nejznámějších automobilových značek, který poodhalí roušku zákulisních machinací a zčásti rozkryje osobnost Ferruccia Lamborghini. Je tedy vážně velká škoda, že Lamborghini je ve finále velmi nudně načrtanou freskou, po níž jakékoliv hlubší emoce jednoduše "stékají" mimo záběr. Celý snímek je i přes svou střídmou stopáž podivně roztěkaný a odtažitý, takže si k postavám zkrátka nedokážete vypěstovat ani náznak jakýchkoli sympatií. Jedinými pozitivy zde tedy pouze zůstávají nádherná auta a Frank Grillo, jehož bych chtěl v podobně laděných vážných rolích vídat mnohem častěji. Avšak ani tyto atributy opravdu nestačí ani na průměrnou podívanou. Je to zkrátka škoda. „You buy a Lamborghini when you are somebody.“ ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Tady čtu ty vcelku negativní komentáře, ale mám to nastavené trochu jinak. Samozřejmě, že bych brala více scén s auty, neboť tahle značka, která má ve znaku býka, je v mých očích číslo jedna. Tedy nikdy ji mít nebudu, leč mohu ji obdivovat. Tak tedy vidíme v kostce životní pouť člověka, který se vypracoval z velmi skromných poměrů mezi světovou elitu. A Frank Grillo to dal báječně, toho snílka, fantastu, také sobce a sukničkáře. Závěr filmu se slušnou muzikou a vy tak trochu hádáte, jestli byl  Lamborghini opravdu šťastný. A dále, Ferrari čeká! ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

na tohle sem se jako fanoušek všeho kolem aut docela těšil, i když bylo jasné, že nepůjde o žádný velkofilm. Bohatě by mi stačil dobrý film o Lamborghinim a to bohužel tenhle sterilně, tuctově a po většinu času nudně natočený životopis není. Grillo v jedné z mála vážnějších rolí kdy navíc ani nemusí nikoho mlátit je fajn, vizuální stránka je ok a auta jsou nádherná, akorát to nestačí a i když je stopáž velmi střídmá, je to mnohem víc nuda než cokoliv jiného. Doufám, že "Enzův" film dopadne lépe...40% ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Aj takto sa dá dojebať film... a premárniť šancu v troch etudách.... Tomuto filmu proste chýba všetko, aby si ho niekto zapamätal - americká action a európska romantic... Aspoň že z Ferrariho urobili kokota (tá karikatúra jak mrdá býk koňa na autosalóne v Ženeve bol asi najlepším zážitkom z celého filmu) a z traktoristu miliardára. Film pobaví, na druhú stranu nechápem ten PRIJEBANÝ anglický jazyk s talianskym akcentom (tak buď to urobíme taliansky s titulkami), alebo jak pre kokotov, čo nevedia, že sa celý film odohráva v Taliansku tam nadrbeme komplet english (ono totiž je ťažko pochopiť, že nejakí kukuriční farmári z nejakého UmbriaDelCambriaCorleoneTuscany plynulo speak english). Odporučiť... já som to bez nehody dopozeral a v garáži Lambo nemám (ale budem mať - až našporím na hlinené prasiatko). Tomu filmu proste nejaký ten "gasoline drajv" esencia chýba.  Dávam suchých 3, pretože ma to bavilo, ale je to hodne odfláknuté, z toho sa dalo vyťažiť viac! Ináč, nenechajte si pred titulkami ujsť diabolsky vrčivé zábery na žltú MIURA a jej taxametre (v Múzeu moderných umení ho vystavovali ako najkrajšie auto na svete). ()

Cedr odpad!

