Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma

Recenzie (4 859)

plagát

Esá z pralesa 2 (2023) 

Frantíci nesklamali ani po siedmych rokoch a znovu naservírovali európsku kvalitku, ktorá síce nemá ani zďaleka na Pixar či Dreamworks alebo Disney, čo je jasné, ale na druhú stranu je ďaleko pred Čínou, Japonskom a podobnými pokusmi z Južnej Kórei atď. Milé, vtipné, hravé, funny, dobrodružné, nepredvídateľné, so správnou dĺžkou. Škoda že pri prípadnej trojke už bude dcérka veľká, už teraz mi budú chýbať tie časy, kedy sme takéto veci pozerávali spolu.

plagát

Hanu Man (2024) odpad!

Mám napozeraných už dosť indických veľkofilmov, ale toto bola prachsprostá bieda odohrávajúca sa v prachsprostých kulisách. To aj Brahmastra Part One Shiva bolo ďaleko ďaleko lepšie. Toto bolo utrpenie aj pri rýchloposuve, nesympatický casting, tu nevyšlo absolútne nič, zabitý čas, nič viac, nič menej.

plagát

Gisaengsu: Deo Geurei (2024) (seriál) 

Sympatické prepracovanie z pôvodného dvojdielneho filmu do Netflixáckej seriálovej adaptácie. Šesť dielov dalo dobrý základ, aby sme nedostali príliš vaty, ako sa to deje vo viacdielových sériach, brutalitky bolo relatívne dosť, ale vedel by som si od Netflixu predstaviť aj ďaleko viac, oproti filmom sa odstránili humorné vsuvky, takže to som kvitoval, akcie bolo dosť a prepojenie s filmami v poslednej scéne s podávanou rukou pôvodného hrdinu, tak to ma nielen potešilo ale rovno navnadilo na pokračovanie, ktoré dúfam, že dorazí skôr ako v prípade Alice in Borderland alebo Sweet Home sérii.

plagát

Kronika rodu Spiderwickovcov (2008) 

Nenáročné malé fantasy, ktoré sa chcelo zviesť na vlne fantasy spracovaní podľa známych kníh, ale nevybralo si najlepšiu dobu a spracovanie bolo maximálne priemerné, takže veľkolepý príbeh skončil už po prvej časti, čo je škoda, pretože to mohlo byť zaujímavé.

plagát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Ďaleko ďaleko lepšie ako Wish, kung fu panda vie stále zabaviť, nový dračí bojovník potešil, malo to vtip, malo to akciu, peknú výpravu, čo viac si priať od niečoho, čo nemá na Pixar, ale na druhú stranu je ďaleko pred sterilnou koprodukčnou či priamo len európskou konkurenciou?

plagát

Antarktida - Série 2 (2022) (séria) 

Tak sa potvrdila druhá možnosť, ktorú som spomínal po prvej sérií a to, že sme dostali pokračovanie, ktoré zostalo bez konca. Nie úplného, linka okolo Arthura sa snáď dobre ukončila vrátane vysvetlenia všetkého, ale ten posledný moment si mohli odpustiť, keďže to nemalo nádej na pokračovanie. Neberiem to vyslovene ako stratu času, nebola to doslovná kopírka prvej série, kto to tvrdí, tak drísta, pretože v prvej sérii boli hneď všetci po prvej časti mŕtvi okrem dvoch postáv, tu to šlo postupne od časti k časti, ale nebolo to nič svetoborného, čo by som mohol odporučiť, nečudujem sa ukončeniu a vlastne aj tie tri hviezdy dávam zo zotrvačnosti po tej prvej sérii.

plagát

Jedinečný Ivan (2020) 

Milý celorodinný filmík s hovoriacimi zvieratkami a pekným posolstvom a sčasti aj na motívy skutočných udalostí, takže prečo nie? Technické spracovanie bolo takmer bezchybné, castingovo to bolo fajn, mne aj dcérke sa to páčilo, takéto filmy môžeme pozerať ešte stále dokola, kým trošku nevyrastie, čo už nebude trvať dlho.

plagát

Gods of the Deep (2023) odpad!

Utrpenie aj pri rýchloposuve, amatérska sračka, ktorá nestojí ani za cenu, ktorú vynaložili ako vždy pri týchto sračkách, na obálku.

plagát

Orol Deviatej légie (2011) 

Slušný historický "minifilm", ktorý má veľké mená, ale menšie ambície, čo bolo na škodu. Film som videl v čase uvedenia, odvtedy som o ňom nepočul, nezavíta ani do TV, takže to len utvrdzuje moje dojmy po zhliadnutí, že to zapadne prachom.

plagát

Temný prípad - Nočná krajina (2024) (séria) 

Zaujímavý začiatok, potenciál menej vaty kvôli skrátenému počtu dielov, zaujímavá výprava a obsadenie, ale zabité nenaplneným potenciálom, nejasným záverom, nasilu samozničujúcim sa správaním hlavných postáv, nikam neposúvajúcimi sexuálnymi scénami, ktoré neboli ani trošku vzrušujúce, nasilu toxickými vzťahmi a správaním sa hlavných postáv, nasilu pretláčané LGBT, Woman Power a iné atď. atď. Čakal som omnoho omnoho viac.