všetky recenzie používateľa

Někdo vzal CTRL+C životopis pana Lamborghiniho z wiki a CTRL+V do nějakého pokročilého AI generátoru filmů. Vypadá to jako film, ale je to jen povrchní prázdná scéna za scénou. Vydržel jsem cca 10minut a pak jen přetáčel, i tak lituju ztraceného času. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Taká lacná skoro až tv verzia nejakého životného príbehu. Skutočne si myslím, že legenda Lamborghini si zaslúži lepšie spracovanie, viac áut, viac informácií, viac všetkého. Ako úvod do problematiky by to ale mohlo stačiť. Slabé 3 z 5 ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Je zvláštní, že jakmile nějaký významný režisér oznámí svůj nový film na určité téma, objeví se druho až třetiřadý režisér a splácá něco v lepším případě nudného, na obdobné téma. Takže ještě než dostaneme od Michaela Manna film s názvem Ferrari, na který se velice těším, dostali jsme tohle béčko Lamborghini, které je nudné, nezáživné, nepříliš dobře napsané a natočené a seč se Grillo snažil sebevíc, sám to prostě neutáhnul. Takže rychle na tenhle nepovedený životopisný snímek zapomenout a těšme se na Mannův film. ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

Presne takto by nemal vyzerať životopisný film. Podfinancovaný, nudný, s jalovým hlavným predstaviteľom, ktorý sa do svojej role vôbec nehodí. 25 % ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Prostě debilita. Jako záběr na Ferruccia (cca) rok před smrtí s vyráží někoho komu je o 20 méně je (bez viditelné maskérské práce) prostě debilita. To samé ten záběr s Enzem… tahle umělecká kokotina stála u mě film hodnocení prakticky aniž by začal. A co je horší, film byl v polovině a děj se nezmohou na víc, než na první prototyp roku 1948. Prakticky většinu času se řeší rodinné vztahy s bratrem. Pak poskočíme do roku 63 a… konečně se (malinko) začne něco dít. Na scénu přijde Bob, první konflikt s Enzem a zrod 350GT. Na závěr se nabízí srovnání s jiným filmem… Lambo z tohoto duelu vychází hůř. Není to vyloženě špatné. Jen ne tak dobré. ()

NifKor 

všetky recenzie používateľa

Film o tom jak si hlavní postava porovnává svého malého ptáčka zpěváčka s tvůrcem Ferrari. To jsem přesně potřeboval vidět. Otřesné postavy, střih, nudný příběh o ničem a nevýrazná hudba. Aspoň se to Grillo společně s transformery snaží zachránit. 2/10 ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Veľké sklamanie a aj dve hviezdy sú len tak tak. Človek by čakal aspoň vzdialene niečo podobné k Le Mans 66, ale samozrejme to je iná liga až dokonca dimenzia kvality, ale tu vidieť, že Grillo mimo pár zaujímavých úloh hrá len v hlúpostiach. ()

MajkHany 

všetky recenzie používateľa

Za mě super filmek o tom, jak se pan Lamborghini vypracoval z kluka, který ve chlévě spojoval šroubky, aby postavil traktor, až k panu supersportovnímu.. Je skvělé vidět takové nadané týpky, jak pro ně není problém udělat cokoliv, co už bylo prohlášeno za nemožné. Mě prostě přišlo zábavné, sledovat krůček po krůčku, jak se postupně zdokonaloval, lidi které tenhle film nudil, nevím, asi chtěli dvouhodinový závod Gallarda s Murcielagem.. ()

dannyyy 

všetky recenzie používateľa

Samotnému Grillovi patří až druhá půle filmu, ale ten exceluje snad všude. Kdo by ale čekal nějaký velkofilm, jako je Le Mans '66 (2019), tak ho zklamu. Tam byla rivalita mezi Fordem a Ferrarim, zde je rivalita mezi Lamborghinim a Ferrarim. Toto je "jen" životopisný film o Lamborghinim, který z traktorů přešel na auta (traktorům se ale věnují dodnes). První půle filmu se zaměřuje na jeho mládí po konci druhé světové války a druhá půle filmu zrod vůbec prvního Lamborghini 350 GTV alias Miura, který byl vymyšlen a postaven během rekordních 6 měsíců. Velmi pobavila kresba, kterou nechal předat Lamborghini Ferrarimu na autosalónu v Ženevě :)) ()

Reklama

Reklama